Zadny kabel jen Nko na prime prisrubovani k antebne a v HP verzi az 1watt na konektoru? Myslím že to bude postrach všeho co má s wifi společného, doteďka se "mikrotiky" jen rušily, teď budou střílet karty s patic..
http://www.ubnt.com/downloads/b5_datasheet.pdf
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Uz jste videli UBNT Bullet
tak to je nářez. Doufám že se to nebude brzy prodávat 

0 x
Cena 40 babek, potes koste jestli to zacnou prodavat.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
me se to libi, takove reseni... ne kvuli vysilacimu vykonu, to ne.. me osobne by stacilo 100mW... jestli to bude stat tech 40 dolacu, tak to minimalne vyzkousim no....
0 x
Jan Ptáček
Minimalne to povede k praseckymu zasekani 5g pasma takze to nakonec nepojede nikomu ani tem co to maji, navic bych myslel ze toto je prave zakazane CTU v CR, navic to i prekracuje dost vyrazne vysilaci limity. Zajimave je ze o tom tady nikdo nepise.
0 x
Maxik píše:Minimalne to povede k praseckymu zasekani 5g pasma takze to nakonec nepojede nikomu ani tem co to maji, navic bych myslel ze toto je prave zakazane CTU v CR, navic to i prekracuje dost vyrazne vysilaci limity. Zajimave je ze o tom tady nikdo nepise.
vsak to snad bude umet regulovat ne? a nechapu proc by to melo byt zakazane.... vzdyt je to to stejne jako nanostation.. akorat to nema integr antenu ale Nko konektor, ktery spojis s antenou.....
0 x
Jan Ptáček
problém spíš je že regulaci moc lidí neřeší, nechaji default případně nastaví na max. Navíc podle datasheetu to má max 22dBm +-1.5dB což je jako R52H a pokud pozorně čtete toto forum a konkrétně začátečnický otázky, stačí si všimnout že naprostá většina z nich začíná "koupil jsem si RBxxx a mám v tom R52H...." takže ten samej případ. Na konektoru 1000mW nemaji. Myšlený to je s anténou ale na to stačí i klasická CM9 abych se přez 1000mW dostal s běžnou pro 5GHz nějakou cca 17dB anténou a nezregulovanou kartou.
Útěchou snad jenom může být to, že na 54Mbitů nepálí na 22dB a bez antény nejspíš do 5 minut shoří jako R52H takže neznalý zapláčou. Další proti by mohl být použitý procesor. Je pomalej a nevyužije potenciál 5GHz i když pro klienty to neni klíčový. A dál máme fakt, že se nám zlevní RB411 s L3 což neni vůbec k zahození.
Jo a ještě mám otázku. Tyhle UBNT jsou na síti dohledatelný winboxem jako MKčka? Právě tohle vidí jedno RBčko.
Útěchou snad jenom může být to, že na 54Mbitů nepálí na 22dB a bez antény nejspíš do 5 minut shoří jako R52H takže neznalý zapláčou. Další proti by mohl být použitý procesor. Je pomalej a nevyužije potenciál 5GHz i když pro klienty to neni klíčový. A dál máme fakt, že se nám zlevní RB411 s L3 což neni vůbec k zahození.
Jo a ještě mám otázku. Tyhle UBNT jsou na síti dohledatelný winboxem jako MKčka? Právě tohle vidí jedno RBčko.
- Přílohy
-
- neighbor_list.jpg
- (126.87 KiB) Staženo 1358 x
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
jj v neighbour je najdes to pak muze vypadat i takhle
nevim jak ted ale v budoucich revizich bude i mac telnet takze staci kdyz v acces listu kliknes pravym a telnetnes se na to i bez korektni ip

- Přílohy
-
- ns.JPG
- (95.84 KiB) Staženo 1304 x
0 x
Cena je jen o sto korun nizsi, nez ve stejnem obchode NS5. Bude to mit nejake vyhody ve srovnani s NS5? To uz vyjde lepsi RB + krabice. (nebo ne?!)
0 x
ja bych radeji nekoukal na cenu, ale na kvalitu.
Dejte echo jak to beha, ale osobne si radeji koupim kvalitni masinu i kdyby mela byt 2x drazsi.
viz problemy s NS .
Dejte echo jak to beha, ale osobne si radeji koupim kvalitni masinu i kdyby mela byt 2x drazsi.
viz problemy s NS .
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
co nechapu proc pisou ze to ma na vystupu 1000mW, co je tady ve specifikacich ? A vyhoda je v tom ze kdyz se k tomu pripoji 30Db antena projde to vsim
0 x