❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
whatever

Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Příspěvekod whatever » 7 years ago

Zdravim, resim tu vcelku zasadni problem. Nevim zda jsem tak hloupy nebo se nejakym zpusobem zmenila konfigurace a moznosti nastaveni na arm, ale proste nahrada za SXT AC nefunguji (SXTsq a DISC AC).
Vysvetlim a narozne ukazu.
Predem rikam ze test jsem provadel za stejnych podminek - stejny uchyt na konzole tzn stejny smer a uhel na pripojny bod (SXT HG5 AC) a samozrejme stejna konfigurace. Pripojoval jsem to jak do N tak i do AC a viz prilohy vysledky.

Stare dobre SXT AC:
AC - prumer 36Mbps
N - prumer 17Mbps

SXTsq:
AC - prumer 3Mbps
N - prumer 8Mbps

Disc AC:
AC - prumer 14Mbps
N - prumer 12Mbps

Mam takovy problem jen ja nebo to mate podobne? Dokud bylo dostupne klasicke SXT, tak jsem tohle neresil, ale jelikzo na sklade mam poslednich 10ks, tak musim zacit resit, ale jsem z toho vcelku hodne rozcarovany. :rage:
0 x

whatever

Klasicky SXT AC
SXT_N.jpg
SXT_N.jpg (66.28 KiB) Zobrazeno 9107 x

SXT_AC.jpg
SXT_AC.jpg (76.05 KiB) Zobrazeno 9107 x
Naposledy upravil(a) whatever dne 21 Jun 2018 11:43, celkem upraveno 1 x.
0 x

whatever

SXTsq
SXTsq_N.jpg
SXTsq_N.jpg (77.96 KiB) Zobrazeno 9106 x
SXTsq_AC.jpg
SXTsq_AC.jpg (81.01 KiB) Zobrazeno 9106 x
0 x

whatever

DISC
DISC_N.jpg
DISC_N.jpg (82.7 KiB) Zobrazeno 9106 x
DISC_AC.jpg
DISC_AC.jpg (77.99 KiB) Zobrazeno 9106 x
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Vidím že poslední fw tam máš. Na jakém protokolu to testuješ?
Naposledy upravil(a) honzam dne 21 Jun 2018 13:30, celkem upraveno 1 x.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 7 years ago

Máme s tím stejné výsledky. Nejlíp zatím šlape 802.11 zatím. Stále to reportujeme do Lotyšska. Když nás bude více, určitě bychom se mohli ozvat všichni společně, ať s tím konečně něco začnou dělat.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 7 years ago

U SXTsq a Disc je stejnej HW. Liší se to jen použitým anténním systémem. U klasickýho SXT je elektronika úplně jiná . . .
0 x

ef

Ano všechny Routerboardy postavené na IPQ-4018 (LHG 5 ac, DISC Lite5 ac, SXTsq 5 ac) je stejný plošný spoj. Jen jinak vyřešená odrazová vrstva a tím i zisk antény. Pokud rozeberete DIC Lite5 ac, tak je v něm plošný spoj, na kterém je napsané LHG :). Tím pádem jsou u všech problémy stejné.
Problémy s propustností těchto zařízení jsou jak vůči stejnému HW (ARM), tak i staršímu HW (mipsbe, ppc atd.)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

je to atk moc stejný že disc5 ac a sxtsq ac podle tazatele vykazují jinou rychlost... tak to asi zase tak stejný nebude ne?

Jako za mě je hrůza sama o sobě už to původní SXT AC co tu tazatel postuje. To je totální hrůza a mít ccq 50% při připojování klienta... nooo ty voe.

Taky by mě zajímalo jak je možný že v AC máš klidně o 10dB lepší signál než v N.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

Nejdriv si to dej dohromady ...
sxtac.png
Radio - spicka pres 100Mbit
sxtac.png (207.22 KiB) Zobrazeno 9013 x

7410709213.png
pri mereni na speedtestu
7410709213.png (20.4 KiB) Zobrazeno 9013 x
0 x

ef

Ten test máš na jakém HW?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

iTomB píše:Nejdriv si to dej dohromady ...

toto nevypadá na ARM (AC) harware
1 x

whatever

honzam - na nv2
hapi - puvodni SXT AC je naprosty luxus at uz spolehlivosti, tak i maximalni propustnosti a nee zrovna malo vysilacu mame reseny prave spojem SXT AC... levny, rychly, spolehlivy spoj :-) A prave techto 10ks co mam jako posledni kousky bych si rad nechal jako zalohu kdyby nejaky na vysilaci odeslo. A bohuzel ke klientum musim davat tyhle zmetky, protoze tedy asi nic jineho neni a jestli dobre chapu nezbyva nic jineho nez cekat na pitomce aby udelali poradny sw?
iTomB - neverim ze je to na DISC nebo SXTsq a jeste se signalem 60dbm... :D
1 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

si piš že iTomB ukazuje realitu. Bohužel u tebe se realita jaksi nekoná ani na SXT AC kde 30Mbit... no řekněme že to je špatný. Jo nepopírám že ARMy jsou horší jak ukazuješ ale jak se zdá tak nemáš v pořádku ani SXT AC.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

whef

Příspěvekod whef » 7 years ago

Taky s tím laboruju, je otázka jestli spíš nepoužívat n-kové produkty, jak tomu většinou máme. Jen nevím jak to dělá někde "konkurence" že na wifi přípojkách slibují až 250Mbit v základní ceně. :(
0 x