❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

3g karta mini pci-e

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
bod_mrazu

3g karta mini pci-e

Příspěvekod bod_mrazu » 12 years ago

Zdravím, pro RB411U hledám 3G karety do mini pci-e slotu. Je tam několik variant podle listu kompatibiliti.. ale v CZ shopech jsem nic nenašel. Nemáte někdo nějaký tip?

Díky
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

usb modem bejt nemuze ? lidska cena, funkcnost ok.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

bod_mrazu

tak samozřejmě určité řešení to je.. ale po konkrétní potřebu potřebuji spíše onu kartu.
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 12 years ago

Nevím už kde jsem ty karty kupoval, ale byly to Sierra a za děsnou pálku. Koukni se na eBay tam jich je výběr a za lidový ceny.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

Huawei EM770W - nejlepe z mini notasu, nova je pekelne draha a nebo na ebay ...

Ja nakonec pouzivam USB HuaE1750 s timto RB ...

http://www.zbozi.cz/?q=Huawei+EM770W

http://www.ebay.com/itm/Unlocked-HuaWei ... 27c797f8cd
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

piti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod piti » 12 years ago

ja som zohnal Option GTM382E mini PCI-e, maju ho v alze.. je len smutne ze stala 100eur... :( inac som skusal huawei usb modemy, a slapalo to OK..
0 x

bod_mrazu

tu Option asi taky vezmu, je v listu kompatibility takže by to mělo šlapat. Ještě jsem ale našel DELL 5540. Nemáte s ní někdo zkušenosti? V listu kompatibility je naposledy Dell 5520..
0 x

bod_mrazu

nakonec jsem sehnal DELL 5520, která je ověřená a funguje to..
jen přemýšlím nad zesílením signálu... Zařízení která jsem měl v ruce a byla založena na RB411U fungovala a měla 2x rsma všesměrové antény (zcela podobné 5dBi anténám pro 2,4 GHz (jednu pro wifi))...
nechce se mi věřit, že by tato anténa přijímala i signál pro tuto 3G kartu.. vždyť přece UMTS, HSPA jsou v pásmu pod 2200 MHz

nemáte s tím někdo zkušenost?
nehledě na to, že se mi nedaří zjistil na RB411U nějaký ukazatel síly signálu právě na té 3G kartě..
0 x

jiri.sedivy

Příspěvekod jiri.sedivy » 11 years ago

Zdravím. Koupil jsem si nedávno DELL 5520 a trochu plavu v nastavení. Vůbec nikde kartu v Mikrotiku nevidím. Tj nemůžu postoupit k dalšímu kroku - nastavení PPP... bod_mrazu, nemohl by jsi mě navést jak probíhá prvotní nastavení karty,aby byla viditelná? Hledám všude na internetu, ale bohužel asi neumím hledat :( Byl bych moc vděčný, díky!
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

karta by mela byt videt minimalne v : System - Resources - PCI a to pod svym modelovym oznacenim nebo aspon jako unknow device, neni li zde, je nejaky problem bud s RB nebo kartou ( novejsi nepodporovana revize, vadny slot apod.)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))