Zdravím,
potřebuji poradit s konfigurací intranetového hotspotu.
Hotspot má sloužit k distribuci audio/video obsahu po wifi síti. K dispozici mám s RBGrooveA-52HPn s RouterOS Mikrotik v5 (5.11).
Vizi mám takovou, že bude Apache server pouze s indexem, kde bude možnost, po kliknutí na nějaké to audio či video, si obsah přehrát (např. v mobilním telefonu). Takže je nutné udělat hotspot tak, aby po připojení automaticky přesměrovával na ten daný index (adresu) apache serveru. Konfigurovat hotspot víceméně zvládnu, ale to přesměrovávání nemůžu nikde najít.
příklad pro upřesnění: uživatel uvidí wifi připojení, připojí se, zadá v telefonu například www.google.com a ono ho to automaticky přesměruje na můj server.
Nápady jak problematiku vyřešit i s nějakými bonusy, jako omezení připojení na nějaký časový limit, apod. určitě vítám.
Mockrát děkuji za jakýkoli komentář.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Konfigurace intranetového hotspotu
předpokládám, že půjde o nastavení proxy, ale nevím jak je přesně ta funkce pojmenovaná. A jde i o to, aby uživatel nemusel nic nastavovat (např. adresu proxy serveru).
0 x
popravde moc nechapu jak to ma cele fungovat 
to pripojeni ma byt jen a pouze na ten tvuj server bez pristupu do netu?

to pripojeni ma byt jen a pouze na ten tvuj server bez pristupu do netu?
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Díky za reakci,
ano, je to uzavřená síť tvořená pouze Apache serverem, který je ethernetem připojený k AP, a ten vysílá wifi signál, na který se připojují uživatelé.
Po hodinách googlování jsem našel radu, že to mám dělat přes funkci WebProxy, ale bohužel bezúspěšně. Dám tam zakázat vše na portu 80 a přesměrování na IP webserveru, ale nic se nestane. Krom toho že se pak nedostanu do konfigurace
)
ano, je to uzavřená síť tvořená pouze Apache serverem, který je ethernetem připojený k AP, a ten vysílá wifi signál, na který se připojují uživatelé.
Po hodinách googlování jsem našel radu, že to mám dělat přes funkci WebProxy, ale bohužel bezúspěšně. Dám tam zakázat vše na portu 80 a přesměrování na IP webserveru, ale nic se nestane. Krom toho že se pak nedostanu do konfigurace

0 x
Pak by ti mohlo stacit toto a bez proxy:
Presmeruje vsechny pozadavky na http://www.cokoliv na tvuj server. Mozna jeste specifikuj In.interface na wlan1 (wifi) abys nepresmerovaval vsechno co projde tim routerem.
Pokud se odstrihnes od konfigurace, tak si vytvor pred tim pravidlo na port 8291 (winbox) s akci accept.
Kód: Vybrat vše
/ip firewall nat
add action=dst-nat chain=dstnat comment="ALL_REDIRECT" disabled=yes port=80 protocol=tcp to-addresses=10.10.10.5 to-ports=80
Presmeruje vsechny pozadavky na http://www.cokoliv na tvuj server. Mozna jeste specifikuj In.interface na wlan1 (wifi) abys nepresmerovaval vsechno co projde tim routerem.
Pokud se odstrihnes od konfigurace, tak si vytvor pred tim pravidlo na port 8291 (winbox) s akci accept.
0 x
Od pohledu to vypadalo jednoduše a funkčně. Bohužel bez efektu.
fakt si nad tím už dva týdny lámu hlavu a už z toho začínám trošku šílet. A hlavně to za týden musím mít hotové
)
fakt si nad tím už dva týdny lámu hlavu a už z toho začínám trošku šílet. A hlavně to za týden musím mít hotové

0 x
ono taky dost zalezi na zbytku konfigurace, kterou tam mas no....
0 x
nic extra .. mód na router, přidělil jsem WAN, LAN a na něm DHCP a to je v podstatě všechno.
0 x
a to "Bohužel bez efektu" se projevuje jak? protece tim pravidlem aspon neco, nebo zustane counter na 0 ?
0 x
přesně tak, counter na 0
teď jsem to předal mému kolegovi, který je v Mikrotiku kovaný, smál se mi, říkal že je to otázka minuty a už nad tím dřepí od rána a zatím nic
teď jsem to předal mému kolegovi, který je v Mikrotiku kovaný, smál se mi, říkal že je to otázka minuty a už nad tím dřepí od rána a zatím nic

0 x
jestli ti nefunguje v tý oblasti net tak ti chybí dnsko ne? dokud prohlížeč nedostane od dns služby ip adresu tak se nic neděje. Budeš muset rozject DNSko.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Tak už jsem to rozjel .. DNS netřeba. To jsem vyřešil přes Mikrotik. Jen mi to bere adresy ve tvaru www.adresa.com .. ale už ne třeba www.adresa.com/adresa .. ale ještě se v tom zkusím pohrabat
0 x
Tohle už je jen otázka nastavení Apache. Koukni na možnosti .htaccess
0 x