❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CRS212-1g-10s-1s+ kompaktibilita SFP modulov

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Shakal
Kontaktovat uživatele:

CRS212-1g-10s-1s+ kompaktibilita SFP modulov

Příspěvekod Shakal » 10 years ago

Zdravím,
riešim teraz rozšírenie jedného kamerového systému postaveného na optickej sieti, ktorá bola postupne rozširovaná. Teraz je to taká distribuovaná hviezda.
Sú tam použité 100Mbps FO prevodníky TPLink a pod., a sú SM Tx/Rx 1310 alebo VDM 1310/1550. A k tomu sú na koncoch 5/8 portové switche. V centre je 16portový switch.
Niektoré spoje chcem kapacitne rozšíriť, ale je nedostatok vlákien v centre pre SM riešenie. Problém je, že boli použité drop káble, a niekde je to vyvarené na tie VDM prevodníky.

Otázka znie, či by sa dalo použiť v centre CRS212 a do nej použit SFP moduly: 1Gbps SM, 1Gbps WDM, a či by si dali použiť 100Mbps SM, 100Mbps WDM. Pričom na druhej strane by boli RB260GS s príslušným SFP modulom (1Gbps SM, 1Gbps WDM, a či by si dali použiť 100Mbps SM, 100Mbps WDM) alebo existujúce FO prevodníky. Ide o to že niekde je len priamo kamera do FO prevodníka a kamery sú 100Mbps.
1Gbps SM idú normálne, ide mi najmä o tie daľšie SFP moduly.
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

Tady máš tabulku jaké SFP moduly můžeš použít. Snad pomůže...
http://wiki.mikrotik.com/wiki/MikroTik_ ... lity_table
0 x

Shakal
Kontaktovat uživatele:

tú tabuľku som už pozeral. S rb260GS mam odskúšané viaceré sfp sm moduly iných výrobcov ako MK.
A MK má len SM SFP moduly. Mne ide najme o tie daľšie možnosti.
0 x
Internet, IPTV, USSD

info@adambalko.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod info@adambalko.cz » 10 years ago

Moc bych se nekompatibility nebál. Sami používáme staré Finisary MM LC, které byly použité ve fiberchanell řešení a jedou úplně v pohodě. Stačí otestovat v jedné RB260GS a pokud bude fungovat, tak pojede i v tom CRSu ;)
0 x
internetkyjov.cz

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Tie finisary su ale 1Gbps, nie? Ide mi o to či tieto rb zožerú 100Mbps SFP
0 x
Internet, IPTV, USSD

Kysa

Příspěvekod Kysa » 10 years ago

Mám pocit, že mikrotik 100M sfp vůbec neumí
0 x
Petr Krist

Laibir

Příspěvekod Laibir » 9 years ago

Chci se zeptat, také vám někomu skáče procesor 15-30% i když tam nic nemáte zapojené. V podstatě hned po vybalení a smazání default nastavení?

Díky
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 9 years ago

vypnuté LCD?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Laibir

Příspěvekod Laibir » 9 years ago

jj vypnout LCD pomohlo.
Mám zapojených již několik SFP a chtěl bych se zeptat, jaká je hraniční hodnota na SFP RX Power, typuji, že čím víc do mínusu, tím hůř. U jednoho klienta mám -25 dBm. Což si říkám, že bud mám špatný svár a nebo moc velký ohyb.
Má někdo nižší hodnotu?
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 9 years ago

někde tam to končí, co jsem testoval na stole ohybem.
0 x

FRIDOLIN
antispam: Ano

Příspěvekod FRIDOLIN » 9 years ago

HMMMM jeden tento krám jsem si pořídil, co mě serinká jsou pingy. Mám to propojené přes sfp modul 1Gb eth od mikrotiku a bez jakékoliv zátěže tam každý 3tí ping jde nad 15 ms. Zkoušel jsem i upgrade a vypnout lcd monitor, ale je to pořád stejný. Vytížení cpu cca 10 procent, po RB čku nic nechci, jsou tam nacpány jen ip adresy, jinak nedělá nic :(
0 x