Zdravím,
mám na síti pár výkonných RB nebo PC s mikrotikem a také potřebu ukládat někam soubory. Má prosím někdo V PRAXI dořešeno a ODZKOUŠENO, jak z RB nebo PC s ROS / Mikrotik + USB flash 32GB nebo externí USB HDD udělat použitelné úložiště s přístupem FTP nebo sdílení Windows?
Děkuji.
mpcz, 04.11.2013
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ROS Mikrotik + externí HDD = FTP server?
ROS Mikrotik + externí HDD = FTP server?
Naposledy upravil(a) mpcz dne 05 Nov 2013 07:27, celkem upraveno 1 x.
0 x
a bez formátu to neprojde? když mám 500Gb disk kterejch bych chtěl připojit k RB751U a mít na něm sambu pro sdílení ve vnitřní síti?
Kmotrik
Kmotrik
0 x
-
Funguje. Nemluví s každou flashkou a je to pomalé. Flash operace velmi zatěžují cpu. Chce to vyzkoušet. Funguje mi to se 7gb flash, s 32 nebo 64 jsem to nerozjel.
0 x
Na RB751 je to zoufale pomalé jak HDD, tak flashdisk.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
-
Ahoj,
je možné nastavit na USB připojeném HDD sleep time po neaktivitě, aby disk pořád nejel? Mám ROS 6.2.
Děkuji
je možné nastavit na USB připojeném HDD sleep time po neaktivitě, aby disk pořád nejel? Mám ROS 6.2.
Děkuji
0 x
Ahoj, mám trošku problém s nastavením. FTP jsem udělal a do USB jsem dal disk. RB disk našel - zformátoval adisk normálně v RB vidím připojen. ALE když se začnou ukládat soubory tak se ukládají jen do paměti RB a na disk nic. Když se pamět naplní, vše se stopne....Disk je tam 250GB.
IP-SMP-Shares je nastaveno
Neměl by někdo radu?
Díky V.
IP-SMP-Shares je nastaveno
Neměl by někdo radu?
Díky V.
0 x