❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB532 + RB564, mozno nevysiela alebo co...

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
millo16

RB532 + RB564, mozno nevysiela alebo co...

Příspěvekod millo16 » 19 years ago

Mam nasadeny RB532 + RB564, v nom 4 x CM9:
1 spoj na 6km, bez vacsich problemov
2 spoj na 7km uz nie taky idealny, vysoke odozvy a pod. ale mozno nie cista FZ, uvidim ked dame dole stromy co zavadzaju

moj problem: zapojili sme antenu a skusili sme spravit spoj na 11km, na oboch stranach RB532 a 24db (od Jirousa) anteny na vysielaci CM9 a na prijimaci CM10 ale ani tuk, vtip je v tom, ze uz som menil karty, vymenil som aj pigtaily, anteny, ale proste ziadny signal, adapter sme najnovsie dali 18V a 3.5A, tiez nepomohlo, je mozne ze je vadny RB? je to prvy kus, ktory skusam a mierne som sklamany, ale je mozne, ze som to len nejak zle nastavil, kedze referencie su dobre... uz som v koncoch, tak pisem sem, vpored dakujem za akykolvek tip
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 19 years ago

proscannoval si okolí na obouch RB ? pokud ano, s jakým výsledkem ?
0 x

vburian

Příspěvekod vburian » 19 years ago

Použij CM9, CM10 ma problemy s regulaci vysilaciho vykonu
0 x

millo16

aj_rade píše:proscannoval si okolí na obouch RB ? pokud ano, s jakým výsledkem ?

prescanoval, nie je tam nic, len ten moj mikrotik, raz sa sice objavilo nejake AP ale signal bol -90 a bolo to len raz
0 x

millo16

vburian píše:Použij CM9, CM10 ma problemy s regulaci vysilaciho vykonu

hmm, toto skusim, podla skusenosti je tych 11km velky problem? mozem to este rozdelit na 7+4, ale zdalo sa mi zbytocne robit preskok
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 19 years ago

přehodit pigtail či změnit nastavení z A na B si pravděpodobně zkoušel,že?
0 x

millo16

aj_rade píše:přehodit pigtail či změnit nastavení z A na B si pravděpodobně zkoušel,že?

ano, este som myslel, ci tam nerobi problem dynamicke ACK, nastavoval som to na 110 az 120, uz to vidim tak, ze budem musiet vymenit aj RB, ci nie je nieco chybne
0 x

brouk666

Příspěvekod brouk666 » 19 years ago

Musi to fungovat, doporucuju si to testnout tak na kilometr a poradne nastavit, hned budes vedet jak to funguje a teprve pak zkusit tech 11 km az to poradne odladis na kratsi vzdalenost. Mame takovych spoju nekolik a v pohode chodi.
0 x

millo16

takze problemy boli nakoniec 2:
1. CM10 je fakt o nicom, da sa pouzit na zber klientov v 2.4 ale inak sa neosvedcila vobec
2. problem boli anteny, zlozili sme ich do V polarizacie, napriek tomu jedna z nich bola v horizontale. Ako je to mozne neviem...

uz to slape, na to ze je to na takmer 12km to ide prekvapujuco dobre ale nakoniec sme pouzili anteny PW 25db
0 x