❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dual Nstreme na RB532 a CM10

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Jardas

Dual Nstreme na RB532 a CM10

Příspěvekod Jardas » 19 years ago

Ahoj,
tak jsem zprovoznil full duplex spoj na 2x RB532 a 4xCM10.
Běží to nádherně, pingy v pohodě, průchodnost krásná...
ALE - náhodně to tuhne, musel jsem nastavit watchdogy, abych aspoň částečně eliminoval delší vypadnutí spoje - někdy se to jenom zrestartuje že to nevidí druhou stranu, někdy to nahlásí error s restartem puštěným watchdog timerem.
Nesetkal se s tím někdo?
Rušení nepředpokládám, jeden směr je v horizontálu druhý ve vertikálu, signál 67/72dBi, vzdálenost cca 1,2km.
0 x

bob

Příspěvekod bob » 19 years ago

Skus pouzit vykonejsi sietovy adapter. Aku dosahujes prenosovu rychlost na tich CM10?
0 x

Jardas

bob píše:Skus pouzit vykonejsi sietovy adapter. Aku dosahujes prenosovu rychlost na tich CM10?

Adapter mám 18V, ten co k tomu dává Inwifi. Tam problém netipuju, mám na stejný zdroj připojen RB532 s DB564 v plném osazení a jede to bez problému.
Bandwidth test ukázal 36Mb full duplex UDP, na TCP to bylo tak na třetině.
0 x

Olda

Příspěvekod Olda » 19 years ago

Jardas píše:
bob píše:Skus pouzit vykonejsi sietovy adapter. Aku dosahujes prenosovu rychlost na tich CM10?

Adapter mám 18V, ten co k tomu dává Inwifi. Tam problém netipuju, mám na stejný zdroj připojen RB532 s DB564 v plném osazení a jede to bez problému.
Bandwidth test ukázal 36Mb full duplex UDP, na TCP to bylo tak na třetině.

V UDP je to pěkný výsledek, ale v TCP již nic zvláštního, ale to bude omezení procesoru RB...
0 x

Karel Půček

Příspěvekod Karel Půček » 19 years ago

Myslím si, že 12Mb na 1,2km je málo. Viděl bych problém s nastavením než s omezením procesoru. A pokud je to jinak, tak se omlouvám. :)
0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.

chalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chalan » 19 years ago

jardas: vyriesil si tie vytuhy? nerobil problem prave rb532 a jeho slaby procak?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Občasné náhodné výtuhy u RB532 a nstreme2? Fakt divné, že by si lidi z mikrotiku dělali srandu když doporučují 3Ghz P4 na obě strany?
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:Občasné náhodné výtuhy u RB532 a nstreme2? Fakt divné, že by si lidi z mikrotiku dělali srandu když doporučují 3Ghz P4 na obě strany?

tak je to predsalen tak? slaby procak na rb? ale preco tie vytuhy? pochopil by som ze by na rb nstreme2 nedal viac ako 10mbit FD co by mi stacilo ale aby to kvoli slabemu procaku tuhlo?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

jak se výkon cpu dostane na 100 procent tak to spadne, stačí jen špička. Myslíš že postavíš spoj co má parametry jak alcoma 10Ghz za 100 000kč s dvěma RB? :)
http://www.mikrotik.com/3index.php#nstrm pod těma 4ma anténama nejsou 2 RB :)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 19 years ago

chalan píše:
Leeonek píše:Občasné náhodné výtuhy u RB532 a nstreme2? Fakt divné, že by si lidi z mikrotiku dělali srandu když doporučují 3Ghz P4 na obě strany?

tak je to predsalen tak? slaby procak na rb? ale preco tie vytuhy? pochopil by som ze by na rb nstreme2 nedal viac ako 10mbit FD co by mi stacilo ale aby to kvoli slabemu procaku tuhlo?

Pokud je k tomu ten prcatej zdroj 18V z inwifi, tak bych to videl na ten.
Jsou to hrozny hujdy.
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6096316
a skusal uz niekto tuto dosku na MK s nstreme2? myslim ze by vykon CPU stacit mohol ale ci to bude stabilne a ci vobec MK s touto doskou pracuje OK... pripadne ak pouzit klasicku microATX dosku tak aku a s akym procakom? vyzadujem hlavne stabilitu a nizku spotrebu...
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

chalan píše:http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6096316
a skusal uz niekto tuto dosku na MK s nstreme2? myslim ze by vykon CPU stacit mohol ale ci to bude stabilne a ci vobec MK s touto doskou pracuje OK... pripadne ak pouzit klasicku microATX dosku tak aku a s akym procakom? vyzadujem hlavne stabilitu a nizku spotrebu...

Pouzivam repasovany stroje dell. Pohodicka...
0 x

Jardas

chalan píše:jardas: vyriesil si tie vytuhy? nerobil problem prave rb532 a jeho slaby procak?

Nakonec jsme to shodili, skutečně je to výkonem mašin.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Jardas píše:
chalan píše:jardas: vyriesil si tie vytuhy? nerobil problem prave rb532 a jeho slaby procak?

A co jste tam dali ?
0 x

Jardas

raven-il píše:
Jardas píše:

A co jste tam dali ?

Nic, jede to normálně halfduplex AP-station a routy...
0 x