občas se vyskytne klient, který se chová nestandardně a má ve WINBOX-u, sloupci distance údaj velice odlišný od skutečné vzdálenosti. Prosím, neřešil to již někdo? a jaký byl výsledek, popř. cesta k nápravě?
Předem děkuji.
mpcz, 23/10/2012
aliney píše:To mi delaji klienti, kteri jsou v zarusenem prostredi. Distance se nejak vypocitava z casu za jak dlouho paket dojde k nemu a zpet a vypocita to na kilometry, coz v zarusenem holt trva dele, nez to proklickuje kam ma a vrati se zpet. AP si podle toho nastavi cas, do kdy ceka na odpoved... takze pokud bys tomu kliosovi dal distance ted manualne podle pravdy, mohl by se ti zacit rozpojovat, ale zase nekteri se rozpoji a nekteri frci normalne. Jeste jestli to neni nejake halabala mezi komunikaci s jinou verzi ap a jinou verzi na klientovi.
Po spojeni se kouknu co se vypocetlo a nastavim to manualne (station ani ap se zas tak moc nepohybuje), takze se AP nemusi pravidelne snazit neco dookola pocitat a muze ten cpu cas vyuzit jinak.
Kazda mikro sekunda se hodi
LadaP píše:viditelnost na AP je cista bez prekazek ?
L
hapi píše:máš buď zarušeno nebo zatečeno. Nastavování distance ničemu nepomůže kromě toho že neuvidíš distance. Sjednoť verze a zapni nějakej wireless protokol.
Leeonek píše:Mě se takto chovali někteří klienti kteří byli v oblasti rušení a nebo měli špatný signál. Někdy se to objevilo i u klienta který měl na první pohled vše v pořádku a například jehou soused jel v pohodě. Pomohlo mi až nastavení položky distance na apčku napevno, nastavení jen u klienta nepomůže.
aliney píše:Jsem si vzpomel, chovala se mi nedavno takhle R52
signaly perfektni, viditelnost taky, ruseni zadne, ale download 1M a upload 10M - jak to bylo v tu chvili s distance, to nevim, vymenil jsem kartu, pigtail a zase slape
A mam pocit, ze mi tohle zacina delat jeden ptp 40M up a down max 25, ale jeste jsem nevyloucil ruseni, nicmene priznaky podobne a ted koukam distance mi to neukazuje vubec zadny