Zdravíčko...
Poradíte někdo jak zjistím vadný pigitail
5m do 6GHz pigitail a multimetr lze to zjistit takto děkuji za reakce.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
PIGTAIL
-
mitwis píše:Zdravíčko...
Poradíte někdo jak zjistím vadný pigitail
5m do 6GHz pigitail a multimetr lze to zjistit takto děkuji za reakce.
Multimetrem se zjistí pouze jestli je na něm zkrat nebo přerušení - nic víc. Bohužel to zdaleka nestačí.
Aby se zjistilo zda je nebo není vadný - případně do jaké míry je dobrý nebo špatný, tak je zapotřebí změřit SWR s tím, že na druhý konec kabelu se připojí kalibrační normál. Pokud je kabel dlouhý 5m, tak je nutné toto měření zopakovat i z druhého konce kabelu protože jeho útlum už může mít značný vliv na měření SWR - dá se tak i zjistit na kterém konektoru je problém (pokud není problém na obou stranách a nelítá SWR až do 1:2 a víc...).
0 x
Nezměříš. Ono málokdo z nás to zvládne. Pokus omyl - půjčit si někde jiný, vyzkoušet a vysledovat změnu.
Oprav si to, je to pigtail. Prasečí ocásek. Jsem se úplně lekl, co to vidím.
Oprav si to, je to pigtail. Prasečí ocásek. Jsem se úplně lekl, co to vidím.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
a kdybych na jedný straně udělal zkrat tak třeba rozdílný odpor od zdravého byl by nějaký rozdíl ne?
Naposledy upravil(a) mitwis dne 17 Apr 2014 12:08, celkem upraveno 1 x.
0 x
Ne ... také jsem měl kdysi takový šílený nápad je měřit. Běžnými kutilskými prostředky nenajdeš rozdíl ani u pigoše, co má o 10dB větší útlum než jiný.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
No nic nedá se nic dělat nezbylo nic jiného než kaufnout nové pigtaily.
Mašinu za xxxxkč která změří kabel za 150kč pořizovat nebudu
Děkuji za ohlasy rady a typy.
Mašinu za xxxxkč která změří kabel za 150kč pořizovat nebudu

Děkuji za ohlasy rady a typy.
0 x