❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SXT HG
Mohl by někdo z adminů přesunout tuto diskuzi viewtopic.php?f=7&t=13263#p144580
sem?
sem?
0 x
Nechapu proc jako?
Cemu pomuze presun?
Vsak se tam resi uplne to same a v nazvu topicu to je ne? Spise bych smazl toto.
Cemu pomuze presun?
Vsak se tam resi uplne to same a v nazvu topicu to je ne? Spise bych smazl toto.
0 x
Wakodaf píše:http://routerboard.com/RBSXTG-5HPnD-HGr2
Zdravím,
trošku mám pochybnosti o použitelnosti. Jednak mi chvíli trvalo, než jsem pochopil, spíše uvěřil účelu tohoto RB, popis je velmi povrchní a čekal bych, že výrobce hlavní účel uvede velkým písmem na datasheet. Nikde to nevidím.
Co si odborná obec myslí o směrovosti a hlavně nasměrování do konkrétních směrů (příjem, sektor)? Tedy pokud jsem vůbec správně pochopil funkci zařízení?
mpcz, 11.01.2014
0 x
jaky hlavni ucel? to je na kazdem, na co to pouzije... je to obycejne sxtcko s o neco smerovejsi antenou (jak moc smerovou, to lze zjistit jedine testem)....
0 x
Jan Ptáček
velmi rychlé představení http://www.youtube.com/watch?v=YoufF-Qb ... e=youtu.be
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Co máš proti směrovosti klasickyho SXT? Příjde mi o dost lepší než u jakejchkoliv jinjejch antén s touhle ziskovostí.
0 x
Bývalý ISP...
jasně pokud porovnáváš s nanohajzlíkem tak ano
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Podle mě je úhel vyzařování adekvátní zisku. Nemůžeš to srovnávat s NSkama když maji kolik? 8dB? To je asi jako 5dB pendrek před plechem 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:Podle mě je úhel vyzařování adekvátní zisku. Nemůžeš to srovnávat s NSkama když maji kolik? 8dB? To je asi jako 5dB pendrek před plechem
Zdravím,
taky bych řekl. A znuvu si dovolím položit otázku, proč Mikrotik věnuje tolik času prakticky zbytečným výrobkům a přitom nemá v nabídce pořádnou parabolu, žádnou desítku a spoustu chyb v SW a nedodělků a vůbec. Jakoby ani nechtěl vidět potřeby klientů. Připomíná mi to situaci okolo NOKIE. Jak dopadla, všichni víme.
mpcz, 12.01.2014
0 x
ona totiž filozofie mikrotiku byla jiná. Vyrobili elektroniku a další výrobci jí vzaly a integrovaly do svých zařízeních a prodávaly jako hotovou věc. Stačí se podívat do zahraniční. Máš tam luxusní rackový routery který tady nikdo nedováží. To samí s anténami. Oni jsou už hotový antény jako má ubnt ale sem se nedováží a nebo jsou to bastly od rf elements. Takže ono je to jako těžký s mikrotikem. Navíc proč brečet? Koupíš jirous parabolu, přidáš box a rbčko a máš krásnej spoj. Jo s 60cm to jirous cenově přepísknul takže vemeš dish od ubnt a krabičku od rfelements a opět stejná písnička jako u jirouse. Já sem aktuálně spokojenej se stavem jaký je. Se sektory je to tejný jako s dishem. Krabičku za ubnt sektory a jedeš. Podle mě je ve smyslu hardware mikrotik teď na tom docela dobře co se týče wifin.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi Hapi teda řekni proč blbý SXT přijímá lepší signál než Jirous 24 s RBckem v boxu? Nevim jakej je tam fígl ale na to že je SXT papírově o 8 db slabší tak má zpravidla o 2-3 db lepší signál než parabola od jirouse s jakýmkoliv RB.
0 x
Bývalý ISP...
tak to máš něco špatně. Nevšim sem si že dvě sxt proti sobě maji lepší signál než dvě jirousky paraboly. Co je to za nesmysl? Řekni víc.
0 x
taky mam podobne zkusenosti - treba dnes sem prijel na site, kde na prijem byl 19dBi panel od elboxu a 3m koax - misto nej melo jit Sxt (v duchu sem si rikal ze to bude slabe) a po konfiguraci mi malem spadla brada - misto puvodnich -62/-64 tam bylo -52/-50 (Tx neresim, v SXT je silnejsi karta, ale Rx o 10dB lepsi a pritom papirove o 3dB slabsi antena?)
edit: puvodni koax nebyl spatny - Rx CCQ stale 95-100%
edit: puvodni koax nebyl spatny - Rx CCQ stale 95-100%
0 x
Jan Ptáček
tohle chápu a bejvá to tak díky zkurveným koaxů ale proti jirousce 24dB s rbčkem v boxu?
0 x