Ahoj chtěl bych se zptat na verzi standartu poe u mikrotiku.
Nikde jsem nenašel kde to maji popsané ale myslím že je to 802.3af? je to tak?
Chtěl bych poečkový switch...tak ad to vim přesne.
diky chlapci..
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Poe podpora mikrotiku
je to většinou pasivní POE 8-28V
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Mikrotik nepodporuje aktivní PoE 802.3af.
Princip napájení mikrotiku je PoE injektor na jedné straně kabelu a extraktor přímo na desce. Tak nějak se zažilo označení - pasivní PoE.
Princip napájení mikrotiku je PoE injektor na jedné straně kabelu a extraktor přímo na desce. Tak nějak se zažilo označení - pasivní PoE.
0 x
Napájení je stejnosměrné a data jsou "střídavá". Lze to tedy oddělit. Že to funguje lze prokázat kombinací UBNT ToughSwitche a třeba RB450G.
zdwena píše:Ale u gigabitových bordu to nemůže používat volné pary ne?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Ja jsem měl na mysli něco jako POE switch takže v tom případě to nemá řešení napajet poe switchem?
0 x
Ale musi to byt POE switch na 24V, takze jedine UBNT ToughSwitch.
Zatim jsem jiny nevidel.
Skoda ze nejdou MK a UBNT cestou standartu 48V to by bylo uplne idealni.
Zatim jsem jiny nevidel.
Skoda ze nejdou MK a UBNT cestou standartu 48V to by bylo uplne idealni.
0 x
zdwena píše:Ja jsem měl na mysli něco jako POE switch takže v tom případě to nemá řešení napajet poe switchem?
můžeš použít rb750UP nebo RB260GS
0 x
0 x
funguje...jen me sere, ze mikrotik treba v RB2011 nasazuje POE napajeni na 1 pitomy port a navic 100M...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
2011 má poe na portu č.1 a to je gigový port
0 x
samozrejme sem mel na mysli POE out... co je na portu 10.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
jasně zvažoval jsem možnosti gigabitového poe panelu...mikrotik UP ma moc malo portu..
ale než mit gigabitový poe panel a gigagitovy switch.....tak proč nemít gigabitový poe switch...ale bohužel ..taková vymakana vec (mikrotik) ma pasivní poe...

ale než mit gigabitový poe panel a gigagitovy switch.....tak proč nemít gigabitový poe switch...ale bohužel ..taková vymakana vec (mikrotik) ma pasivní poe...
0 x
Odpověď je cena ... co naděláš.
Kup si UBNT TougSwitch. Pro nenáročné účely (ono to vlastně zase tolik neumí) na site postačuje.
I když je fakt, že RB1100xx s POE na všech portech by se občas šiklo.
Kup si UBNT TougSwitch. Pro nenáročné účely (ono to vlastně zase tolik neumí) na site postačuje.
I když je fakt, že RB1100xx s POE na všech portech by se občas šiklo.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.