Omitik UPA napájí 2 další zařízení: RB Groove 52HPN (připojení několika historických klientů na 2,4GHz) a RB SXT Lite5 (přívod konektivity). Použiji-li k napájení některého z dalších RB také FTP kabel (délka kabelů do 1m), takto připojený RB se vetšinou vůbec nerozběhne (LED se rozsvěcují a zhasínají). Pokud použiji UTP kabel, všechno funguje jak má. Jen uzemnění jaksi chybí.
Přívod k Omnitiku je FTP kabelem Cat5e dostatečného průřezu, délky asi 10m. Napájecí proud pro oba připojené RB do 100mA. Kabely jsou naprosto v pořádku. Změna nastavení výstupních PoE portů (auto on/forced on) nepomůže.
Není to ojedinělý případ, už jsem to kdysi řešil - nechal jsem UTP. Nově umístěný RB je ale dost vysoko nad okolními budovami.
Setkal se někdo s takovým problémem?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Omitik UPA - problém s napájením dalších zařízení
0 x
goblajz píše:Tohle jsi zkoušel?Kód: Vybrat vše
/interface ethernet poe settings set ether1-poe-in-long-cable=yes
Přiznávám, že mě to vůbec nenapadlo. Kabel je krátký a navíc s dost velkým průřezem vodičů (Ubiquiti TOUGHCable).
Určitě to ale vyzkouším, jen co bude na střeše trochu tepleji.
0 x
petr píše:goblajz píše:Tohle jsi zkoušel?Kód: Vybrat vše
/interface ethernet poe settings set ether1-poe-in-long-cable=yes
Přiznávám, že mě to vůbec nenapadlo. Kabel je krátký a navíc s dost velkým průřezem vodičů (Ubiquiti TOUGHCable).
Určitě to ale vyzkouším, jen co bude na střeše trochu tepleji.
Teď bylo teplo až moc
Uvedené nastavení opravdu pomohlo. Takže long cable je u některých kusů dokonce méně než 8m

Škoda, že jsem to dříve už někde (zbytečně) vyřešil natažením dalšího kabelu od zdroje.
0 x
Zdravím,
již od počátku řeším výstupní POE propojením všech výstupů přímo na plošném spoji. A zcela určitě nejsem sám. Je to zdarma, problémy nejsou žádné, omezení výstupního proudu a napětí je dáno pouze zdrojem a konektorem. Naprosto nechápu strategii Sergeje, který vyrobí 5. portové výstupní POE ze zhruba 60-ti problematických součástek a to dá základ k mnoha problémům a jak vidět i nejasnostem. Pokud by si to jeho řešení odpustil a místo toho se věnoval vývoji potřebných věcí a opravě letitých chyb, udělal by lepší.
Navíc mám dojem, že nebýt UBNT, které ho občas přinutí okopírovat nebo vyvinout něco, co lidi potřebují, byla by situace ještě horší.
mpcz, 26.07.2015
již od počátku řeším výstupní POE propojením všech výstupů přímo na plošném spoji. A zcela určitě nejsem sám. Je to zdarma, problémy nejsou žádné, omezení výstupního proudu a napětí je dáno pouze zdrojem a konektorem. Naprosto nechápu strategii Sergeje, který vyrobí 5. portové výstupní POE ze zhruba 60-ti problematických součástek a to dá základ k mnoha problémům a jak vidět i nejasnostem. Pokud by si to jeho řešení odpustil a místo toho se věnoval vývoji potřebných věcí a opravě letitých chyb, udělal by lepší.
Navíc mám dojem, že nebýt UBNT, které ho občas přinutí okopírovat nebo vyvinout něco, co lidi potřebují, byla by situace ještě horší.
mpcz, 26.07.2015
0 x