❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB532 tuhne co 12 hodin někdy co 1h

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
soptik

RB532 tuhne co 12 hodin někdy co 1h

Příspěvekod soptik » 19 years ago

Ahoj lidičci,
mám RB532 s rozšiřující deskou a zapojené mám Eth1, eth2 a eth3 + wlan1, wlan2, wlan3 waln4. Je nový a běžel bez problému 2 dny. Pak začal tuhnout. Vytuhnutí se projevuje, že postupně přestane na všech wlanech chodit datový tok a pak se umlčí i ostatní eth1, eth2 a eth3 (cca to trvá 15minut). Pak nastane harwarový reset a vše běží jak má.
Obrátil jsem se o pomoc na kolegu, který má také RB532 a překvapilo mne, že mu to dělá také. Stejně jako já je z toho nešastný a domníval se, že je to počasím. No, já mám RB pěkně v teple, takže tuhle možnost vylučuji. Nemá někdo podobnou zkušenost? :cry:
0 x

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 19 years ago

obligátní otázka - jaké tam máte trafo? aspoň 1,5 A?
0 x

pejsek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pejsek » 19 years ago

Zdeněk Švarc píše:obligátní otázka - jaké tam máte trafo? aspoň 1,5 A?

U takto osazeneho RB532 muzu poznamenat ze jeste lepe 2A a POZOR, zmnerte si napeti kvalitnim voltmetrem az uvnitr na desce, mozna se budete divit:-(
0 x

Zdeněk.hb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk.hb » 19 years ago

si představte, že mám taky rb532 s rb502 4x wifi a 3x ether, a mám normální 18V, 800mA trafo a netuhne mi to a chová se to korektně :), každopádně až to začne blbnout tak vim co první vymenit.

Doporučí někdo odzkoušený model trafa pro RB532 v větší Ampérovou hodnotou? 1,5A, 2A, nebo kolik MK zvládne
0 x
Zdeněk Slanina
Havlíčkův Brod

Kremilek

Příspěvekod Kremilek » 19 years ago

Mam podobny problem na routerboardu RB532, je osazen jen dvema miniPCI Atheros CM9. Od zacatku jel v pohode, ale asi po 5 mesicich provozu zacaly problemy se samovolnym restartem, delalo to vetsinou od odpoledne do vecera, jinak to jelo naprosto bez chyby. Vzdycky to prestane bridgovat a prestane byt jakkoliv pruchozi, ani na ping nereaguje. Asi po dvou minutach se "probere" ze bud zacne reagovat, ale podle uptime stale bezi, nebo se uz restartoval. Pri vypnuti jedne karty a presmerovani provozu na eth.port jiz zadny restart(zatim).Verze 2.9 . Original adapter 18V / 0,8A . Tipuji ze to dela ten zdroj. Zkusim ho vymenit za silnejsi a uvidime, nikdo nevi co s tim.
0 x

soptik

pejsek píše:
Zdeněk Švarc píše:obligátní otázka - jaké tam máte trafo? aspoň 1,5 A?

U takto osazeneho RB532 muzu poznamenat ze jeste lepe 2A a POZOR, zmnerte si napeti kvalitnim voltmetrem az uvnitr na desce, mozna se budete divit:-(

Pane Švarci, nemáte nějaké trafo skladem? Rád bych na Vaši radu zakoupil sijnější.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Pane Švarci, nemáte nějaké trafo skladem? Rád bych na Vaši radu zakoupil sijnější.

http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalo ... 26&it=9448 na 7V to má ještě 1,9A
0 x

soptik

Leeonek píše:

http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalo ... 26&it=9448 na 7V to má ještě 1,9A

V manuálu k RB se jednou mluví o napětí 6-24V a jinde jen o 12V. mám zmatek :(
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Pane Švarci, nemáte nějaké trafo skladem? Rád bych na Vaši radu zakoupil silnější.

