Zkoušeli jsme to u jednoho vysílače, kde jsme měli nastavenou frekvenci 5 GHz teď nevím přesně, ale bylo to 5.5x. Pak jsme zkoušeli z jiné wifi karty ve stejným mikrotiku a naměřilo nám to frekvenci 5.2x. Je tam samozřejmě zapnutý DFS.
Všechno jede na RB433 se dvěma UB5 kartama.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Scan ukazuje jiné frekvence než jsou nastavené na vysílači
Striker píše:... Je tam samozřejmě zapnutý DFS.
ze by odpoved?
0 x
- info@adambalko.cz
- Kontaktovat uživatele:
Stalo se nám to i na UBNT. Je třeba nastavit freq list, aby DFS mohlo vybírat pouze z vybraných(a tudíž správných) frekvencí 

0 x
internetkyjov.cz
zedd.x píše:ze by odpoved?
No to je mi jasný, že to tím bude ale proč to přehazuje do frekvencí, který nechceš např. kvůli měření ČTÚ.
info@adambalko.cz píše:Stalo se nám to i na UBNT. Je třeba nastavit freq list, aby DFS mohlo vybírat pouze z vybraných(a tudíž správných) frekvencí
UBNT víme, že to blbne. To jsem dohledával i na nějakých fórech.
Díky za info

A neměl by to umět samotnej MKT přehazovat do povolených frekvencí podle Country code?
0 x
Striker píše:A neměl by to umět samotnej MKT přehazovat do povolených frekvencí podle Country code?
MK nevi, kam si ho strcil, jestli ma jet v indooru nebo outdooru, tak vezme vsechno co je v dane Country "tucne".
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Aby se toho nějaký úředník/normovač nechytl a nechtěl čidlo venkovního prostředí 

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- info@adambalko.cz
- Kontaktovat uživatele:
Nás takhle teď změřili z ČTÚ, poslal jsem jim liebesbrief, že se to přehodilo samo do indooru(starší FW), tak jsem zvědav, jak to dopadne :/ Jinak jsem si v aircontrolu2 nastavil takovéhle automation rule, tak třeba to někomu pomůže 

Kdo používá i desítky, může si přidat další závorku.
Jen taková poznámka, ten kdo vymýšlel to skládání pravidel by za tu logiku zasloužil posadit do mraveniště

Kdo používá i desítky, může si přidat další závorku.
Jen taková poznámka, ten kdo vymýšlel to skládání pravidel by za tu logiku zasloužil posadit do mraveniště

0 x
internetkyjov.cz
Tak pak napiš jak si dopadl
Klidně do SZ.
Každopádně díky za reakce.
EDIT: Myslel si tu změnu u UBNT nebo u MKT? Jako ten dopis.

0 x
- info@adambalko.cz
- Kontaktovat uživatele:
Striker píše:Tak pak napiš jak si dopadlKlidně do SZ.
UBNT. Přišel dopis z ČTÚ, že zahajují kontrolu a druhý den už i protokol z měření z minulého týdne

0 x
internetkyjov.cz
Mám pocit, že tohle se na UBNT dalo ukočírovat. Ale na MKT asi ne.
0 x
Striker píše:Mám pocit, že tohle se na UBNT dalo ukočírovat. Ale na MKT asi ne.
Jakto ze ne? Staci do scan listu napsat 5500-5700 a issue solved...
0 x
Jan Ptáček
5500-5700 jsem nastavil a helemese frekvence 5505 a nic se nepřipojí, tak je to normální?
0 x
Striker píše:5500-5700 jsem nastavil a helemese frekvence 5505 a nic se nepřipojí, tak je to normální?
Musíš napsat, 5500,5520,5540 a tak dále...
pokud napíšeš 5500-5700 tak si AP vybere i "mezikanály" a klienti se nepřipojí
0 x
Jojo, to jsem taky hned udělal
Akorát mě pak vytáčí ten dlouhej Wireless list, kterej se nedá skoro ani posouvat ve Winboxu pokud není Simple mode.

0 x