Zdravím
objevil se mi problém s routerboardem 433AH
Příčina se stala když jsem přez winbox dal reboot a od te doby se do něj nemůžu dostat
mam win7 a hyperterminal nemam
po zapojené do elektřiny jednou pípne a probliknou ledky, ale winbox žádné zařízení nenajde...
poradí mi někdo jak problém vyřešit bez RS-232
nevím jestli spadnoul mikrotik nebo bios nebo jestli to celé neodešlo....
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB433AH mrtvé nebo ne?
no pokud to nenabootuje tak to bez seriaku asi nevyresis, hyperterminal nepotrebujes co treba putty?
0 x
Celé to nějak spadlo
oživení přez RS-232 které bylo navíc špatně zapojeno tak jsem to musel přepájet jak blbec
ale povedlo se a RB opět vysílá jak má
oživení přez RS-232 které bylo navíc špatně zapojeno tak jsem to musel přepájet jak blbec
ale povedlo se a RB opět vysílá jak má
0 x
Hoši ste tady všichni tak strašně sdílní, to je fakt neco. Přepájels kabel, ---kus textu chybí---, rb už vysílá jak má. Tomu říkám dost dobré solušn :) Co tomu teda vlastně bylo nebo na cos přišel při připojení přes com nenapíšeš. Rbčka jen tak ze srandy netuhnou a jedno pípnutí značí, že systém nenaběhl a zřejmě skončil nějakou chybovou hláškou, ne?
0 x
na mikrotika snad rs232 zapotřebí není, stačí obyčejný seriový kabel.
0 x
Ano, klasický sériový kabel přes který komunikuješ s mikrotikem standartem RS232(C) ;)
0 x