❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RX Pause na interfaci

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

RX Pause na interfaci

Příspěvekod eKrajnak » 9 years ago

Ahojte,

mám k CCR1009 pripojené Cisco WRV210 Router, ktorý stále po čase vypadne tak, že vysiela ale nepripája klientov. Má ale anomáliu, že na interface posiela RX Pause pakety. Dĺžka je to asi 55 metrov po kábloch, v ceste asi 6 spojov (konektor routry, prepoj v patch panely a potom prepoj patch - CCR). Stretly ste sa s tým? Môže to byť chyba v kábloch? V ceste nie je žiadne POE, napájanie ide priamo jackom do routra.

Vďaka
Blažej :)
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Pause pakety jsou flow control. Tím se ti snaží říci, že nestíhá zpracovávat příchozí data. A naznačuje CCRku, aby si dalo pauzu.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod eKrajnak » 9 years ago

Ja chapem tym paketom, ale cez ten interface netecie nic, takze nema co nestihat. Skor uvazujem, ci sa firmware nesekol a preto to vysiela, aby mu nikto nic neposielal.
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

No podle toho dotazu to nevypadalo, že víš co to je ...

Chyba FW je klidně možná. Co naděláš. Já mám na síti pár 3com switchů, co mi to dělají také. Nijak výrazně, ale dělají.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.