❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

prosim o radu, jaky HW pro nstreme2

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
chalan
Kontaktovat uživatele:

prosim o radu, jaky HW pro nstreme2

Příspěvekod chalan » 17 years ago

dobry den, uz dlhu dobu zhanam dobru MB a CPU pre nstreme2. Nakoniec som nasiel dosku pre s.479 s moznostou 4xPCI, zial tato sa uz nedodava. http://www.msi-computer.de/produkte/ser ... rod_id=512

chcel som ju hlavne pre moznost nasadenia mobilneho core2duo (malo zerie). Potrebujem preto poradit co pouzivate Vy. Mal by na nej bezat nstreme2 a ap pre 3x2,4ghz a 3,5ghz. 3xeth... bude sa tade tlacit 35mbit fd.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

chalan píše:dobry den, uz dlhu dobu zhanam dobru MB a CPU pre nstreme2. Nakoniec som nasiel dosku pre s.479 s moznostou 4xPCI, zial tato sa uz nedodava. http://www.msi-computer.de/produkte/ser ... rod_id=512

chcel som ju hlavne pre moznost nasadenia mobilneho core2duo (malo zerie). Potrebujem preto poradit co pouzivate Vy. Mal by na nej bezat nstreme2 a ap pre 3x2,4ghz a 3,5ghz. 3xeth... bude sa tade tlacit 35mbit fd.

Ja osobne pouzivam msi desku osazenou via chipsetem, RB14, CPU AMD Sempron, dalkove napajenou 12V a nemam problemy...

Spickove mi pres to ted jede 12/6 Mbit
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

ja som napr. teraz testoval stare p3 celeron 667 via chipset, 5xPCI a ked tam nahodim 3x3com eth a 1rb14 tak mi pri bw teste neda ani 8-10mbit pri recive, CPU na 100 percent po kabli packetloss, robia to IRQ alebo len slaby CPU?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

Mám na jedné straně nstreme dual spoje starý dell GX200 (p3/733) a jede jak hodinky. K tomu mangluje asi 120 klientů, datový tok kolem 12/2Mbit zvládá bravurně kolem 25% vytížení CPU.

Jinak Celerony stojí obecně výkonově za prd. Už jsem to tu někde psal že taktéž druhá strana nstreme dual spoje s celeronem 2,4Ghz a datovým tokem který momentálně činí 11/2Mbit jede na 53%. Prostě čistoktervné pentium je vždycky lepší než třeba rádově frekvenčně vyšší celer.

Jo a při BTestu je cpu vždycky na maximu, ikdyž je tam P4/3Ghz ;)
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

to mas pravdu s tym celeronom, uz som nasiel inzerat s CPU Intel PIII 933 MHZ, 256KB cache, 133MHz fsb (Costa Rica) a tiez P3 866 oba s.370, len neviem ci mi pojdu aj v doske k nej pisu ze P3 do 800mhz...

spat k tomu packeloss, vymenil som 3com za realtek a slape to zatial s 3xrealtek, 1xrb14 s dvoma atherosmi.

myslel som ze 3com su lepsie co sa tyka preruseni a bude to slapat ale ako sa ukazalo realtek ma asi lepsiu podporu v MK3.0rc10

som zvedavy ci to pojde s 2xrb14 (8xr52) a 3xrealtek, to uz asi nebude celkom dobre ze?
0 x

Leeonek

chalan píše:som zvedavy ci to pojde s 2xrb14 (8xr52) a 3xrealtek, to uz asi nebude celkom dobre ze?

nikdo to zatím nepotvrdil ani nevyvrátil že sdílení IRQ na wlan kartách dělá problémy v komunikaci ale myslím že je to tak.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

chalan píše:to mas pravdu s tym celeronom, uz som nasiel inzerat s CPU Intel PIII 933 MHZ, 256KB cache, 133MHz fsb (Costa Rica) a tiez P3 866 oba s.370, len neviem ci mi pojdu aj v doske k nej pisu ze P3 do 800mhz...

spat k tomu packeloss, vymenil som 3com za realtek a slape to zatial s 3xrealtek, 1xrb14 s dvoma atherosmi.

myslel som ze 3com su lepsie co sa tyka preruseni a bude to slapat ale ako sa ukazalo realtek ma asi lepsiu podporu v MK3.0rc10

som zvedavy ci to pojde s 2xrb14 (8xr52) a 3xrealtek, to uz asi nebude celkom dobre ze?

