❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Omitik UPA - problém s napájením dalších zařízení

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
petr

Omitik UPA - problém s napájením dalších zařízení

Příspěvekod petr » 10 years ago

Omitik UPA napájí 2 další zařízení: RB Groove 52HPN (připojení několika historických klientů na 2,4GHz) a RB SXT Lite5 (přívod konektivity). Použiji-li k napájení některého z dalších RB také FTP kabel (délka kabelů do 1m), takto připojený RB se vetšinou vůbec nerozběhne (LED se rozsvěcují a zhasínají). Pokud použiji UTP kabel, všechno funguje jak má. Jen uzemnění jaksi chybí.

Přívod k Omnitiku je FTP kabelem Cat5e dostatečného průřezu, délky asi 10m. Napájecí proud pro oba připojené RB do 100mA. Kabely jsou naprosto v pořádku. Změna nastavení výstupních PoE portů (auto on/forced on) nepomůže.

Není to ojedinělý případ, už jsem to kdysi řešil - nechal jsem UTP. Nově umístěný RB je ale dost vysoko nad okolními budovami.

Setkal se někdo s takovým problémem?
0 x
Petr Kraus
Přimda
kraus@primda.cz

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 10 years ago

Tohle jsi zkoušel?

Kód: Vybrat vše

/interface ethernet poe settings set ether1-poe-in-long-cable=yes
0 x

petr

goblajz píše:Tohle jsi zkoušel?

Přiznávám, že mě to vůbec nenapadlo. Kabel je krátký a navíc s dost velkým průřezem vodičů (Ubiquiti TOUGHCable).

Určitě to ale vyzkouším, jen co bude na střeše trochu tepleji.
0 x
Petr Kraus
Přimda
kraus@primda.cz

petr

petr píše:
goblajz píše:Tohle jsi zkoušel?

Přiznávám, že mě to vůbec nenapadlo. Kabel je krátký a navíc s dost velkým průřezem vodičů (Ubiquiti TOUGHCable).

Určitě to ale vyzkouším, jen co bude na střeše trochu tepleji.

Teď bylo teplo až moc

Uvedené nastavení opravdu pomohlo. Takže long cable je u některých kusů dokonce méně než 8m :o

Škoda, že jsem to dříve už někde (zbytečně) vyřešil natažením dalšího kabelu od zdroje.
0 x
Petr Kraus
Přimda
kraus@primda.cz

mpcz

Příspěvekod mpcz » 10 years ago

Zdravím,
již od počátku řeším výstupní POE propojením všech výstupů přímo na plošném spoji. A zcela určitě nejsem sám. Je to zdarma, problémy nejsou žádné, omezení výstupního proudu a napětí je dáno pouze zdrojem a konektorem. Naprosto nechápu strategii Sergeje, který vyrobí 5. portové výstupní POE ze zhruba 60-ti problematických součástek a to dá základ k mnoha problémům a jak vidět i nejasnostem. Pokud by si to jeho řešení odpustil a místo toho se věnoval vývoji potřebných věcí a opravě letitých chyb, udělal by lepší.
Navíc mám dojem, že nebýt UBNT, které ho občas přinutí okopírovat nebo vyvinout něco, co lidi potřebují, byla by situace ještě horší.
mpcz, 26.07.2015
0 x