❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

šit série hap lite?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
okoun
antispam: Ano

šit série hap lite?

Příspěvekod okoun » 8 years ago

nevím ale asi jsem narazil na nějakou šit sérii hap lite, zapojím napájení to microusb a nic se neděje, přizvednu konektor a začne to bootovat když ho pustím opět vypadne elektřina do něj.... toto se mi děje u 3/3 novejch co jsem koupil :(
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

kadlcikales
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kadlcikales » 8 years ago

Setkal jsem se s tím, že když se silněji zarazilo ten napájecí kabel usb úplně upadlo , nebo se to zapojilo obráceně usb to odneslo , musí se s tím zacházet opatrně (i když to tam člověk cpe opatrně dávají tam málo cínu tak se může i tak urvat) , jinak po 5 měsících u 2 kusů odešla flash ... Kvalita nic moc .... Osobně bych to nekupoval .... A s příchodem LHG je to vyráběné v Číně (dříve v lotyšsku) :( :(
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 8 years ago

ano, taky tak. Koupeno několik kusů a u všech špatné trafo - po připojení k nabíječcce na mobil to nedělá, takže problém je v trafu...
1 x
Jan Ptáček

kadlcikales
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kadlcikales » 8 years ago

S problémovým trafem jsem se nesetkal, ale další věc co si pohlídat :D :D :D
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

nevím jestli je problém na straně smace či samice ale u té samice jsem přihnul plech a pomohlo to.
1 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Pintero

Příspěvekod Pintero » 8 years ago

No já od MK pomalu ustupuju, je to čím dál větší shit od napáječů až po bezdrát.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 8 years ago

Mám stejný problém u posledních dvou kusů, vůbec to tam nedrží, v pondělí mají přijít další kusy, tak to budu řešit, ono nevím co dávat tp-linky pískaj trafa atd. každý stojí za houby. Netis dávat fakt nechci.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 8 years ago

Bereme jen tp-linky a trafa už jsem dlouho neslyšel pískat.
0 x

whef

Trafa stále pískají, možná né tak silně :(

kure05 píše:Bereme jen tp-linky a trafa už jsem dlouho neslyšel pískat.
kure05 píše:Bereme jen tp-linky a trafa už jsem dlouho neslyšel pískat.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Tplink 841 a 843 je uz fajn, mne nic nepiska teda. Co sa tyka hap lite, stretol sa niekto s tym, ze by sa cela RB uplne zasekla ? Vysiela wifi, ale net nejde...neda sa dotoho lognut ziadnym sposobom. Pomohol az tvrdy reset, potom sa zase tvarila ok.
0 x

whef

Okud je ta distribuce ? Před chvílí jsem dával 841ku a pískalo trafo, slabě, ale jo. Byla to poslední revize. V pátek jsem přijel ke klientovi s dvěma HAPy a zas jsem odjel. Výhoda je CAPS Man, při více ap.

Gemb píše:Tplink 841 a 843 je uz fajn, mne nic nepiska teda. Co sa tyka hap lite, stretol sa niekto s tym, ze by sa cela RB uplne zasekla ? Vysiela wifi, ale net nejde...neda sa dotoho lognut ziadnym sposobom. Pomohol az tvrdy reset, potom sa zase tvarila ok.
0 x

pata

Příspěvekod pata » 8 years ago

okoun píše:nevím ale asi jsem narazil na nějakou šit sérii hap lite, zapojím napájení to microusb a nic se neděje, přizvednu konektor a začne to bootovat když ho pustím opět vypadne elektřina do něj.... toto se mi děje u 3/3 novejch co jsem koupil :(

jojo, takovejch jsem vraceli v posledni dobe 2.Q/2017 minimalne 20ks = shitova vyroba, problem v naopajecim konektoru vs. zdroj = stacilo s tim pohnout v konektoru a vypadkovani, rebooty atd., vracel jsem treba celou objednavku 20ks....hAP lite....tzv. v P.R.C. asi nastavili v nove tovarne stroje svym zpusobem a podle tohoto vypada vysledek...dodvatale to vzal z5...ovsem s tim ze tam delame nejakej obrat aby nas nanas*al, takze tak .... :))
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Na ktorej verzii je ten blby konektor? Tower ci obycajna krabicka ?
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 8 years ago

JA si toho konektoru vsiml u HaP mini asi u jednoho kusu. Na tech tower i krabickovych klasickych zatim bez problemu.
0 x

mac0112
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mac0112 » 8 years ago

kadlcikales píše:Setkal jsem se s tím, že když se silněji zarazilo ten napájecí kabel usb úplně upadlo , nebo se to zapojilo obráceně usb to odneslo , musí se s tím zacházet opatrně (i když to tam člověk cpe opatrně dávají tam málo cínu tak se může i tak urvat) , jinak po 5 měsících u 2 kusů odešla flash ... Kvalita nic moc .... Osobně bych to nekupoval .... A s příchodem LHG je to vyráběné v Číně (dříve v lotyšsku) :( :(

My už hAP Lite nekupujeme ale když jsme kupovali, tak jsem hAP rozebral a koukal jsem na ten napájecí microUSB.
Konektor měl po straně 4 nožičky, které prostupují plošňákem, další 4 vývody kde je napájení 5V, jsou už na povrchovou montáž.
Takže se ten USB konektor nemohl urvat, to by se musel zlomit plošnák.
viz. proline.biz.ua/images/maikrotik-hap-routerboard-1024x681.jpg

vám ten microUSB napájecí konektor zapadl do krabičky ?
0 x