❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB750 up/down/up/down
RB750 up/down/up/down
Pokusy o prolomeni telnetu (za natem, bez verejky).
Zmenim /ip services , disabluji ftp, ssl, api atd... co nepotrebuju
Po chvili spadne jeden ether a dal uz to jede viz. log
Poprve jsem si rikal "nahoda", ale je to druhe RB750 ktere ma stejny scenar.
Reset-default nic, reinstall nic, vymena poe nic... tak bud se dve nahodne RB podelaly za stejnych podminek, nebo je uprava /ip services likvidacni pro hardware.
v5.25 , to predtim nevim ale tez to byla 5. verze RoS
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
IP services taky disabluji, likvidační to není. Zkus vyšší verzi, používáme 6.10,6.12,6.19, případně ruční 100Mbit/FD.
0 x
upgrady nepomahaji
rucne na 100/1000 fd/hd se ani nespoji, na 10 fd/hd sice spoji, /ip neighbors vidim co je za nim, ale nereaguje ping, telnet nic... takze zase vymenit kus za kus :-/
rucne na 100/1000 fd/hd se ani nespoji, na 10 fd/hd sice spoji, /ip neighbors vidim co je za nim, ale nereaguje ping, telnet nic... takze zase vymenit kus za kus :-/
0 x
A když neměníš IP services tak ten problém nenastane?
0 x
Delam to na kazdem RB, ze vypnu sluzby /ip services pri zakladnim nastavovani, ale u dvou RB750 jsem to udelal az po nekolika tydnech, po serii utoku a v obou pripadech sly oba do kytek.
Proto mi to prijde divne, ackoli tam logicky ani technicky zadna souvislost snad byt nemuze.
Proto mi to prijde divne, ackoli tam logicky ani technicky zadna souvislost snad byt nemuze.
0 x
Murphy byl pěkná svině.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Mám to jednu 750, kdy po cca roce a půl bezproblémévého provozu u klienta (NAT, firewall, VPN) se zničeho nic začaly takto chovat porty. Up/Down a tak pořát dokolo. Nepomohl reset konf., až netinstall s 5.26 verzí zabral a pak se to nechalo upgradnout i na 6.30.4 a zatím to na stole běží (uptime 23 hod.)
0 x
To mi rikej
Zkousel jsem 6.10 , 6.19 , 6.25 a nic
Upgradoval jsem ROS na 6.30.4 + FW 3.12 klasicky pres winbox a ono to jede.
Diky!
snad to vydrzi
ale nechapu jak se to jen tak posere po dlouhodobem provozu, ackoli se nezmenil pripojeny HW

Zkousel jsem 6.10 , 6.19 , 6.25 a nic
Upgradoval jsem ROS na 6.30.4 + FW 3.12 klasicky pres winbox a ono to jede.
Diky!
snad to vydrzi
ale nechapu jak se to jen tak posere po dlouhodobem provozu, ackoli se nezmenil pripojeny HW
0 x
Takze problem je zpet, akorat se podelalo zarizeni pripojene do toho RB750, konkretne RB711UA-5HnD
Nejak jsem do toho pres 10M full duplex dostal a vypl Wireless kartu, cimz se to rozbehlo, tak jsem upgradnul FW 6.30.4 a rozjelo se to i s wifinou, tak jsem upgradoval i protistranu, taky RB711 a vypadalo to na klidny patecni vecer...
Jenze me napadla "super vec", upgradovat FW na nejakych 3.24 nebo tak nejak, no a zase se to podelalo, v logu pres telnet vidim same Bridge loop errory, cpu je na 100% a vic pres telnet nezjistim, bo je to zasekane jak balik na poste.
Tak jsem povypinal bridge, wireless, vsechny balicky co sly jsou disabled, ale je to porad mrtve...
Nejaka idea?
Nejak jsem do toho pres 10M full duplex dostal a vypl Wireless kartu, cimz se to rozbehlo, tak jsem upgradnul FW 6.30.4 a rozjelo se to i s wifinou, tak jsem upgradoval i protistranu, taky RB711 a vypadalo to na klidny patecni vecer...
Jenze me napadla "super vec", upgradovat FW na nejakych 3.24 nebo tak nejak, no a zase se to podelalo, v logu pres telnet vidim same Bridge loop errory, cpu je na 100% a vic pres telnet nezjistim, bo je to zasekane jak balik na poste.
Tak jsem povypinal bridge, wireless, vsechny balicky co sly jsou disabled, ale je to porad mrtve...
Nejaka idea?
0 x
ja som dnes nad ranom upgradoval dva RB750 z verzie 6.19, resp. 6.25 na 6.30.4 a stalo sa na oboch to, ze vsetky porty 2-5 zacali dookola UP/DOWN. Neslo sa cez nich ani dostat do zariadenia. Nakoniec som sa do oboch dostal cez port 1 a downgradol spet na 6.19 a 6.25 a zase to zacalo bezat. Obe RBcka bezia nejake 3 roky bez chyby.
Tretie RB750 co malo vsetky porty v bridgi sa podarilo bez problemov upgradnut na 6.30.4.
Nechapem, ale zjavne je tam nejaky bug...
Na mikrotikackom fore pisali, ze v najnovsej verzii 6.32 rc5 by toto malo byt poriesene, tak neviem... nejaku rc verziu sa mi uz nechcelo rano o siedmej nahadzovat...
What's new in 6.32rc5 (2015-Aug-24 16:16):
*) switch - fixed port flapping on switch ports of RB750, RB750UP, RB751U-2HnD and RB951-2N (introduced in 6.31)
Tretie RB750 co malo vsetky porty v bridgi sa podarilo bez problemov upgradnut na 6.30.4.
Nechapem, ale zjavne je tam nejaky bug...
Na mikrotikackom fore pisali, ze v najnovsej verzii 6.32 rc5 by toto malo byt poriesene, tak neviem... nejaku rc verziu sa mi uz nechcelo rano o siedmej nahadzovat...
What's new in 6.32rc5 (2015-Aug-24 16:16):
*) switch - fixed port flapping on switch ports of RB750, RB750UP, RB751U-2HnD and RB951-2N (introduced in 6.31)
0 x