❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Výpadky spoje vždy 3 sec.

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mpcz

Výpadky spoje vždy 3 sec.

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Zdravím,
na novém spoji (přímo k optice) (RB2011 port 5 - AP SXT L4 / 1G) oproti 711Hn (klient), cca 40 m vzdálenost dochází k nepravidelnému výpadku spojení s pravidelnou délkou 3 sec. - cca 10x denně. Max. rychlost spoje přes 100Mbit, fres. čistá, zatížení spoje nula nebo skoro nula. Ideální stav (to jsem si myslel). Jak je vidět z časů u pingu, je výpadek vždy stejně dlouhý, nezávisí na denní době. Přehazovat frekvence jsem zkoušel, nepomohlo. V 6.13. V logu taky nic zvláštního není, Uptime spojení je 10 dnů (od zapnutí). Výměna HW není jednoduchá, zatím hledám "na dálku".
Neměl někdo podobný případ?

Obrázek

Děkuji, mpcz, 08/07/2014
Přílohy
Picture0003.jpg
Picture0003.jpg (78.56 KiB) Zobrazeno 2190 x
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

vypadne ping na klienta nebo už na sxt?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mpcz

hapi píše:vypadne ping na klienta nebo už na sxt?

zdravím,
to jsem nezjišťoval, ale už jsem si dodělal do toho sw i současný ping na více IP, tak to (asi) záhy zjistím.
mpcz, 08.07.2014
0 x

mpcz

hapi píše:vypadne ping na klienta nebo už na sxt?

Zdravím,
tak bohužel je to na bezdrátu mezi SXT a 711-kou. To se asi bude blběji hledat. Pro jistotu jsem všechny eth přepl do 100M, tím to ale není. To bude zase hledání ...
mpcz, 08.07.2014
0 x

menicks

Příspěvekod menicks » 11 years ago

A spoj se tedy rozpojí nebo ne? Je v logu že se spoj odregistroval nebo ne?
0 x

mpcz

menicks píše:A spoj se tedy rozpojí nebo ne? Je v logu že se spoj odregistroval nebo ne?

Zdravím,
v logu není nic, co by ukazovalo na rozpojení. Pokud by se to i rozpojilo, řekl bych, že se to za 3 sec. nespojí. Je to aspoň můj předpoklad.
mpcz, 09.07.2014
0 x

zdwena

Příspěvekod zdwena » 11 years ago

Jestli je to na 40m nebude to tim ze v defaultnim nastavení
Je tx power 17dbm a na 40 m to musi byt prepalene. Jak velky ping paket tam posilas?
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 11 years ago

jaky je tam zapnuty komunikacni protokol?
Zkusil bych zmenit...
0 x

mpcz

Dalibor Toman píše:jaky je tam zapnuty komunikacni protokol?
Zkusil bych zmenit...

Zdravím,
signál -47/-49, Nstreme byl, nyní základní 802.11 a už to den nevypadlo. Na nějaké velké pokusy není prostor, klientovi vadí i ten 2 sec. výpadek, natož minutové restarty ... Posbírám zkušenosti a provedu všechny pokusy zaráz.
Na velikosti pingu asi nebude záležet, zkoušel jsem různé a vypadne to i v normálním provozu klienta. V logu a uptime spoje není ale vypadení spojení vidět. Pokud by se spojení VF rozpojilo, byl by výpadek asi mnohem delší.
mpcz, 11/07/2014
0 x

ssnakess

Příspěvekod ssnakess » 10 years ago

mpcz píše:
Dalibor Toman píše:jaky je tam zapnuty komunikacni protokol?
Zkusil bych zmenit...

Zdravím,
signál -47/-49, Nstreme byl, nyní základní 802.11 a už to den nevypadlo. Na nějaké velké pokusy není prostor, klientovi vadí i ten 2 sec. výpadek, natož minutové restarty ... Posbírám zkušenosti a provedu všechny pokusy zaráz.
Na velikosti pingu asi nebude záležet, zkoušel jsem různé a vypadne to i v normálním provozu klienta. V logu a uptime spoje není ale vypadení spojení vidět. Pokud by se spojení VF rozpojilo, byl by výpadek asi mnohem delší.
mpcz, 11/07/2014

Zdravím,

vyřešil jste tento problém? Na jednom místě mi taky občas vypadává 3-4 pingy. SXT proti Omnitiku, vzdálenost cca 50m, signál -57, protokol 802.11, v logu nic není…
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 10 years ago

jeste me napadlo zkontrolovat co do toho spoje leze z optiky (pripadne od zakaznika). Neni mozne, ze je obcas narazove zahlcovan nejakym tokem? Nehoni se nekdo v siti obcas nejake vetsi mnozstvi broadastu/multicastu? To asi bude vyzadovat bud grafy po nejakem hodne kratkem useku nebo nechat bezet sniffer a pak zanalyzovat.

Ping na radio u optiky je OK?
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 10 years ago

Vyměň ten RB711 za SXT :wink:
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 10 years ago

taky jsem si vsiml, ze stary a novy zarizeni si moc nerozumi...
0 x