❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RouterBoard
RouterBoard
Zdravím chtěl bych se zeptat na ROUTERBOARDY. Kolik šířky pásma jsou schopny naroutovat a kolik uživatelů jsou schopni obsloužit?? díky.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Noooo.
Na MUM ukazovali 160Mbps FD. (jednoduche routovani)
A posilali to po wifi na dalsi RB532ky (4kousky).
Jedna rada.
Na RB532 delejte jen zakladni routing.
Shaping se dela na nejakem silnejsim stroji.
Pak by nemel byt udajne problem, aby RB532 zvladal 80Mbps na WIFI casti na cca 3-4 kartach.
To mi bylo receno na MUM2006.
5karet uz zacina zlobit a 6 karet nefunguje.
Na MUM ukazovali 160Mbps FD. (jednoduche routovani)
A posilali to po wifi na dalsi RB532ky (4kousky).
Jedna rada.
Na RB532 delejte jen zakladni routing.
Shaping se dela na nejakem silnejsim stroji.
Pak by nemel byt udajne problem, aby RB532 zvladal 80Mbps na WIFI casti na cca 3-4 kartach.
To mi bylo receno na MUM2006.
5karet uz zacina zlobit a 6 karet nefunguje.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
LaSolitaire píše:Jardas píše:Mám plně osazenou RB532+564, tj. šest bezdrátových karet, a vše funguje v pohodě.
mluvil jsem tam primo s vyvojarem RB532 a priznal vadu.
Takze rady nekdo mel stesti
no, mám to osazeno 6x CM9, doteï to chodilo dobře, ale nyní to najednou začne dělat packetloss a pomůže jen tvrdý restart. už to udělalo dvakrát za sebou v průběhu týdne...
0 x
No já mám doma RB 532 a moc se mi to nezdá. Úplně jednoduchej testovací setup -> ether1 zapojím do switche, kde je i můj desktop, ether2 kabelem přímo do notebooku. Nastavím IP parametry, RB dělá vlastně jen základní routování (PC maj každej svůj /24 subnet) a při testu FTP přenosu se nedostanu nad 4000 kB/s. Když to zapojim napřímo, tak to jede skoro na rychlosti linky - 10500 kB/s.
V čem může být problém? Kabely i switch jsou OK, v tom RB je Mikrotik 2.9.12.
V čem může být problém? Kabely i switch jsou OK, v tom RB je Mikrotik 2.9.12.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
LaSolitaire píše:No na MUM ukazovali jak uroutuje 180Mbps !Steebe píše:RB neni switch ... a dostal si z nej 32 Mbps a to je dobry score podle mne
jojo, na MUM toho ukazovali, ale skutek utek, stejně přes wifi (n-streme) neprocpe bez turba nikdo víc než 3MB/s FD. Až někdo bude mít na obou stranách komply a protáhne přes 2 ks RB film rychlostí 160mbps uvěřím, jinak ne, jinak je to jen "reklamní tah"
0 x
Leeonek píše:LaSolitaire píše:No na MUM ukazovali jak uroutuje 180Mbps !Steebe píše:RB neni switch ... a dostal si z nej 32 Mbps a to je dobry score podle mne
jojo, na MUM toho ukazovali, ale skutek utek, stejně přes wifi (n-streme) neprocpe bez turba nikdo víc než 3MB/s FD. Až někdo bude mít na obou stranách komply a protáhne přes 2 ks RB film rychlostí 160mbps uvěřím, jinak ne, jinak je to jen "reklamní tah"
Tak to jste všichni lepší než já

0 x