caute řešíte někdo pro ccr1016-1072 napájení naprimo 48vdc?
Koukal jsem ze to má interní 24vdc zdroj. Tak nějakou alternativu 48-24vdc co se vejde dovnitr?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
MK CCR 48VDC
MK CCR 48VDC
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
mame ven z ccr vytazenou 2 linku, konektor do desky maj v discompu. Venku normalni meanwell 48-24 menic. Davat to dovnitr neni duvod, 24V potrebujeme i pro dalsi MK na site. Funguje to tahle dobre.
1 x
Mno já na sajtu 24V nepotřebují ani nevím na co jiného bych to vyuzil. Vše je krmeno 48V
A tak nechci do racku dávat další zdroj.
Už tak rackhead s jisticama zabere 3U. Zdroj 1U. Jako mam tam políčku kde je teď jeden dcdc konvertor. Nechtěl jsem tam mít dalsi.
A tak nechci do racku dávat další zdroj.
Už tak rackhead s jisticama zabere 3U. Zdroj 1U. Jako mam tam políčku kde je teď jeden dcdc konvertor. Nechtěl jsem tam mít dalsi.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Meanwell SD-100C-24 vyriesi tvoj problem. Tie MK ktore su original s jednym zdrojom budes musiet poriesit vonku, pravdepodobne nenajdes ziadny menic ktory sa tam vojde. Tie co maju dva zdroje tam by si sa mal vojst.
0 x
my jsme to řešili v ccr1016-12s-1s+ takto
- Přílohy
-
- 16901517_1438513712827351_1643958451_n.jpg (87.27 KiB) Zobrazeno 4551 x
-
- 16901505_1438513689494020_802409672_n.jpg (112.71 KiB) Zobrazeno 4551 x
0 x
U jednoho RB jsem to viděl vyřešené vtipně. Na zadní stěně case přinýtované dva kousky pásoviny ohnuté do pravého úhlu a k nim přišroubovaný DC-DC měnič, aby těsně přiléhal ke case RB. Osobně mám ale také vše vytaženo a napájeno z jednoho místa, i tam, kde dané napětí potřebuju jen pro jedno jediné zařízení.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
rseb píše:my jsme to řešili v ccr1016-12s-1s+ takto
Pouzil si tam teda Meanwell PSD-45C-24 ? Vykonovo to staci ? Ten menic ma vystup 24V 1,8A ale povodny zdroj ma 4A...
0 x
Rseb : řešení noc pekne. Ale co ten vykon.
Já to konkrétně chci řešit pro 1036 které mají ty 4A zdroje. Což je 100W to není zrovna malo. A žádný malý zdroj o tomto výkonu co by se tam vesel sem nenasel.
Jako zaplať pánbůh to řeším jenom na jednom sajtu. Ale nechce se mi tam už jenom kvůli přehlednosti dávat další dcdc co bude mimo zarizeni.
Chci právě takový all in one.
Aspoň mám takovou představu.
Gemb: já vím. Na ten sem se dival, ale bohužel rozměry neodpovídají vnitřnímu prostoru.
Ten mikrotik už mě neskutečně prudi. 1100ahx4 je vlastně úplně perfektní stroj. Až na to že až dojde na konec výkonu nemám nahradu.
A potřebují nahradit za výkonnější, pokud možno se dvemi až čtyř my sfp.
Kdyby tu jedenácti stovku dělaly aspoň x8-x16 což by v mipsbe bylo slušný dělo a pár sfp tak je to dokonalý stroj s ověřeným chipsetem bez fcs erroru a všech neřesti těch ccr krámu.
Pc tam nechci, nehodlám nad tím strávit mládi.
Já to konkrétně chci řešit pro 1036 které mají ty 4A zdroje. Což je 100W to není zrovna malo. A žádný malý zdroj o tomto výkonu co by se tam vesel sem nenasel.
Jako zaplať pánbůh to řeším jenom na jednom sajtu. Ale nechce se mi tam už jenom kvůli přehlednosti dávat další dcdc co bude mimo zarizeni.
Chci právě takový all in one.
Aspoň mám takovou představu.
Gemb: já vím. Na ten sem se dival, ale bohužel rozměry neodpovídají vnitřnímu prostoru.
