Mate nejake reseni jak do SEXTANTU pripojit outdoor STP tak aby se nevylomil RJ45 konektor?
Outdoor STP je pomerne tuhe a kabel 2xzlomit aby prosel otvorem neni prilis idelani.
Jednak neni prilis dobre kabel lamat do pravych uhlu z hlediska parametru kabelu a tez takhle napruzeny kabel silne namaha RJ45 konektor.
Neresil nekdo z vas nejaky distancni meziplech, kterz posune PCBcko RB711 o par centimetru dal?
V antene je dost mista a posun PCBcka o 2 cm dovnitr do anteny by vse vyresil.
Nechapu proc vyrobce umistil PCB tak, ze se musi lamat kabel.
K.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB SEXTANT Outdoor unit 802.11a/n, RB711-5HnD, 2x 18 dB
normálně projedeš kabelem rovně nad rbčko, pak ho ohneš do smyčky doprava zpět dolu a pak zase zpět nahoru do konektoru. Takže nad RBčkem je kolo z UTPčka. Tak to celkem jde.
Proč je to takhle blbě? Mikrotici totiž neuznávají zemnění RBčka skrz UTP kabel. Podle nich si máš RBčko uzemnit externím kabelem kterej povedeš vedle UTPčka dolu. Podle nich je UBNTu zemnění nedostatečný nebo spíš nedostatečný pro vetší výboje. Nová SXT už mají kovová poečka a jinak posazený konektor aby tam právě stíněný kabel šel zasunout přímo nicméně to bylo několik dnů hádek a lobování na zahraničnim foru aby jim to docvaklo. Nicméně potom to dole zapíchneš do plastovýho wifi routeru a je to všechno na prd a zdroj ani nemá zemnící kolik takže to neuzemníš ani přes něj.
U SEXTANTU to zatim nikdo neloboval.
Proč je to takhle blbě? Mikrotici totiž neuznávají zemnění RBčka skrz UTP kabel. Podle nich si máš RBčko uzemnit externím kabelem kterej povedeš vedle UTPčka dolu. Podle nich je UBNTu zemnění nedostatečný nebo spíš nedostatečný pro vetší výboje. Nová SXT už mají kovová poečka a jinak posazený konektor aby tam právě stíněný kabel šel zasunout přímo nicméně to bylo několik dnů hádek a lobování na zahraničnim foru aby jim to docvaklo. Nicméně potom to dole zapíchneš do plastovýho wifi routeru a je to všechno na prd a zdroj ani nemá zemnící kolik takže to neuzemníš ani přes něj.
U SEXTANTU to zatim nikdo neloboval.
0 x
Tak to me prosim postni foto toho noveho SXTcka s tim novym umistenim konektoru.
0 x
až nějaký dorazí, tak je porovnám. Nevim jestli místní dodavatelé maji nasysleno nebo co ale zakoupit nový kousky je snad náhoda. Už dlouho jsme neměly verzi s novými kovovými páskami ale místo toho občas přijdou verze s kovovým poe a občas přijdou SXT z jinak umístěným konektorem. Je to tak trochu věc náhody.
0 x
dyt to uz je skoro rok stara zalezitost z mikroexpa.. (pokud se prodaval - nevim, nepouzivam).
0 x
Jan Ptáček
Na mikroexpu jsem nebyl a dosud jsem ho nikde nevidel. Pokud už to tu bylo tak se omlouvám
0 x
Drzak hezkej ale mirnej naklon resim tim ze vypodlozim klasickej drzak rjcekm a naklon je vyresen
... tikum by nic neudelalo kdyby davali do kabelni malej klinek kterym by se resila mirna elevace .. reseni za korunu vyrobni ceny a kolikrat by to vyresilo takovy srani se s naklanenim 

0 x
ppp76 píše:Drzak hezkej ale mirnej naklon resim tim ze vypodlozim klasickej drzak rjcekm a naklon je vyresen... tikum by nic neudelalo kdyby davali do kabelni malej klinek kterym by se resila mirna elevace .. reseni za korunu vyrobni ceny a kolikrat by to vyresilo takovy srani se s naklanenim
Máš pravdu, klínek by kolikrát stačil. I nějakej plastovej malej.
Když není tak si musí vystačit jinak

- Přílohy
-
- bestpractices.jpg
- (97.43 KiB) Zatím ještě nestaženo
0 x
to je ale poslepovaná příhrada.
ale k tématu. sextanta už asi nikdy nekoupim. Před několika týdny jsem nasazoval 20dB duální boxy od jirouse a to je úúúplně jiná liga. Mám je na 3km proti sobě a vykazujou podstatně lepší signály než sextanty na 1.5km proti sobě.
ale k tématu. sextanta už asi nikdy nekoupim. Před několika týdny jsem nasazoval 20dB duální boxy od jirouse a to je úúúplně jiná liga. Mám je na 3km proti sobě a vykazujou podstatně lepší signály než sextanty na 1.5km proti sobě.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Na takovou dalku davas jirouse boxy? to uz je spis na parabolu a mas naveky klid .) Ja po zkusenostech s jednopolarizacnima jirouskama uz nic riskovat nehodlam 

0 x
ja ty boxy mam taky 2 nasazene /i kdyz ne dualni/ a je to uplne brutalne smerove - az me to prekvapilo jak moc...
0 x
Jan Ptáček
je to směrový jak sviňa. Uhnul jsem jednou stranou o cca 10-15° a signál letěl o 20dB dolu. Signálu je tam dost, paraboly jsme tam dávat nechtěly kvůli ceně vzhledem k tomu že to je pro cca 15 lidí. Proti sextantu je to excelentní antena. Sextant se mi nezdá moc povedenej. Ve většině případů neni vidět rozdil mezi nim a sxtčkem. Sice je trochu větší ale cenově je to stejný.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Oproti sxt sem teda zaznamenal rozdil jak svina , pravda sxt uz sem nekoupil aspon 3/4 roku ale ten plech v sextantu je znat a kdyz srovnam co dealj se signalem sxt oproti sextantu tak ej to nebe a dudy ... i kdyz zlaty stouracovy octagony to byly excelenti klintsky anteny ... skoda ze uz nevyrabi 

0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:...paraboly jsme tam dávat nechtěly kvůli ceně vzhledem k tomu že to je pro cca 15 lidí.
Jn, při patnnácti lidech máme dávno 10ku (anyplikujeme).
Nechci rejpat, jen mě to dost zaujalo. Jak jsou sítě ISPků diametrálně odlišné.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet