❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
MIKROTIK RBD52G-5HacD2HnD-TC
MIKROTIK RBD52G-5HacD2HnD-TC
Ahojte, dnes jsem si domů donesl výše uvedený router, potřeboval jsem ho dát do bridge - ok. V Bridgi jsou porty 2-5 + obě wifi - ok, ip adresa bridge je nastavena manuálně, včetně DNS - ok. Vypnutý FW, DHCP server, je to pouze čistá wifi. Wifi nastavená klasicky - 2,4 - frekvence dle vyhledání, WPA2-aes. teď problém - připojení kabelem - btest v poho 100M (garantovaná rychlost od dodavatele konektivity), přes wifi 20M, katatrofa. Nový ROS + firmware. Nějaké nápady? Přes 5 GHz - slabší signál, ale rychlosti jen nepatrně vyšší. Vyzkoušeny i jiné noťasy včetně mobilu. Tak buď je to plečka, nebo fakt nevím. (Stará 951 ve stejném nastavení v poho udělal v n 50M a uplodad vklidu 80M).
0 x
Ked sa to zlinkuje na wifi tak na ake rychlosti ? Ide o to ci to nahodov netrpi bugom ako vsetky ostatne RBcky ktore pri kombinacii roznych cipsetov boli schopne sa linkovat max na G rejty, teda max 54Mbit co je okolo 25Mbit realne. Mne pomohla az 6.43rc3
0 x
TAk upgradováno na 6.43rc - v 2,4 downoload trvá na cca 30M, upload 100M. TAk to už fakt nechápu
0 x
žádné - pouze soused, ten je ale na jiné frekvenci, navíc jsem ho vypnul
0 x
-
Riešim podobný problém. Keď skenujem siete tak na 2,4 Ghz voľno. Keď dám freq. Usage tak skoro všetky frekvencie obsadene na 50 percent. Typujem na nejaké rušenie mimo wifi ale na rovnakej frekvencii. Link na 144/144 reálna rýchlosť 10/10 a ešte k tomu posledné 2 hodiny nefunguje speed test
0 x