Pokud jde o zdroje, náhradní baterie a další elektro, nikdy me nezklamal http://www.gme.cz
0 x

Kremilek

Příspěvekod Kremilek » 19 years ago

Ja dneska k routerboardu dal tento model, stoji 681,- Kc . Vykonu neni nikdy dost, utahl by i dva nebo tri tyhle boardy.Maji ho v http://www.ges.cz

MW 2102GS [Výrobce: MINWA]
Síový napáječ stabilizovaný 15-16-18-19-20-22V/3,5A, 24V/3A

Impulzní zdroj. Malé rozměry a hmotnost 146x65x39mm, 0,75kg. Vstup 100-240V 50/60Hz. 4 výměnné síové koncovky, 6 výstupních koncovek. Velice vhodný pro napájení notebooků a přenosných počítačů.
0 x

McCall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod McCall » 19 years ago

Mám RB532 a na něm dvě CM10, 2x ethernet využitý ... když jsme ho zapojili byl bez problémů ... asi po jednom dnu začal tuhnout ... (HW reset, nebo SW automatický ale ne watchdog protože není nastavený) ... je tam zdroj 18V , 500 mA bez POE.

může tuhnutí způsobovat slabý výkon zdroje ? mám tam přece jen dvě karty ... pokudje to zdrojem nevím proč je tedy prodávají přímo k RB 532 když ho to neutáhne ...
0 x
SW správa sítě Hlucin.net

chalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chalan » 19 years ago

McCall píše:Mám RB532 a na něm dvě CM10, 2x ethernet využitý ... když jsme ho zapojili byl bez problémů ... asi po jednom dnu začal tuhnout ... (HW reset, nebo SW automatický ale ne watchdog protože není nastavený) ... je tam zdroj 18V , 500 mA bez POE.

může tuhnutí způsobovat slabý výkon zdroje ? mám tam přece jen dvě karty ... pokudje to zdrojem nevím proč je tedy prodávají přímo k RB 532 když ho to neutáhne ...
rb532 ma HW watchdog a ten je zapnuty furt. Ja doporucujem pouzit zdroj zo sledovacieho kameroveho systemu ma 3A a 13,8V, zaroven je to ako backup (jednoducho sa tam zapoji 12V baterka napr 7,5Ah) pri vypadku prudu ci kolisani napatia... cena je tam vsak dost vysoka... u nas 1500,- SK bez baterky a skrinky...
0 x

zdenek.svarc
Administrator

To mě zajímá, můžete poslat link nebo něco bližšího k tomu zdroji? Děkuju.

rb532 ma HW watchdog a ten je zapnuty furt. Ja doporucujem pouzit zdroj zo sledovacieho kameroveho systemu ma 3A a 13,8V, zaroven je to ako backup (jednoducho sa tam zapoji 12V baterka napr 7,5Ah) pri vypadku prudu ci kolisani napatia... cena je tam vsak dost vysoka... u nas 1500,- SK bez baterky a skrinky...
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chalan » 19 years ago

Zdeněk Švarc píše:To mě zajímá, můžete poslat link nebo něco bližšího k tomu zdroji? Děkuju.

skuste napr. http://www.dipol.com.pl/esklep/m18287.htm je to nieco podobne. Maju to u nas v http://www.dsc.sk rozne velkosti skriniek, aj zdroj samostatne, rozne baterky, len nemaju to na strankach...este podotknem ze tie skrinky z dsc maju zamok... ak by niekto vedel o takomto dobrom zdroji s backup baterkou a aspon 2A v dobrej cene, nech posle link lebo tieto zdroje su trocha drahe...
0 x

McCall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod McCall » 19 years ago

chalan píše:
McCall píše:Mám RB532 a na něm dvě CM10, 2x ethernet využitý ... když jsme ho zapojili byl bez problémů ... asi po jednom dnu začal tuhnout ... (HW reset, nebo SW automatický ale ne watchdog protože není nastavený) ... je tam zdroj 18V , 500 mA bez POE.

problémy byly způsobeny verzí 2.9.14 ... po downgradu na 2.9.13 prozatím se chová korektně ... tak chvíli počkáme co to bude dělat ...
0 x
SW správa sítě Hlucin.net