mato1 píše:ppp76 píše: proste sem na klientskym zarizeni rekl ve fw ze torenty maj max x connection a tim to hasne protoze lidi si pak otevreli 10 000 connection a to si lajnu zabily sami sobe
no povedat im to mozes, ale MK ti oserie hlavu a ide dalej. MK nerozozna 95 percent torrentov, ktore sa siria po sieti. niekedy ani tych 5 percent. potom mozes este obmedzit celkovy pocet pravidiel, ale aj to ti je na hovno, lebo sa to jedna len a len tcp spojeni, kdezto torrenty sa prakticky premigrovali vylucne na udp spojenia, ktorych pocet nedokazes obmedzit (akurat tak pocet p/s). ale tieto pravidla tam urcite nemas (nepisal si), takze vyuzitie toho, ze tam mas MK je prakticky nulove.
Dobre Reknu to jinak neni to jedno pravidlo je jich tam vic a resej komplexne primo uz i klienta prave tenhle torent balast a nastavuju to tak aby to "normalni uzivatele " netu neopoznali vubec a omezilo to silence co si zadaj nekonecne mnoho veci ke stazeni a pokud nejsou nejak it znalci tak ani nepoznaj ze je neco orezava. Zadani pravidel do novyho klienta je otazkou importu zadna slozitost , vicemene mam uni konfiguraci kterou nahravam do kazdyho novyho klienta a pak menim jen nastaveni wifi casti a adresy. To ze to omezuju mizivou cast klientu poznam jednoduse kdyz si do klienta najedu a vidim jestli pres pravidla neco probehlo , vetsina lidi prijimace vubec nevypina , takze je to videt snadno . To co si mam hlidat se da snadno vygooglit. Toliko snad k problemu torentu, kretezto tema je snad nekonecne
ppp76 píše:a tohel je jediny pravidlo ktery dodnes nechavam a nemam s tim problem , aspon si nikdo nestezoval.
mato1 píše:chlape... tebe sa ludia nestazuju, vyberu si teba miesto lacnejsej konkurencie (nechapem ako ich ukecavas, raz ma to musis naucit
)... ty mas bud zlaty zivot vdaka zlatym zakaznikom, alebo uuuuuplne biednu konkurenciu.
Nerikam ze si obcas na neco nekdo nepostezuje , ale temer pokazdy to je ze je nekdo neumerne zarusi novym vysilacem , naposledy pred tejdenm kdyz mi 50m od myho sektoru poslali smerovku s nstreme na stejnym kanale primo skrz muj vysilac coz neudejcha zadna petka snad jen motorola , dlouhy pingy jak prase ale kupodivu 70 procent spojeni nespadlo jen rychlost byla jak vytacenej net
borec od konkurence se taky divil jak to mohl tak blbe preladit , ale zavoall sem preladily a je klid .
Zehras tu na lacinejsi konkurenci, ůlisim se v instalaci o par stovek , a to lidi udejchaj kdyz dostanou doporuceni ze je to funkcni pripojeni s dobrym servisem , Je to z velky casti o pristupu k tem lidem a o nejake prevenci v siti . Jednou za cas si projedu grafy pripojeni klientu v lokalitach kde je potencionalne moznost nejakyho problemu a kdyz ho tam vidim tak ho resim aniz bych cekal az nekdo ozve . Nedavno sem takhle jel ke klientovi , 4 roky stara instalace s vaventem (hloupe sem jim tenkrat veril), zaclo do nej zatejkat, signal mel pokles , pripojeni jelo ale uz to nebylo ono , klient nic netusil dokud sem mu nezavolal vidim u vas problem jedu odstranit , chlapi koukal co se deje ze se k nemu po 4letech hrnu , vymenil sem antenu nic neuctoval i kdyz byly po zaruce. Do tejdne mi dohodil dalsi dva lidi z baraku , ne ze by je nahnal, bylo po vanocich a koupily si pcka a hledali net, takze shoda nahod ale ptali se co ma za net a jak je spokojenej .... spokojenej klient je nejepsi reklama pro firmu .
Mozna reknes ze mam asi hodne casu kdyz si muzu jen tak projizdet grafy, ano sem mala sit o jedne volske sile a cca 700sty klienty , ale nabiram si jen tolik prace kolik zvladnu a neaspiruju n anjevetsi sit v okoli
Nerikam ze se hrnou sici z okoli , a ani bych to nechtel takovej napor bych nezvladl
sou tu lokality kde maj na vyber ze 13 dalsich ruznejch siti a nebojim se s konkurenci i spolupracovat , kdyz vim ze tam klient ode men nemel dostatecnou kvalitu soupnu ho ke konkurenc kde vim ze jim to slape oni zas jinde psolou ke mne kdyz nemaj dostatecny pokryti a spojeny sou sici takze to neni jen o cene instalace