Ten mikrotik už mě neskutečně prudi. 1100ahx4 je vlastně úplně perfektní stroj. Až na to že až dojde na konec výkonu nemám nahradu.
A potřebují nahradit za výkonnější, pokud možno se dvemi až čtyř my sfp.
Kdyby tu jedenácti stovku dělaly aspoň x8-x16 což by v mipsbe bylo slušný dělo a pár sfp tak je to dokonalý stroj s ověřeným chipsetem bez fcs erroru a všech neřesti těch ccr krámu.
Pc tam nechci, nehodlám nad tím strávit mládi.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Neviem aky mas financny limit ale CCR 1072 ma moznost vymenit zdroj za original 48VDC a nemusis nic bastlit. Kedze to ma dva hotswap zdroj tak jeden si mozes stale nechat na 230V a druhy das DC. https://mikrotik.com/product/hot_swap__ ... or_ccr1072
Cena bude ale o hodne vyssia nez dajake prebastlene CCR1036. Ono ta 1016 ci 1036 moze bezat v pohode aj na tom openfram menici co ma vystup 1,8A ale nespoliehal by som sa na spolahlivost tohoto riesenie ked bude to CCRko hnane na 50% a viac CPU vykonu. Vtedy si to urcite cucne viac nez v idle alebo tak do 10%
Cena bude ale o hodne vyssia nez dajake prebastlene CCR1036. Ono ta 1016 ci 1036 moze bezat v pohode aj na tom openfram menici co ma vystup 1,8A ale nespoliehal by som sa na spolahlivost tohoto riesenie ked bude to CCRko hnane na 50% a viac CPU vykonu. Vtedy si to urcite cucne viac nez v idle alebo tak do 10%
0 x
Gemb: zatím tam výkonově stačí i ta x4, ve špičku už to běhá k50% cpu takže sem chtěl upgrade s co nejmenší my komplikacemi.
Skoro všechno na cpu zvěře fw takže sem se vzhlédl v rozkladu na více cpu. Ta 1072 je už přehnaný luxus.
Tak jinak jaký router aspoň s 6-8eth s 2-4sfp. 48vdc. Qtree 1000, fw2000, mangle 2000
Ccr1009 - je to na hraně co se týče cpu. A hlavně mi chybuje sfp oproti rtn-380 a nevyřešily to upgrady, jiné sfp.... Nevhodne.
1100ahx4 - není sfp, nedostačuje cpu.
Skoro všechno na cpu zvěře fw takže sem se vzhlédl v rozkladu na více cpu. Ta 1072 je už přehnaný luxus.
Tak jinak jaký router aspoň s 6-8eth s 2-4sfp. 48vdc. Qtree 1000, fw2000, mangle 2000
Ccr1009 - je to na hraně co se týče cpu. A hlavně mi chybuje sfp oproti rtn-380 a nevyřešily to upgrady, jiné sfp.... Nevhodne.
1100ahx4 - není sfp, nedostačuje cpu.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Jede to už víc než 18 měsíců. Je pravda, že nejsou zdaleka obsažené všechny porty.
0 x
0 x
Heh prave som na to pozeral ten RSD-100C-24 a podla mna by sa tam mal vojst akurat. ( do CCR 1036) Porovnaval som fotku z prispevku vyssie, ten 45W menic ma rozmery 127*76*30, tento zakrytovany 100W ma rozmery 161*68*36. Pripadne kompromis medzi oboma je RSP-60L-24, tento ma vystup len 2,5A ale stale lepsie nez 1,8A. Urcite by sa tam vosiel, rozmery ma +- rovnako ake ten 45W. (128*60*25)
0 x
Ahoj, mam udelanou desku s DC/DC Vrtani na CCR 1036. Jela rok. Pak jsem CCR prodal. Zatím mi leží v kanceláři. Je na prodej. Foto můžu poslat v pondělí.
0 x
Standula píše:Ahoj, mam udelanou desku s DC/DC Vrtani na CCR 1036. Jela rok. Pak jsem CCR prodal. Zatím mi leží v kanceláři. Je na prodej. Foto můžu poslat v pondělí.
Pošli foto a cenovku.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886