❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT G-5HPnD r2 a 20-30db rozestup mezi chainy

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

SXT G-5HPnD r2 a 20-30db rozestup mezi chainy

Příspěvekod Petr S. » 10 years ago

Zdravím,

už jste se s tím setkali? Na tom AP mám aktuálně připojené zatím jen dva klienty, ale mají signály

-52/-71 jeden, cca 50 m od AP
-67/-91 druhý (tenhle už dost vypadává), cca 100 m od AP

Už jsem slyšel, že chainy u SXT dost blbnou. Setkali jste se s tím taky? To, že by odešly obě antény zákazníků, co jsou na tom připojený se mi nezdá pravděpodobný. Takže asi AP. U toho druhýho zmíněnýho klienta jsem ještě před dvěma dny byl a všechno jelo jak mělo. Signály si už sice nepamatuju, respektive jsem na ně moc nekoukal, ale takhle mizernýho signálu bych si určitě všimnul :shock:

Dá se s tím dělat něco jiného než vyměnit jednotku AP (změna konfigurace atd)? Dá se nějak ověřit, že jde skutečně o závadu antény?

Díky.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 10 years ago

A nemáš prostě rušení v jedné polarizaci? Po změně kanálu jsou výsledky stejné?
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 10 years ago

Tak není nad čím diskutovat v první řadě zkusit vyměnit ap jednotku a až pak jít dál pokud se to nezmění. ps. jsou antény vůči sobě cca nasměrovány i v horizontální rovině? Jestli třeba ap není někde na kostele nahoře a vodorovně a klient hned pod kostelem na malém domečku a anténa taky vodorovně )
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 10 years ago

Vymen AP. Mas vadnej (odpalenej) jeden chain.
0 x
Bývalý ISP...

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 10 years ago

Taky si myslim, ze mas na vysilaci odvaleny jeden chain, nebo vadny pigtail, vodu v konektoru nebo neco podobneho.
0 x