❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik s gigitálním vstupem

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
xhavli01

Mikrotik s gigitálním vstupem

Příspěvekod xhavli01 » 10 years ago

řeším dohledové zařízení zakončené mikrotikem, který veškeré informace posílá ven přes internet. V zařízení bude podnapěťové relé. Výstup rele je spínaní, popř rezepínáná kontaktu NC, NO. Řeším jak výstup z tohoto relé poslat ven pře mikrotik. Řešením je zamozřejmě zase obvod, který má digitální vstup a výstup na ethernet, ale je to zase obvod navíc a náklady taky. Neexistuje nějaký typ mikrotiku s digitálním vstupem ?
0 x

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 10 years ago

Řekl bych, že ne. Zkusil bych něco na sériový port nebo arduino či podobné počítače. Nebo se podívat po něčem podobném... Ještě mě napadlo, že by se dal zneužít teplotní senzor - zřejmě bude použit termistor, takže odstranit a nahradit spínanými odpory. Pochopitelně u desek, kde je vnější měření teploty... Alternativně by šlo měnit napájecí napětí...
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Těžko říci, jestli by to šlo přes RS232 (sledovat nějaký PIN). Ale co by jít mohlo ... spínat RX na TX jednoho z ethernetů a sledovat link.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 10 years ago

pokud si na mikrotik nahraješ opewrt tak proč by ne je možné sériákem a nebo když máš na mk usb si potom zapojit arduino přes usb a jedeš
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

xhavli01

RS 232 je nepřípustné. Ten lan ovladač s RELE se mi zdá jako šikovné řešení. Připadá mi to obdobou produktů www.papouch.com a cena zanedbatelná. Ještě ověřit, zda to má nějaké webové rozhraní a možnost posílání mailu. Nebo o to by se postaral mikrotik ? Nedokážu si představit konfiguraci.
0 x

xhavli01

Tak jsem si ten LAN controller pořídil a nejsem schopný zjistit jeho IP. Zkusil jsem to připojit na DHCP a taky si adresu nevezme, pravděpodobně tam bude nějaká adresa natvrdo nakonfigurována, ale opravdu netuším v jakém rozsahu.
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 10 years ago

Co třeba si přečíst manuál? Máš to hned na první straně... :?
0 x

xhavli01

jo, dík, fakt to tam je, měl jsem stažený pouze ten technický list. Adresa je 192.168.1.100
0 x