Dobrý den,
prosím někoho zkušenějšího o radu zda mi bude stačit zařízení RB532A 64RAM, 400 MHz pro mé potřeby které popisuji níže + parametry:
1. Internetová linka 100/100Mbit/s (optika) DOPLNĚNO: Tedy rychlost intrnetu je 100/100Mb/s.
2. RB532A bude zajišovat:
a) kompletní službu firewallu
b) přesměrování portů (7portů na tři různé vnitřní IP adresy)
c) GW
d) omezovat pásmo podle definované 1 vnitřní IP adresy. (Tedy vše co jde na 1 vnitřní IP adresu omezovat šířku pásma, pro ostatní vnitřní adresy ne.)
e) provoz je typu malých paketů ale velkého množství. (počet klientů kteří budou do této sítě přistupovat je 250 - 400 v jeden okamžik)
f) Zpožděni na zařízení nesmí být vyšší než 50ms při jeho max. zátěži.
Tak snad mi dokážete někdo poradit?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB532A 64RAM, 400 MHz Bude stačit?
RB532A 64RAM, 400 MHz Bude stačit?
Naposledy upravil(a) Mic-net dne 13 May 2007 10:17, celkem upraveno 2 x.
0 x
napisal si dobre??? 100 / 100 mbit???
ISP ktory berie taku linku a nevie ake ma naroky taka linka nie je ISP...
no co ti poviem... nechcel by som byt tvoj zakaznik... (nic v zlom)
0 x
Mic-net píše:Dobrý den,
prosím někoho zkušenějšího o radu zda mi bude stačit zařízení RB532A 64RAM, 400 MHz pro mé potřeby které popisuji níže + parametry:
1. Internetová linka 100/100Mbit/s (optika)
c) GW
d) omezovat pásmo podle definované 1 vnitřní IP adresy. (Tedy vše co jde na 1 vnitřní IP adresu omezovat šířku pásma, pro ostatní vnitřní adresy ne.)
e) provoz je typu malých paketů ale velkého množství. (počet klientů kteří budou do této sítě přistupovat je 250 - 400 v jeden okamžik)
Rozepsals to pěkně, super. To že si připojený přes rozhraní 100Mbit neznamená že máš konektivitu 100Mbit a podle toho bych odvíjel další věci takže:
1) zjisti si opravdu jakou máš rychlost a pak to dopiš
2) pokud je to opravdu 100Mbit FD, děláš si tady z nás srandu? připadá mě to že ano, takový trafiic je záhul u na p4/3Ghz panebože.
podle mého názoru nás tady houpeš abys vypadal zajímavě protože pokud někdo má opravdu takovou rychlost do interneru, předpokládám že to není žádný začátečník, a další věc pokud platím takovou konektivitu tak se nebudu snažit nasadit jako hlavní router nějaký shit za pár korun ale koupím profi řešení.
0 x
mato1 píše:napisal si dobre??? 100 / 100 mbit???
Ahoj,
ale já nejsem ISP, jsem domácí uživatel internetu.
0 x
Leeonek píše:Mic-net píše:Dobrý den,
1. Internetová linka 100/100Mbit/s (optika)
c) GW
Rozepsals to pěkně, super. To že si připojený přes rozhraní 100Mbit neznamená že máš konektivitu 100Mbit a podle toho bych odvíjel další věci takže:
1) zjisti si opravdu jakou máš rychlost a pak to dopiš
2) pokud je to opravdu 100Mbit FD, děláš si tady z nás srandu? připadá mě to že ano, takový trafiic je záhul u na p4/3Ghz panebože.
podle mého názoru nás tady houpeš abys vypadal zajímavě protože pokud někdo má opravdu takovou rychlost do interneru, předpokládám že to není žádný začátečník, a další věc pokud platím takovou konektivitu tak se nebudu snažit nasadit jako hlavní router nějaký shit za pár korun ale koupím profi řešení.
Omlouvám se, už jsem to tam dopsal že se jedná o rychlost internetu 100/100Mbit.
Ostatnímu moc nerozumím, bydlím v Praze a v mém bydlišti je zcela normální že 100/100Mbit internet stojí lehce pod 1000Kč měsíčně. Já si z Vás nedělám srandu. Proč bych to dělal? Jsem domácí uživatel který potřebuje řešit levně svůj problém

Naposledy upravil(a) Mic-net dne 13 May 2007 10:17, celkem upraveno 1 x.
0 x
Mic-net píše:Omlouvám se, už jsem to tam dopsal že se jedná o konektivitu 100/100Mbit.
Ostatnímu moc nerozumím, bydlím v Praze a v mém bydlišti je zcela normální že 100/100Mbit internet stojí lehce pod 1000Kč měsíčně. Já si z Vás nedělám srandu. Proč bych to dělal? Jsem domácí uživatel který potřebuje řešit levně svůj problémNehledejte v tom prosím nic špatného... Fakt potřebuji jen poradit...
aha, to cos napsal myslím vysvětluje spoustu věcí

