Mohl by prosim nekdo, kdo vlastni ltap mini, nasdilet zkusenosti s kvalitou LTE signalu? Pripadne, jestli pouzivate externi antenu a jakou.
Uvazuji o tomto zarizeni pro cestovani i v hure pokrytych lokalitach a napr. https://www.wifihw.cz/default.asp?cls=s ... stiid=4090 je asi vyznamne zlepseni - nicmene jeste se dvema kabely rozumne delky je to preci jen velky kram navic.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ltap mini - zkusenosti s LTE signalem?
zatím nic moc, ale prý že 6.43 to nějak vylpšuje, zatím jsem nezkoušel tuto verzi.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:zatím nic moc
Jako ze malo zkusenosti nebo ze nic moc signal? Pokud to druhe, zkus jit prosim trochu do detailu. Zkousel jsi nejake externi anteny?
diky
0 x
zkoušel jsem to docela dost, interní antény jsou tragedie, externí jsou trochu lepší ale musím konstatovat že mobil měl lepší signál 
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
no to je vyborny... cili to nevypada uplne jako doporuceni koupit
hledam prave neco, abych nemusel delat hotspot z mobilu a signal byl v porovnani s mobilem vyrazne lepsi
hledam prave neco, abych nemusel delat hotspot z mobilu a signal byl v porovnani s mobilem vyrazne lepsi
0 x
V práci pro tyto účely využíváme wAP LTE a zatím spokojenost. Používáme to pro připojení mobilních a ostrovních měřících aparatůr na stavbách, nebo tam kde je potřeba dlouhodobý monitoring. Nejsou ani problémy s evropským roamingem. Ve verzi 6.43 konečně opravily problémy s připojením na 2G a 3G sítě, 4G LTE vždy fungovalo bez potíží.
Pro představu přikládám fotku mobilní aparatůry
Pro představu přikládám fotku mobilní aparatůry
- Přílohy
-
- IMG_20180719_095312.jpg (72.62 KiB) Zobrazeno 4697 x
0 x
Síť není jen internet ...
void píše:no to je vyborny... cili to nevypada uplne jako doporuceni koupit
myslím právě že ale v té poslední verzi díky podpoře 3G a 2G to bude lepší, tak ale nezkoušel jsem.
0 x
-
Nevie mi niekto poradiť ako dat fix 3G? Signál na Lte - 115 signál na hspa - 59. Ale stále sa to drží na Lte. Keď dám v nastaveniach len 3g a nie 2g/3g/lte tak sa to ani nespoji.
0 x
no a je tam ta poslendí verze? ta poslendí mi chodí až korektně s 2G a 3G jinak ale furt tam jsou mouchy, třeba že po startu se nepřipojí píše to status něco jako rx a tx disabled a musím vypnout a zapnout lte rozhraní potom to naskočí, jinak GPS tam je tkaé na pikačku protože dlouho trvá než se zaměří a dost špatný signál, s interní anténou to nejde vůbec 
já to chtěl použít jako GPS lokátor do auta, ale jaksi zatím nic moc, protože vždy až to všechno naskočí tak auto ujede 3 km
já to chtěl použít jako GPS lokátor do auta, ale jaksi zatím nic moc, protože vždy až to všechno naskočí tak auto ujede 3 km
0 x
ikk píše:V práci pro tyto účely využíváme wAP LTE a zatím spokojenost.
Taky jsem o nem uvazoval, jen mam pocit, ze z hlediska signalu to bude v zasade stejny, ltap mini ma dve simky, je mensi a lze ho napajet z USB.
0 x
da se cekat, ze kdybych k tomu pripojil dve tyhle https://www.paoli.cz/lte-antena-510-pcb-1.html?cur=0&, tak si clovek neco zasadne pomuze?
0 x
ano
0 x
okoun píše:ano
ocenuju jasnou odpoved
prd tomu rozumim, ale v popisu k ltap mini se pise "V černém pouzdře jsou již připraveny 2 LTE antény s u.Fl konektory a ziskem 3,5dBi."
u tech vyse se pise 3 dBi, cili naivne bych predpokladal, ze tim nic neziskam
a kdyby z nejakeho duvodu ano, tak je staci proste nalepit na case toho routeru? nemusi byt v nejake pozici vuci sobe nebo tak neco?
0 x
tak myslím že odpověd získáš když to rozebereš a zjistíš co tam je za tu jejich anténu, nevím co k tomu více dodat 
co já vím tak snad i někde na jejich foru píšou že doporučují nasadit externí
co já vím tak snad i někde na jejich foru píšou že doporučují nasadit externí
0 x
- mac0112
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
void píše:okoun píše:ano
ocenuju jasnou odpoved, ale mohl bys byt prosim trochu sdilnejsi - treba proc?
prd tomu rozumim, ale v popisu k ltap mini se pise "V černém pouzdře jsou již připraveny 2 LTE antény s u.Fl konektory a ziskem 3,5dBi."
u tech vyse se pise 3 dBi, cili naivne bych predpokladal, ze tim nic neziskam
a kdyby z nejakeho duvodu ano, tak je staci proste nalepit na case toho routeru? nemusi byt v nejake pozici vuci sobe nebo tak neco?
Asi došlo k nepochopení, uvnitř jsou pouze konektory určené k připojení externích WiFi antén. Nejsou uvnitř žádné LTE antény.
LTAP mini spoléhá na příjem LTE přes externí antény. Tedy signál bude kvalitní jak budou kvalitní externí LTE antény . Ve městě pojede vyšší frekvence kolem 2100 Mhz
a mimo velká města nižší frekvence kolem 800 Mhz. Univerzální anténa na 0.8 GHz - 2,1 GHz neexistuje. Prodávají se sfázované dvě antény ale mají velkou ztrátu.
K té GPS, nenašel jsem uvnitř zálohovou baterii, takže po každém zapnutí se musí nahrát do RAMky GPS příjímače MT3337 celý almanach, takže proto ta dlouhá doba než se určí vaše poloha. IC GPS https://labs.mediatek.com/zh-cn/download/jBarFTpU . Také se musí připojit GPS aktivní anténa.
Je asi lepší koupit verzi ltAP mini bez LTE karty a koupit LTE Sierra wireless.
0 x