Zdravím,
za poslednich 24h se mi stal problem na 2 uplne odlisnych vysilacich. Omnitik a 711. Odpojeni vsichni klienti. Po rebootu to naskocilo a jede normalne.
Nesetkal se s tim nekdo?
Verze 6.19 u vsech klientu taky. balicek wireless FP, NV2 na auto. V dobe odpojení klientu vysilace nic neoscanovali.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Problem s odpojenim klientu NV2
ten stejny problem 6.20 FP. nemate nahodou ispadmina ? podle logu se chvili pred tim prihlasil na mikrotika.
0 x
nemam. Je to dost divny. Aspon mesic to jede naprosto bez problemu a ted v jednom dnu na dvou ruznych vysilacich tohle.
Napada me snad jenom chybka ROS. HW to myslim nebude. I kdyz ta 711 a OMNT maji stejny CPU. Tak mozna budou mit i stejnou desku. To je tak jedina spojitost co me napada. LOG jsem prave taky neodchytil, ale myslim ze tam vubec nic nebylo... Ale mozna se pletu.
edit: tesne pred rebootem nebo az doslo k uplnemu odpojeni tak si nejaci klienti stezovali na velmi pomalou rychlost 6kbps apod. Ale je zajimavy, ze kdyz se podivas do RB, tak tam zadni klienti pripojeni nebyli.
Napada me snad jenom chybka ROS. HW to myslim nebude. I kdyz ta 711 a OMNT maji stejny CPU. Tak mozna budou mit i stejnou desku. To je tak jedina spojitost co me napada. LOG jsem prave taky neodchytil, ale myslim ze tam vubec nic nebylo... Ale mozna se pletu.
edit: tesne pred rebootem nebo az doslo k uplnemu odpojeni tak si nejaci klienti stezovali na velmi pomalou rychlost 6kbps apod. Ale je zajimavy, ze kdyz se podivas do RB, tak tam zadni klienti pripojeni nebyli.
0 x