Ahoj, mám tu nově RB2011UiAS-2HnD-IN a všimnul jsem si, že mám mírný packetloss mezi ethernety - testoval jsem to teda jen pingem, ale prostě něco tam je
ping na IP routeru - ztráta 10 z 30 000
ping na IP jinýho PC v síti ztráta 21 z 30 000
ping na IP ještě jinýho PC v síti ztráta 9 z 30 000
Testuju pingem s velikostí 65500B a jinak je síť v klidu.
Konfiguraci mám všechny gigabit porty jsou jako switch (master port ether1), jeden stovkovej je WAN pro VDSL a zbytek zase jako switch a pak v bridge spolu s wifi.
Proč to sakra dělá? Když tam hodím jen obyč gigabit switch, tak mám packetloss 0.
Kolik je tak přijatelný packetloss? Čím to nějak líp změřit?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB2011UiAS - packetloss na ethernetech
-
No, přijatelný packetloss je tak plus minus 0. 
Zkoušel jsi pingat i z routeru? Je to sice divný, když s obyčejným switchem ti to nezlobí, ale nemůžou být špatný kabely/konektory? Spíš bych to viděl na hw problém. Teoreticky by to prý mohl dělat i špatný konektor - drát / lanko...

Zkoušel jsi pingat i z routeru? Je to sice divný, když s obyčejným switchem ti to nezlobí, ale nemůžou být špatný kabely/konektory? Spíš bych to viděl na hw problém. Teoreticky by to prý mohl dělat i špatný konektor - drát / lanko...
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
-
Z routeru to dělá to samý - občas se něco ztratí.
Na konektory bych to neviděl - jednak to doteď fungovalo (s RB951G) a navíc jsem teď zkusil dát jen tak k routerui notebook s dvoumetrovým kabelem a dělá to naprosto to samý.
Zkoušel jsem vyměnit i zdroj, ale dělá to to samý. I jsem resetnul konfiguraci a nastavil tam jen úplný minimum a to samý.
Měl jsem tady předtím jinej kus, u toho to dělalo to samý, ale jemu odešla wifi, tak jsem si říkal že byl nějakej celkově vadnej. Teď tady mám z reklamace novej tenhle a wifi funguje, ale ty ethernety se serou furt. Já už fakt nevím, přijde mi že je ta RB2011 pěkná sračka...nebo aspoň nějaká nepovedená série co jsem já dostal....
Na konektory bych to neviděl - jednak to doteď fungovalo (s RB951G) a navíc jsem teď zkusil dát jen tak k routerui notebook s dvoumetrovým kabelem a dělá to naprosto to samý.
Zkoušel jsem vyměnit i zdroj, ale dělá to to samý. I jsem resetnul konfiguraci a nastavil tam jen úplný minimum a to samý.
Měl jsem tady předtím jinej kus, u toho to dělalo to samý, ale jemu odešla wifi, tak jsem si říkal že byl nějakej celkově vadnej. Teď tady mám z reklamace novej tenhle a wifi funguje, ale ty ethernety se serou furt. Já už fakt nevím, přijde mi že je ta RB2011 pěkná sračka...nebo aspoň nějaká nepovedená série co jsem já dostal....
0 x
-
Tak update - po upgradu na 6.30 a upgradu firmware to se zdá dělá v menší míře...testnu přes noc
0 x
presne to iste aj nam robi a vymenene snad vsetko kabel,konektory,adapter,rocket