3com jsou dobry sitovky, problem je, ze drivery v linuxu jsou na prd, takze proto...
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

3com jsou dobry sitovky, problem je, ze drivery v linuxu jsou na prd, takze proto...

to je zla sprava... chcel som ich nasadit prave na gentoo, ozaj su blbe drivre na linuxe?
0 x

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

AMD 2500+ (32bit, jadro Barton), 512Mb DDR333, zakladni deska Biostar NCG400 (Nforce2):
2x Nstreame2dual na kazdem datovy tok 15-20mb FD
2x 5ghz uplink
1x 5ghz distribuce
1x 2,4 Ghz distribuce
4x LAN rozhrani pro lokalni vesnicky rozvod kabelem (Dlink 4port sitovka)

firewall cca 300pravidel, SQ 60pravidel, v Natu mam preklapeni DNS serveru protoze jsem menil poskytovatele tak at si to lidi neprehazujou vsude sami.

zatez CUP mezi 30 a 60%, uptime 130dni (od nasazeni do provozu) naprosta spokojenost.
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 17 years ago

Leeonek píše:Mám na jedné straně nstreme dual spoje starý dell GX200 (p3/733) a jede jak hodinky. K tomu mangluje asi 120 klientů, datový tok kolem 12/2Mbit zvládá bravurně kolem 25% vytížení CPU.

Jinak Celerony stojí obecně výkonově za prd. Už jsem to tu někde psal že taktéž druhá strana nstreme dual spoje s celeronem 2,4Ghz a datovým tokem který momentálně činí 11/2Mbit jede na 53%. Prostě čistoktervné pentium je vždycky lepší než třeba rádově frekvenčně vyšší celer.

Jo a při BTestu je cpu vždycky na maximu, ikdyž je tam P4/3Ghz ;)

Celeron 2,4, 30/5 mbit cpu 40-50 %
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

Leeonek

airbilly píše:Celeron 2,4, 30/5 mbit cpu 40-50 %

To se mi ani nechce věřit když sám máš na P3/866 máš při necelých 3Mbitech vytížení jdoucí k 20%. Nemluvě o tvém hlavním routeru s core2duo jak jsi psal, 26Mbit a vytížení cpu téměř 30%. Všechno tvůj včerejší odpoledno-večerní traffic ;)
Pokud na tom celeronu jinak nic neděláš nebo jen mangluješ pár uživatelů tak to je pak samozřejmě něco jiného proto bych zde tuto zavádějící informaci neuváděl.
0 x

Leeonek

Týdenní graf 2,6Ghz celeronu který dělá hraniční router, rozdělování konektivity pro další routery

Obrázek Obrázek

Týdenní graf 2,4Ghz celeronu na konci nstreme dual spoje, pravidla pro asi 200 klientů, omezování rychlostí

Obrázek Obrázek
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 17 years ago

Leeonek píše:
airbilly píše:Celeron 2,4, 30/5 mbit cpu 40-50 %

To se mi ani nechce věřit když sám máš na P3/866 máš při necelých 3Mbitech vytížení jdoucí k 20%. Nemluvě o tvém hlavním routeru s core2duo jak jsi psal, 26Mbit a vytížení cpu téměř 30%. Všechno tvůj včerejší odpoledno-večerní traffic ;)
Pokud na tom celeronu jinak nic neděláš nebo jen mangluješ pár uživatelů tak to je pak samozřejmě něco jiného proto bych zde tuto zavádějící informaci neuváděl.

Treba samozrejme brat do uvahy to, ze spoj na nstreme dual fakt robi okrem toho len natovanie cca 30 verejnych IP.
CO sa tyka p3, tak tam je prism a ked si pozres graf
http://87.244.200.41/graphs/iface/WLAN/
Tak procka lieta hore, ked lezie cez prismu vacsi traffic.
Inak celeron vyzera takto.
Obrázek
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

Leeonek

Jo, tak to je pak jasné to malé vytížení.
Jinak ten prism mě to dělá taky, už sem mysle že to je nějaká chyba a že je vadný, při toku asi 400kB/s si veme sám kolem 50% výkonu z routeru který nedělá nic jiného než routing (taky p3/733)

p.s. větší monitor sis opravdu nemohl pro screen vybrat ;) Já chcu slovenské okna, tlačítko Štart je super :D
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

nasiel som konecne celkom vhodne dosky pre moje ucely, neviem vsak ci podporuje MK tie LAN radice, ktora z nich je podla Vas lepsia pre MK?

http://www.msicomputer.com/product/p_sp ... m&class=mb
http://www.asus.com/products.aspx?model ... 101&l3=301

ako procak tam bude AMD 64 X2 35W (tazko zohnatelne) alebo 45W (to asi skor zozeniem)
0 x