❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB433 GW a nízký upload na eth

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Bishboun
antispam: Ano

RB433 GW a nízký upload na eth

Příspěvekod Bishboun » 9 years ago

Ahoj,

už jsem prošel hodně nastavení (pro kontrolu), ale nemám tušení kde se bere můj problém.
Mám na GW RB433ah. Vstupní konektivita na eth1 30M/30M po kabelu. PC mám na eth2 a eth3. Oba PC mají nastavenou rychlost v Queue Tree 10M/10M. Když udělám test rychlosti tak ukáže 10M/0,7M.
Pokud změním omezení rychlosti na 20M/20M a udělám další test tak výsledek je 20M/0,7M Upload prostě vejš nejde. Neměl by někdo radu??

Díky

B.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 9 years ago

Vadna propojka nebo nektery konektor rj45.
0 x

Bishboun

ef píše:Vadna propojka nebo nektery konektor rj45.

To ne protože když na ten eth2 dám switch ze kterého jdu jedním kabelem do PC a druhý kabel do jiného RB a udělám BT 100m/100m Both tak to letí v pohodě. Když se připojím na ten druhý RB za switchem (internet -------------RB GW-----------switch-----------RB --------------PC ) pomocí PC a udělám test zase to bude max 20M/0,8 upload +/-

Takže když to jeden mezi RB naplno, když se PC pripojim přímo na přívodní konektivitu a udělám test tak je 30M/30M.....

Něco bude v tom RB GW ale nevim kde a co.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 9 years ago

A co ta sitovka v pc je ok?
0 x

Exter01

Příspěvekod Exter01 » 9 years ago

neviem ci to rb433 podporovalo ale skus vypnut autonegatiation a daj tam napevno 100mb FD
0 x

Bishboun

Exter01 píše:neviem ci to rb433 podporovalo ale skus vypnut autonegatiation a daj tam napevno 100mb FD

Hmm nene je to pořád + / - stejný :(
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Chybí tu podstatná informace - co to udělá s vypnutými queues? Ty tvoje hodnoty jsou tak malé, že bych to tipnul na nějaký překlep.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Bishboun

ludvik píše:Chybí tu podstatná informace - co to udělá s vypnutými queues? Ty tvoje hodnoty jsou tak malé, že bych to tipnul na nějaký překlep.

Když vypnu queues, tak se to chová stejně blbě. Down je v pohodě, ale upload to prostě nedá..
0 x

janb

Příspěvekod janb » 9 years ago

Mám úplně stejný problém na CRS-109. Konektivita na zásuvce od majitele objektu down/up 20/20. Přesto upload za mým MT nepřesáhne v průměru 1.5Mbps. Můj MT má veřejnou IP, ale i při defaultním nastavení nebo vypnutí všech pravidel na firewall, konfigurací v queue list atp, se upload přes 2 Mbps nikdy nedostane. Propustnost na nejbližší železo v okolí za WAN portem je 50-60 Mbps, podobně na bránu ISP, od kterého máme veřejnou IP - měřeno přes Ping Speed test. V rámci lokální sítě přes Bandwidth test Rx 300 Mbps/ Tx 300 Mbps na koncové uzly. V HW tedy nevidím problém, kapacita je všude dostatečná.

Při testu v rámci stejného objektu (= konektivity) mají jiní, kteří jsou připojeni nějakým obyčejným routerem pro vytvoření jen vnitřní LAN, reálné rychlosti v průměru 16Mbps oběma směry. Paradox je, že za mým MT tuto konektivitu potřebujeme nejvíce...

Spousta lidí to již řešila na http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=64875. Ale bezvýsledně.

Máte někdo, prosím, nějaké nápady?

Díky
0 x