0 x
-
Tak výsledek testu přes noc - ping na router bez ztráty paketu! Ale ping na jinej PC v síti se ztratilo 16. (z 30 000 přibližně). Takže určitě zlepšení, ještě to budu trápit dál a zkusím i jiný PCčka
satmag: jak je starej? Jak s tím žiješ? To co ukazuješ ty je tada mnohem horší než u mě - já měl sem tam ztrátu jednoho, ne několik v kuse, navíc jen při velkých paketech (těch 64kB), ty malý párbajtový se ztratily jen hoodně občas (2 za den)
Jinak zkus update na 6.30, já mám pocit že to docela pomohlo
satmag: jak je starej? Jak s tím žiješ? To co ukazuješ ty je tada mnohem horší než u mě - já měl sem tam ztrátu jednoho, ne několik v kuse, navíc jen při velkých paketech (těch 64kB), ty malý párbajtový se ztratily jen hoodně občas (2 za den)
Jinak zkus update na 6.30, já mám pocit že to docela pomohlo
0 x
já mám také mírny packetlos ale na RB950G s verzí 6.30
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
No, ty routerboardy jspu teda pěkný sračky. Tohle bych čekal od nějaké Tendy za pětikilo. Ne od Routerboardu...
951G mám taky, tu otestuju pořádně taky. Dokud jsem si toho náhodou u té 2011 nevšiml, tak jsem vůbec nepočítal s tím, že tam nějakej packetloss být může.
951G mám taky, tu otestuju pořádně taky. Dokud jsem si toho náhodou u té 2011 nevšiml, tak jsem vůbec nepočítal s tím, že tam nějakej packetloss být může.
0 x
jenže podle mě jě to SW chyba je to i u cloud routeru switche prostě všade s verzí 6 něco
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Tady s Okounem vyjimecne souhlasim, mam RB2011UiAS desitky, temer vsude je verze 6.10 a ta je v pohode (jen routing). Cca 2 mesice zpet jsem nasadil dalsi kusy, ktere prisly s verzi 6.23 a tam mirny PL vidim.
Dle meho nazoru je verze 6 naprosta sracka obzvlaste ve spojeni s ISPadminem, ktery svymi API a SSH dotazy boardy dost zatezuje a watchdog je pak rebootuje....
Dle meho nazoru je verze 6 naprosta sracka obzvlaste ve spojeni s ISPadminem, ktery svymi API a SSH dotazy boardy dost zatezuje a watchdog je pak rebootuje....
0 x
rb2011xx máme desítky (všemožné verze) a packetloss nepozoruji.
Jak ho měříte? Z rb2011 pingáte sousední router, nebo musí ping procházet skrz rb2011, což znamená pingat z předchozího routeru skrz rb2011 na další router?
Jak ho měříte? Z rb2011 pingáte sousední router, nebo musí ping procházet skrz rb2011, což znamená pingat z předchozího routeru skrz rb2011 na další router?
0 x
Normálně z ISPadmina, v priloze je ping z IGW do 2 lokalit, na IGW je to rozdeleny a pak to pokazdy jde samostatne pres 3 FD radia. Hadejte kde do vcerejsiho dne byla 2011UiAS s verzi 6.23 - uz neni

0 x
ISPadmin nepoužívám. Testoval jsem přes 9tis pingů a vše ok
0 x
tohle je šit test nastav si smokeping třeba na hodnoty:
step = 60
pings = 20
a krásně uvidíš jak to náhodile lossuje aniž by to mělo vliv na tok dat, dost mě to také točí ale nemám platformu kam bych přešel.
step = 60
pings = 20
a krásně uvidíš jak to náhodile lossuje aniž by to mělo vliv na tok dat, dost mě to také točí ale nemám platformu kam bych přešel.
0 x
Dela vam taky u tohohle kramu to, kdyz ve winboxu koukam na datovy tok na ethernetech, tak to vzdycky po par sekundach jakoby spadne?
Par sekund je tam normalni provoz a pak se to na sekundu vynuluje. Data normalne prochazi, ale na citacich jsou vsude 0....
Tam kde mam verzi 6.10 to nedela, na 6.23 a 6.30.1 jo.
Par sekund je tam normalni provoz a pak se to na sekundu vynuluje. Data normalne prochazi, ale na citacich jsou vsude 0....
Tam kde mam verzi 6.10 to nedela, na 6.23 a 6.30.1 jo.
0 x