❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Do not power on without antenna connected
Do not power on without antenna connected
Dávám dohromady dohledový systém, který na radiové komunikační části bude mít RB912UAG-5HPnD, který mí poradili kolegové v předchozím topiku (MK+ LTD). Vždy jsem tyto jednotky montoval do směrových antén a automaticky pigtailama připojil k anténě a pak připojil napájení. V tomto případě implementovanou radiovou část se dvěma anténními vstupy zatím nevyužiji. Využiji LTE modul do miniPCIe. Na RB je však upozornění, že ho nesmím zapnout bez připojené antény. Je to tedy tak, že RB se nesmí vůbec zapnout s anténním vstupem naprázdno, jinak by se to mohlo spálit ? Pochopil bych kdyby to bylo nakrátko, že to může shořet. Není to náhodou tak, že je radiová část v dafaultu vypnuta ? Tím pádem bych tam vůbec anténu nemusel připojovat?
0 x
Muzes, karta je vypnutá pokud zarizeni startujes jako nove.
0 x
Zychr je zychr a je lepší tam mít alespoň pigtailík...
0 x
Pigtaily mám, takže ty tam klidně můžu připojit, ale výsledek je podle mě stejný, stejně je anténní vstup naprázdno
0 x
Pozor v defaultu od výroby je právě zapnutá!!! Nejdřív zapni s připojeným anténama na oba vstupy. Pak se přihlaš winboxem a bezdrátovou část zakaž. Pak to můžeš používat i bez antén
0 x
honzam píše:Pozor v defaultu od výroby je právě zapnutá!!! Nejdřív zapni s připojeným anténama na oba vstupy. Pak se přihlaš winboxem a bezdrátovou část zakaž. Pak to můžeš používat i bez antén
No nevim jak je to mozne ale ja zapnu mikrotika, dam remove configuration a kartu mam vypnutou ...
0 x
No ale do té doby než se tam přihlásíš a dáš remove tak je zapnutá!!! Na zničení to stačí. Doporučuji vždy zapínat s anténou. To varování tam není jen tak z prd...
0 x
teď jsem zjistil, že jsem omylem objednal Pigtail MMCX/male - RSMA, takže k tomu anténu nepřipojím, Tak jsem pro dnešek skončil. K čemu se ten RSMA používá ? Protikus se k tomu sice vyrábí, ale s klasickým SMA na anténě to dohromady nedám.
0 x
vše se nabízí MMCX/male - RSMA a vůbec netuším, proti čemu se ten RSMA připojuje ? Klasickej MMCX/male - SMA Female je nemožný sehnat. Ani v i4wifi ho nemají.
0 x
xhavli01 píše:vše se nabízí MMCX/male - RSMA a vůbec netuším, proti čemu se ten RSMA připojuje ? Klasickej MMCX/male - SMA Female je nemožný sehnat. Ani v i4wifi ho nemají.
Treba k tomuto: http://wifi.aspa.cz/jrc-24-extrem-mimo- ... sy-z105329
0 x
V defaultu je karta v rezimu station, takze i pokud neni disable, nic nevysila. Overene to nemam, ale logicke mi to prijde.
0 x
Jenya píše:V defaultu je karta v rezimu station, takze i pokud neni disable, nic nevysila. Overene to nemam, ale logicke mi to prijde.
Vysila, aktivne skenuje. Uz jsem par zarizeni odpalenych timto zpusobem videl, vcetne tech, u kterych zadne varovni neni, napr. Metal5SHPn, R52hn. Naopak u starych RB711 (kde varovani bylo) jsme to obvykle neresili a nikdy zadnej neodesel. Stejne tak to nevadi CM9, R52, vlastne asi vsem "a/b/g-only" kartam.
0 x
kuba píše:Jenya píše:V defaultu je karta v rezimu station, takze i pokud neni disable, nic nevysila. Overene to nemam, ale logicke mi to prijde.
Vysila, aktivne skenuje. Uz jsem par zarizeni odpalenych timto zpusobem videl, vcetne tech, u kterych zadne varovni neni, napr. Metal5SHPn, R52hn. Naopak u starych RB711 (kde varovani bylo) jsme to obvykle neresili a nikdy zadnej neodesel. Stejne tak to nevadi CM9, R52, vlastne asi vsem "a/b/g-only" kartam.
Myslim, ze vysilani pri skenovani je prinejmensim dost diskutabilni, nicmene cemu jinemu, nez osobni zkusenosti by mel clovek verit.
0 x
Myslim, ze vysilani pri skenovani je prinejmensim dost diskutabilni, nicmene cemu jinemu, nez osobni zkusenosti by mel clovek verit.
Diskutabilní to není, je to popsáno v patřičném dokumentu ke standardu 802.11. Stanice v režimu klient vysílá postupně na všech kanálech žádost o připojení k AP, v režimu vyhledávání SSID pak krátké žádosti o odpověď se sdělením SSID.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
kuba píše:Jenya píše:V defaultu je karta v rezimu station, takze i pokud neni disable, nic nevysila. Overene to nemam, ale logicke mi to prijde.
Ono se to má špíš tak, že to vadí především kartám s vyšším výkonem.
Právě třeba ty RB711 jsme taky nikdy neřešili a co vím nikdy takto žádná neodešla ale její výkon je tuším "jen" 23dBm. Zatím co třeba ona RB912UAG-5HPnD má 30dBm.
Dost paseky dokáže nadělat vysoký výkon (např. nastavený v defaultu či omylem) v kombinaci se špatně impedančně přizpůsobeným anténním systémem.
0 x