Tak na tohlre si kup klidně RB532A, bude to stačit
0 x
Leeonek píše:Mic-net píše:Omlouvám se, už jsem to tam dopsal že se jedná o konektivitu 100/100Mbit.
Ostatnímu moc nerozumím, bydlím v Praze a v mém bydlišti je zcela normální že 100/100Mbit internet stojí lehce pod 1000Kč měsíčně. Já si z Vás nedělám srandu. Proč bych to dělal? Jsem domácí uživatel který potřebuje řešit levně svůj problémNehledejte v tom prosím nic špatného... Fakt potřebuji jen poradit...
aha, to cos napsal myslím vysvětluje spoustu věcí
Tak na tohlre si kup klidně RB532A, bude to stačit
Aby nedošlo k nedorozumění, internet dosahuje tedy rychlosti obousměrně 100Mbit/s a budou se ke mě připojovat v jednu chvíli 250-300 lidí. (S kamarády a jejich kamarády hrajeme ON-LINE hry a já jim dělám server.)
0 x
Mic-net píše:Aby nedošlo k nedorozumění, internet dosahuje tedy rychlosti obousměrně 100Mbit/s
100Mbit full duplex rychlost na internet znamená že můžeš stahovat nebo uploadovat rychlostí 10,2MB/s takže příkladně film nebo iso gamesku jsi schopný stáhnout za 1 minutu. Teï ovšem nemyslím poskytovatele které mají nějaké vnitřní okruhy pro uživatele po kterých se dá rychle tahat a rychlosti na takovýchto vnitřních okruzích mají se skutečnou rychlostí do internetu pramálo společného.
Když vydržíš, do večera, dám ti vědět kolik se dá uroutovat na RB532A s maškarádou a nebo jen klasickým routováním

Můžeš sem zatím hodit odkaz na stránky tvého poskytovatele? Jsem na to, myslím že ne sám, hodně zvědavý
0 x
Leeonek píše:Mic-net píše:Aby nedošlo k nedorozumění, internet dosahuje tedy rychlosti obousměrně 100Mbit/s
100Mbit full duplex rychlost na internet znamená že můžeš stahovat nebo uploadovat rychlostí 10,2MB/s takže příkladně film nebo iso gamesku jsi schopný stáhnout za 1 minutu. Teï ovšem nemyslím poskytovatele které mají nějaké vnitřní okruhy pro uživatele po kterých se dá rychle tahat a rychlosti na takovýchto vnitřních okruzích mají se skutečnou rychlostí do internetu pramálo společného.
Když vydržíš, do večera, dám ti vědět kolik se dá uroutovat na RB532A s maškarádou a nebo jen klasickým routováním
Můžeš sem zatím hodit odkaz na stránky tvého poskytovatele? Jsem na to, myslím že ne sám, hodně zvědavý
Tak jo, já počkám.
Jinak je mi jasné že nebude každý stahovat či odesílat data po celé šířce pásma tzn. 100Mbit/s Ale ono se to nasčítá

Teï nevím zda tím neporuším nějaké pravidlo a že mě hned za to nevyhodí a nezakáží přístup, ale 100Mbit linku prodává http://www.bdtel.cz
0 x
Mic-net píše:Leeonek píše:Mic-net píše:Aby nedošlo k nedorozumění, internet dosahuje tedy rychlosti obousměrně 100Mbit/s
Tak jo, já počkám.
Jinak je mi jasné že nebude každý stahovat či odesílat data po celé šířce pásma tzn. 100Mbit/s Ale ono se to nasčítá![]()
Teï nevím zda tím neporuším nějaké pravidlo a že mě hned za to nevyhodí a nezakáží přístup, ale 100Mbit linku prodává http://www.bdtel.cz
Tak to je narez ovsem

0 x
net.work píše:Mic-net píše:Leeonek píše:Mic-net píše:Aby nedošlo k nedorozumění, internet dosahuje tedy rychlosti obousměrně 100Mbit/s
Tak jo, já počkám.
Jinak je mi jasné že nebude každý stahovat či odesílat data po celé šířce pásma tzn. 100Mbit/s Ale ono se to nasčítá![]()
Tak to je narez ovsem![]()
JJ to je masakr. Ale ono to zas tak nemožný není. Tady se dá uplně s klidným svědomým počítat, že 100% uživatelů nevyužije ani 10Mbit FD.
0 x
tomch píše:net.work píše:Mic-net píše:Leeonek píše:Mic-net píše:Aby nedošlo k nedorozumění, internet dosahuje tedy rychlosti obousměrně 100Mbit/s
Tak jo, já počkám.
Tak to je narez ovsem![]()
JJ to je masakr. Ale ono to zas tak nemožný není. Tady se dá uplně s klidným svědomým počítat, že 100% uživatelů nevyužije ani 10Mbit FD.
Dle mého názoru jde o klasické klamání spotřebitele. Snad víme jake jsou reálné ceny ne?
0 x
No sice vime jake jsou realne ceny, ale i u nas jeden provider nabizi 10Mbit na optice za 1300 s DPH.
Neomezene, nefupovane jenom teda 100% ne neagregovane.
Par kamaradu na tom mam pripojenych a skutecne to jede 10Mbit.
Provider to ma sdilene na 2Gbit pater a tim padem ty linky jsou temer jako garantovane.
Mickey
Neomezene, nefupovane jenom teda 100% ne neagregovane.
Par kamaradu na tom mam pripojenych a skutecne to jede 10Mbit.
Provider to ma sdilene na 2Gbit pater a tim padem ty linky jsou temer jako garantovane.
Mickey
0 x