❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kondenzator v MT

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
profik

Kondenzator v MT

Příspěvekod profik » 9 years ago

Ahoj, poradí mi prosím někdo, jaký typ kondenzátoru je v RB600 a RB433ah, potrebuji je vymenit.
děkuji za odpověď
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 9 years ago

Hledej, už se to řešilo mnohokrát.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

A hlavně je to na nich napsané :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Marinak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Marinak » 9 years ago

0 x
"I mistr tesař se někdy utne..."

mpcz

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

ludvik píše:A hlavně je to na nich napsané :-)

Zdravím,
no nevím, jestli si laik z označení 560M/6,3V něco vezme, až si to na součástce přečte.
1/ tahle hodnota se v našich krajích vyskytuje velmi zřídka, /není v základní řadě/, pokud není tazatel přesně v obraze, což z dotazu očividně plyne, dostane se do informační nouze.
2/ z údaje o kapacitě a napětí nijak nevyčte, že se jedná o obvod spínaného zdroje, kde jsou na součástku kladeny extrémní nároky, hlavně na parametr impedance (lowESR, LESR), který je oproti klasické řadě mnohonásobně nižší a také cena tomu odpovídá. Originální součástku samozřejmě nesežene, to je jisté, už se dávno třeba nevyrábí a ani by to nebylo po zkušenostech s jejich kvalitou vhodné.
3/ pokud si vlákno (RB450g - výměna kondíku atd.) pročte celé, bude asi zmaten, já bych rozhodně byl, některé rady jsou úplně mimo, navrhují díl, který sice má kapacitu i napětí v rozsahu, ale do spínaných zdrojů se absolutně nehodí. RB pak nenaběhne vůbec nebo nespolehlivě a kondenzátor je po pár měsících zničen.
mpcz, 13/10/2015
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Nějak jsem nepředpokládal, že bude laik měnit kondenzátory ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

kure05

As tak. A ten kdo elektronice trošku rozumí, tak už jen pohledem na DPS uvidí několik step-down měničů v kterejch se používaj výhradně low esr elyty.
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 9 years ago

Ono hlavně ve vláknu k těm 450G jsem se i já ptal jaké doporučí pro 433 a 600 a zatím nikdo nic. Sice se tam objevily nějakí kondenzátory, které se už nevyrábějí a nějaké, které teprve dotyčný testuje.
Tedy k těmto dvoum také nevím a čekám, až někdo pošle přesně typ, protože jak píšete tak u 450G uživatel= píšou že některý ani nesepnou a RB se nerozjede atd. Takže bych taky o tuto radu stál, abych nemusel zkoušet, když už pravděpodobně předemnou někdo toto otestoval.

EDIT: byl to Marinak ;) Ten co zde postoval odkaz.
0 x

Marinak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Marinak » 9 years ago

U těch kondů co sem poslal, desky fungují se všemi, jen ty poslední nemám otestované z dlouhodobého hlediska... Takže není třeba se bát, že s tím nenaběhnou.
0 x
"I mistr tesař se někdy utne..."

mpcz

Striker píše:Ono hlavně ve vláknu k těm 450G jsem se i já ptal jaké doporučí pro 433 a 600 a zatím nikdo nic. Sice se tam objevily nějakí kondenzátory, které se už nevyrábějí a nějaké, které teprve dotyčný testuje.
Tedy k těmto dvoum také nevím a čekám, až někdo pošle přesně typ, protože jak píšete tak u 450G uživatel= píšou že některý ani nesepnou a RB se nerozjede atd. Takže bych taky o tuto radu stál, abych nemusel zkoušet, když už pravděpodobně předemnou někdo toto otestoval.

EDIT: byl to Marinak ;) Ten co zde postoval odkaz.

Zdravím,

asi jsi se špatně nebo jinam díval. Tenhle odkaz tam je už pár týdnů. Dlouhodobě odzkoušeno v řadě 450 a 433 a 411 a 411AH (ta je extra vybíravá na kvalitu C). Stejný typ původního C je i v 600-ce, ta se mi na stůl zatím nedostala, takže nemůžu potvrdit. Sám jsem jich vyměnil okolo dvou set a zatím žádný problém.

http://www.ispshop.cz/index.php?main_pa ... cts_id=396

mpcz,13/10/2015
0 x

kure05

Dal jsem si tu práci a udělal takovej obrazek, kde to snad pochopí každej. Tyhle elyty používáme na RB1xx, RB3xx, RB4xx, RB6xx a určo půjdou i na jiný RB. Vyzkoušený to je na stovkách RB a vše vpořádku a od výměny se o těch boardech neví, co se týče kondíků.
Přílohy
resized_Bez názvu.jpg
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 9 years ago

mpcz píše:http://www.ispshop.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=9&products_id=396mpcz,13/10/2015

Tak to asi fakt, jo tenhle kondík jsem tam nenašel. No jdu se na to vrhnout! Objednám si jich zepár desítek a uvidíme, 433 tady mám asi 2, nejvíc asi 433AH a pak asi 5x 600.. Ty nám během roku odešly úplně všude.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

mpcz píše: 411AH (ta je extra vybíravá na kvalitu C).

mpcz,13/10/2015

Máš je ve velkém vyzkoušené i na 411AH? Tam nám právě zlobí kondíky i vyměněné za nové. Dáváme ale - 10V 560mikro
0 x

mpcz

honzam píše:
mpcz píše: 411AH (ta je extra vybíravá na kvalitu C).

mpcz,13/10/2015

Máš je ve velkém vyzkoušené i na 411AH? Tam nám právě zlobí kondíky i vyměněné za nové. Dáváme ale - 10V 560mikro

Zdravím,
mám, jenže moje "ve velkém" je pouze 3 ks. Jsem jen drobný živnostník. Zato to byly jediné typy, které tam fungovaly spolehlivě. Alespoň v těch mojich kusech.
mpcz, 14.10.2015
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

kure05 píše:Dal jsem si tu práci a udělal takovej obrazek, kde to snad pochopí každej. Tyhle elyty používáme na...

To jsou SMD kondíky? S pájením na původní místo "no problem"?
0 x