❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB333 nebo RB532A?
-
- Kontaktovat uživatele:
Saty píše:Co koupit na 2x 2,4GHz AP?
Hlavně nějakou pěknou krabičku a má AP styl.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Pokud to jsou jen 2 Apcka na 2,4 a k tomu uplink na 5 GHZ, nebudou tam zadne pravidla a tok do 8 Mbit, tak ti staci i RB133

0 x
Nebud tak skoupy na informace

Kolik lidi tam bude ?
Chces 2x AP nebo 1xAP s dvema kartickama ?
Kolik tam potece dat ?
Jak budes resit Uplink ?
Bude tam hodne sosacu ?
Jake vzdalenosti chces prekonavat ?
....
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Leeonek píše:standartní jednání českého člověka, koupím si výkonné RB za 3200kč, výkonné karty za které vysolím skoro 5000kč ale budu se aspoň snažit ušetřit na zdroji, jelikož jsem zvolil drahé komponenty nevejdu se do rozpočtu s kvalitním zdrojem za 500 ale budu se muset spokojit s šitem za 160
technicky dotaz: vetsina lidi si kupuje SR5, CM11, XR5 apod kvuli:
a) lepsi vstupni citlivosti
b) lepsimu vystupnimu vykonu
spravna odpoved je...???

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
Rekl bych ze jak vyssi vystupni vykon tak i citlivost oboji ma kladny vliv na kvalitu spoje, samozrejme vzhledem ke vzdalenosti a citlivosti anten - kdyz se to prezene s vykonem muze to byt kontraproduktivni. Podle me po meste staci CM9, SR bych pouzil jen na dlouhy paterni spoj kde chci mit jistotu za kazdeho pocasi.Tj na 10km nebudu riskovat s CM9,myslim ze tusite jaky pridavny utlum dela spatne pocasi,dest apod..no a na delsi nebudu riskovat s 5ghz
Spis by to chtelo neco lepsiho na 2.4G AP ale nikdo nic pod ROS nedoporucil.

0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Maxik píše:Rekl bych ze jak vyssi vystupni vykon tak i citlivost oboji ma kladny vliv na kvalitu spoje, samozrejme vzhledem ke vzdalenosti a citlivosti anten - kdyz se to prezene s vykonem muze to byt kontraproduktivni. Podle me po meste staci CM9, SR bych pouzil jen na dlouhy paterni spoj kde chci mit jistotu za kazdeho pocasi.Tj na 10km nebudu riskovat s CM9,myslim ze tusite jaky pridavny utlum dela spatne pocasi,dest apod..no a na delsi nebudu riskovat s 5ghzSpis by to chtelo neco lepsiho na 2.4G AP ale nikdo nic pod ROS nedoporucil.
..ty jsi asi moc z povolenym vykonem hlavu nelames, co?

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
-
- Kontaktovat uživatele:
No, stojím před takovým případem, máme RB532 s dvěma CM9, do eth1 vstupuje konektivita. na jednu CM9 je připojeno do vzdálenosti +- 2Km 5dalších bodů, připojeno na sektorovou anténu 19Db 5Ghz. Na tu druhou CM9 je to horší, je jich taky 5, ale vzdálenost už kolem +- 5Km a na všesměrovou 5Ghz anténu.
Právě poslední dobou se zdá, že RB532 už s výkonem nedostačuje, tlačíme přes to tak 10-15Mbit. Proto bych tam rád dal RB333 ale mám na stole dvě možnosti, dám tam CM9 nebo CM11.. Co tam dát?
Jinak s tím zdrojem je to docela ošemetná záležitost, RB333 48V zdroje nepodporuje. Takže jediná volba koupit 18V od RouterBoardu.
Právě poslední dobou se zdá, že RB532 už s výkonem nedostačuje, tlačíme přes to tak 10-15Mbit. Proto bych tam rád dal RB333 ale mám na stole dvě možnosti, dám tam CM9 nebo CM11.. Co tam dát?
Jinak s tím zdrojem je to docela ošemetná záležitost, RB333 48V zdroje nepodporuje. Takže jediná volba koupit 18V od RouterBoardu.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
A stejně, když na CM11 nastavím regulatory domain,nastavím výkon soustavy, tak by to mělo bejt v poho s limitem, nebo se snad pletu?
Ale zajímalo by mě, když pustím CM11 bez regulatory domain, tak to září těma svýma 400mW ???
Hledali jsme nějakou jinou kartu, která by byla stejně citllivá a stejně "dobrá" jako CM9, ale zatím žádného zástupce jsme nenašli.
TP-linky, Alfy, RB52, všechny možný už jsem měl na testování, ale moc se neosvědčily. Takže teï testujeme ty CM11. Někde jsem zaslechl, že CM9 budou končit.

Ale zajímalo by mě, když pustím CM11 bez regulatory domain, tak to září těma svýma 400mW ???

Hledali jsme nějakou jinou kartu, která by byla stejně citllivá a stejně "dobrá" jako CM9, ale zatím žádného zástupce jsme nenašli.

0 x