❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaké používáte sektorové anteny ?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
FAny1000
Kontaktovat uživatele:

Jaké používáte sektorové anteny ?

Příspěvekod FAny1000 » 18 years ago

Čau všichni

Potřebuju na některých místech přejít z všesmeru na dva sektory tak po 110 stupních ale nevím jaké antény jsou odzkoušené že jsou ok :-) nerad bych vyhodil prachy oknem :-)
no a rad bych byl kdyby sektor nestál více jak 2500.- :-)

Co vy na to?
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 18 years ago

FAny1000 píše:Čau všichni

Potřebuju na některých místech přejít z všesmeru na dva sektory tak po 110 stupních ale nevím jaké antény jsou odzkoušené že jsou ok :-) nerad bych vyhodil prachy oknem :-)

Co vy na to?

2.4 nebo 5GHz??
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

sub_zero píše:
FAny1000 píše:Čau všichni

Co vy na to?

2.4 nebo 5GHz??

Ja se taky připojím k tomuto dotazu. Chtěl bych se zeptat na sketory jak na 2,4 (především) tak na 5 GHz. Díky.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

0 x

Jirka Lazorčák

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

Jojo na to jsem zapoměl :-)) 2.4ghz

No to jsou vytečné anteny ale moc drahe ,kdyby mi stacila jedna bylo by to super ale z 15 klientu mam 3 tak na 195 stupnich to je asi nepripojim co ?
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

nasel jsem toto a nevim co si o tom mam mysle :-)

http://www.vseprowifi.cz/inshop/scripts ... 0&Level=18

pisou tam 2* 130 stupnu toby bylo super :-))
0 x

Bobos

Příspěvekod Bobos » 18 years ago

Ahoj,

ja osobne sem resil podobny problem kde jsem chtel nahradit dve pan14 na slucovaci za antenu co psal Fany 1000. tuto polskou 19db jak uvadej nedoporucuju ma uzkej paprsek a nepovedlo se mi ji nijak rozumne naorientovat. s jejim pouzitim mi pokles signal u vsech klientu oproti predtim pouzitym Pan14 o cca. 5dB a na hranicnich mistech se nepripojili. musel jsem vse vratit a nasadit kartu s lepsi citlivosti. tuto jsem pouyil na minoritni pokryti a smiril se s vyhozenejma penezma. :-(
0 x
Bobos

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Bobos píše:Ahoj,

ja osobne sem resil podobny problem kde jsem chtel nahradit dve pan14 na slucovaci za antenu co psal Fany 1000. tuto polskou 19db jak uvadej nedoporucuju ma uzkej paprsek a nepovedlo se mi ji nijak rozumne naorientovat. s jejim pouzitim mi pokles signal u vsech klientu oproti predtim pouzitym Pan14 o cca. 5dB a na hranicnich mistech se nepripojili. musel jsem vse vratit a nasadit kartu s lepsi citlivosti. tuto jsem pouyil na minoritni pokryti a smiril se s vyhozenejma penezma. :-(

..nevyplati se opravdu setrit na takovych vecech...obzvlaste v takove "ducharine" jaka WiFi bezesporu je... :wink: :!:
0 x

Jirka Lazorčák

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Přesně tak, neříkám že všichni musí mít nejdražší antény ale koupit něco levného co má největší vyzařovací úhel je dycky průser. Někdo je možná šastný a jede mu to "podle jeho představ" ale hodně záleží na tom co si člověk představuje, znám jednoho týpka kterému se odpojují klienti jeden vedle druhého a 10 z 20 nemělo uptime delší jak 5 minut. Shodou okolností má podobnou ohavnost a tvrdí že mu to jede uplně v pohodě, ne, NEJEDE to v pohodě.
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

no jo no priznavam ze mate pravdu mam tam na tom bode asi 20 klienetu ,dnes jsem to kontroloval a pokryl bych 15 sektorem 90 stupnu a na zbytek bych tam zatim nechal vsesmer.

jeste jedno rad bych pouzil tuto antenu je to docela cenove unosne tak co vy na to?
http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=45140
0 x

pepulis

FAny1000 píše:no jo no priznavam ze mate pravdu mam tam na tom bode asi 20 klienetu ,dnes jsem to kontroloval a pokryl bych 15 sektorem 90 stupnu a na zbytek bych tam zatim nechal vsesmer.

jeste jedno rad bych pouzil tuto antenu je to docela cenove unosne tak co vy na to?
http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=45140

Ja osobne bych ji nebral a proc? Ma maly vertikalni uhel, takze pokud budes mit nekoho moc blizko te anteny tak bude mit spatny signal. Celkove plati ze cim vetsi zisk tim mensi uhly, takze bych volil antenu nekde kolem 10-12 dB a se slusnym uhlem. Muj nazor, nekamenovat.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

pepulis píše:........ takze bych volil antenu nekde kolem 10-12 dB a se slusnym uhlem. Muj nazor, nekamenovat.

Přesně tak, taky nevím proč všichni valí aby to mělo nejmíň 17-19db. Asi před půl rokem si jeden konkurent v sousední vesnici nasadil 15db všesměrku, chytím ho ještě 14km daleko, fakt super.
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

no dobra tak mi sakra doporucte neco at to muzu uz vyresit :-)) na 2.4 minimalne 90 stupnů vertikal (abych nemusel ke kazdemu klientovi otocit antenu :-))
0 x

pepulis

FAny1000 píše:no dobra tak mi sakra doporucte neco at to muzu uz vyresit :-)) na 2.4 minimalne 90 stupnů vertikal (abych nemusel ke kazdemu klientovi otocit antenu :-))

Na prechod z vsesmeru na sektorky se teprve chystam, ale co jsem se dival libi se mi tahle antena http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=18286 , ale zarazi me jen rozdilne udaje na aspe a na strankach vyrobce, tak nevim jak to brat. Pak by slo jeste tohle http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=18287 . Samozrejme jsou i lepsi sektorky, ale to uz je o jine cene.
0 x

skrebon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 18 years ago

http://asm.inshop.cz/inshop/scripts/detail.asp?ItemID=68185
Na 2,4ghz sme pred rokom narazili na tuto antenu. Na test sme jednu objednali, potom sa doobjednal zvysok chybajucich :-) Zisk ako pisu asi nema, mozno max 12dB, ale zasa ma prezicne uchytenie a slusny vertikal....

Zisk (dBi) > 16
Vertikální úhel pokrytí -3dB 20 stupňů
Horizontální úhel pokrytí -3dB 120 stupňů
0 x