❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

F50N-PRO v RB411GL vs RB911G-5HPnD na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
chalan
Kontaktovat uživatele:

F50N-PRO v RB411GL vs RB911G-5HPnD na AP

Příspěvekod chalan » 11 years ago

bude to robit AP-Bridge pre sektorku. Nepotrebujem dual chain ani ziaden extra vykon, ide mi o stabilitu, dobru citlivost a priepustnost. Momentalne to chcem nasadit LEN na Acko ale casom to mozno prepnem aj na A/Nko. Nemam na Acko radsej kupit F50-PRO? nedavno som totiz miesto r52 nasadil r52nM a nemam dobre skusenosti v mode A a A/Nko mi ani moc neslo, nie vsetci klienti maju Nko...

1.) ktore z rieseni bude podla Vas stabilnejsie?
2.) nedocital som sa ci ta F50N-PRO je dual chainova nevie niekto?

dakujem
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 11 years ago

chalan píše:bude to robit AP-Bridge pre sektorku. Nepotrebujem dual chain ani ziaden extra vykon, ide mi o stabilitu, dobru citlivost a priepustnost. Momentalne to chcem nasadit LEN na Acko ale casom to mozno prepnem aj na A/Nko. Nemam na Acko radsej kupit F50-PRO? nedavno som totiz miesto r52 nasadil r52nM a nemam dobre skusenosti v mode A a A/Nko mi ani moc neslo, nie vsetci klienti maju Nko...

1.) ktore z rieseni bude podla Vas stabilnejsie?
2.) nedocital som sa ci ta F50N-PRO je dual chainova nevie niekto?

dakujem

DBII F52N-PRO karty v 5Ghz pouzivame na MIMO. Funguji dobre. Jen je temer nutne mit vyssi napajeci napeti. 12V (jednobaterkova zaloha) je malo. Pouzivame 24V (2 baterky). Karta ma velkou spickovou vykonovou spotrebu a vznikle proudy na nizkem napeti zrejme neustoji napajeci system routerboardu (rebootne se). A to i pokud se provozuje zatlumena (bacha - karta ma offset 5dBm na TX power (nastavis 10 a vysila 15). I kdyz podle premereni vykonu na pigtailu to tak zhave neni.
Na 2.4Ghz nam DBII jako APcka zlobi par starsich fungovalo a pak najednou novejsi instalace mizerne signaly od klientu.
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

a co to rbcko? ma to novy chipset ar9342, vacsi vykon, asi aj lepsiu citlivost, nema s tym nikto skusenosti?
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

nikto nic? ohladne uzemnenia, meral som to a zistil ze rbcka su uzemnene asi cez anteny o stoziar. alebo cez tienenie ethernetu, je tam poe... stoziar je riadne spojeny so zeleno zltym vodicom, je dobre prezemnovat rbcka este zvlast hrubym kablom priamo o stoziar? antenne kable su cca 5m dlhe... poecka cca 20m
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

staci kvalitni, stineny UTP kabel, stinene konektory a dole prizemnit na PEN
0 x
Jan Ptáček

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 11 years ago

zemnis zariadenia ktore su von na stožiari dnu na PENko?....
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

ano a je to jedine spravne reseni
0 x
Jan Ptáček