Ahoj,
Jiz delsi dobu vnimam jisty problem s wifinou, u vsech (dvou:) kusu co mi prosly rukama;
Rb951-2n firmware i OS jsem dal nejnovejsi (3.22, 6.29.1), 802.11 wpa2 aes 20mhz b/g ; zkouseno CPU freq 300 i 400MHz
Pravda je, ze to delalo s kazdym firmwarem a obavam se, zda to neni spise hardwarem (Atheros AR9300 v RB)
Problem spociva v tom, ze se wifi klienty VELMI DLOUHO PRIPOJUJI, rekneme treba 10-15 sekund, nez jsou connected).
Je jedno, zda v rezimu router (dhcp prideluje mikrotik) anebo v rezimu bridge (dhcp prideluje jiny router).
Klientem je treba ipad iphone apod.
Jde o to, ze jine lacine treba 10 let stare krabicky (ruzne modely), avsak se stejnym zabezpecenim a nastavenim (wpa2aes) se pripoji okamzite - vterina dve maximalne (resp klient na wifi) ...
Mate podobne zkusenosti anebo se vam pripojuje bleskove? a jde s tim neco udelat? Nebo musim ten RB zahodit? Libi se mi pro nizky prikon, poe, 5 LAN portu?
Diky za kazdou radu, tip - zda to jde/nejde nejak nastavit ci zda je toto chovani nekde popsane...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rb951-2n a problemy s wifi?
Rb951-2n a problemy s wifi?
Naposledy upravil(a) joker dne 07 Jul 2015 10:48, celkem upraveno 4 x.
0 x
dej sem screen jak vypadá log. Mám jednu 951-2n v restaraci tak to můžem porovnat...
0 x
V logu nic zajimaveho neni, jen connected...
Jde o to, ze chci neco jako roaming, mam nastaveny stejnou sit dhcp a ssid, key, jen CH je odlisny tak, aby se radiove nerusily a propojeni mezi nimi je LAN, takze by prepnuti melo probehnout bez zaskobrtnuti, alespon mam dojem, ze presne takhle mi to ty levne krabicky delaly (vypadek voip okolo 1-2s) no a s routerbordem vypadek ci skrehotani klidne 10 sekund...
Standardni situace - pripojeni - taky nefunguje podle predstav: tedy na kliknuti nebo zapnuti klienta - Kdyz se divam v ipadu na projovani, tak k jinemu se to pripoji za vterinu a k tomuto routerbordu se tam toci kolecko treba tech 10 vterin, nevim co to dela? Asi nejaka divnejsi vymena klicu nebo co?
Mam to natocit na video anebo to vysvetluju srozumitelne?
Vypinat wpa a zkouset open na vsech spotech se mi teda moc nechce, protoze by to asi nic nevyresilo (sit otevrenou nechat stejne nemohu).
Tedy nabizi se otazka: co pouzivate na pokryti vetsich arealu, aby se vyfiny plynule prepinaly?
Musi byt stejny ssid, jinak se plynule neprepinaji... A klient drzi zubynehty i slabouckeho nepouzitelneho signalu. Ale treba je k tomu nejaka spesl funkce, ktera staci v RB zapnout?
Jde o to, ze chci neco jako roaming, mam nastaveny stejnou sit dhcp a ssid, key, jen CH je odlisny tak, aby se radiove nerusily a propojeni mezi nimi je LAN, takze by prepnuti melo probehnout bez zaskobrtnuti, alespon mam dojem, ze presne takhle mi to ty levne krabicky delaly (vypadek voip okolo 1-2s) no a s routerbordem vypadek ci skrehotani klidne 10 sekund...
Standardni situace - pripojeni - taky nefunguje podle predstav: tedy na kliknuti nebo zapnuti klienta - Kdyz se divam v ipadu na projovani, tak k jinemu se to pripoji za vterinu a k tomuto routerbordu se tam toci kolecko treba tech 10 vterin, nevim co to dela? Asi nejaka divnejsi vymena klicu nebo co?
Mam to natocit na video anebo to vysvetluju srozumitelne?
Vypinat wpa a zkouset open na vsech spotech se mi teda moc nechce, protoze by to asi nic nevyresilo (sit otevrenou nechat stejne nemohu).
Tedy nabizi se otazka: co pouzivate na pokryti vetsich arealu, aby se vyfiny plynule prepinaly?
Musi byt stejny ssid, jinak se plynule neprepinaji... A klient drzi zubynehty i slabouckeho nepouzitelneho signalu. Ale treba je k tomu nejaka spesl funkce, ktera staci v RB zapnout?
0 x
Nevím, tato rb951-2n je nasazena v restaraci kde se připojí každý den několik desítek lidí. Podobný problém tam nepozoruji.
ROS 6.27
ROS 6.27
0 x