❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB2011 - zasekávání portů 1-5
Re: RB2011 - zasekávání portů 1-5
hmm mě tam teče na 1-5 kolem 40-50Mb tak to bude asi problém proč to padá, nicméně s verzí 5.23 to jelo cajk...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
V 6.1: Testuji od včera generovanym provozem a cca 500Mbits UDP jede zatim furt, procesor je skoro furt na 100%. Uvidime jak to pojede dál.
Dodáno: 5den stejný tok > taky OK.
Dodáno: 5den stejný tok > taky OK.
- Přílohy
-
- daily.gif (13.35 KiB) Zobrazeno 2742 x
Naposledy upravil(a) chury721 dne 18 Jun 2013 18:22, celkem upraveno 1 x.
0 x
zatim usmolene 4 dny, maly provoz do 10Mbit, 1port uplink, 1 port sektor AP, 1 port pc po kablu... a nic spatneho se nedeje...snad to komunisti skutecne opravili.
edit : takze dalsi dny navrh a stale vse OK, zadny demo na stole, ale v provozu nasazeno, tedy skutecne snad OK. Zacnu jej nasazovat kde je potreba vic ETH nebo vladne obstarozni HW
edit : takze dalsi dny navrh a stale vse OK, zadny demo na stole, ale v provozu nasazeno, tedy skutecne snad OK. Zacnu jej nasazovat kde je potreba vic ETH nebo vladne obstarozni HW

Naposledy upravil(a) pcwifi dne 27 Jun 2013 09:59, celkem upraveno 1 x.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
hafieror píše:27d up bez problému

0 x
na AP, ok, doma...vcera 2x mi umrel net, obycnejne vyp/zap sitovky v pc pomohlo, otazka je proc se tak deje... s minuly routerem sem toto snad nikdy neresil...neni to pekne...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
-
pcwifi píše:na AP, ok, doma...vcera 2x mi umrel net, obycnejne vyp/zap sitovky v pc pomohlo, otazka je proc se tak deje... s minuly routerem sem toto snad nikdy neresil...neni to pekne...
pokud to vyresi vypnuti/zapnuti sitovky - nerestartujes RB2011 tak mas nejaky jiny problem nez ten co se tu resi
0 x
No pokud má to PC napřímo kabelem do RB2011 a předtím ten problém neměl tak ten problém s RB2011 evidentně má.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
tak tak...problem tu stale je a je hodne nahodily, ted je realne ze to tyden dva neudela nic...pekne k nasrani...
0 x
-
pcwifi píše:tak tak...problem tu stale je a je hodne nahodily, ted je realne ze to tyden dva neudela nic...pekne k nasrani...
v tohle vlakne resime (nebo aspon ja resim) to, ze se switch chip v RB2011 se zblazni a box misto softwaroveho bridge zacne provozovat hardwarovy. Jediny unik je reset RBcka. A tenhle problem snad 6.1 resi.
Pokud se Ti to spravi jen nejakym carovanim s PCckem, pak mas jiny problem. Bud nacochnene porty nebo kabely - tohle se nam cas od casu deje s ruznymi typy RBcek. Vetsinou za to muze bleskojistka nebo vadny kabel apod.
0 x
zopakuju se...se starym routerem vse ok, po napojeni na 2011 problemy co sem uz popsal...kabel stejny, vse jinak stejne. podivne je, ze posta se vybira ale webovky jsou umrele...
edit : ted sem po 4 hodkach sedl k pc a opet, webovky mrtvo! , posta se OK vybira,pc je dostupne ze vzdalenky ok...vyp/zap sitovky a vse jede ok. na tohle nemam nerva, zlaty RB750G
edit : ted sem po 4 hodkach sedl k pc a opet, webovky mrtvo! , posta se OK vybira,pc je dostupne ze vzdalenky ok...vyp/zap sitovky a vse jede ok. na tohle nemam nerva, zlaty RB750G

Naposledy upravil(a) pcwifi dne 01 Jul 2013 00:09, celkem upraveno 2 x.
0 x
pcwifi píše:zopakuju se...se starym routerem vse ok, po napojeni na 2011 problemy co sem uz popsal...kabel stejny, vse jinak stejne. podivne je, ze posta se vybira ale webovky jsou umrele...
LOL

0 x
že by další RB153?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
pcwifi píše:zopakuju se...se starym routerem vse ok, po napojeni na 2011 problemy co sem uz popsal...kabel stejny, vse jinak stejne. podivne je, ze posta se vybira ale webovky jsou umrele...
To zni hodne divne, skoro bych to tipoval na problem v tvym kompu. Pokud posta jede, tak to znamena ze jede TCP+DNS a jen tezko si umim predstavit, ze by se jakykoli router dostal do stavu, ktery popisujes, protoze z jeho pohledu neni rozdil mezi postou a webem, oboje to je DNS + TCP na nejaky port. Zkus to nejak vic ozkouset, napr. co dela telnet (treba na http://www.idnes.cz), ping, ale urcite bych zacal tim, ze pripojim jakykoli jiny pocitac.
Myghael píše:No pokud má to PC napřímo kabelem do RB2011 a předtím ten problém neměl tak ten problém s RB2011 evidentně má.
Muze to byt naopak, jeho sitovka (OS) muze mit problem s tim RBckem

0 x
Walkeer píše:Muze to byt naopak, jeho sitovka (OS) muze mit problem s tim RBckemale pravda je, ze na mikrotik foru se mnozi problemy s kompatibilitou ethernet portu u novejsich RBcek, vetsinou ale s nejakym profi zarizenim (vtipne).
Omlouvám se, ale domníval jsem se, že k tomu RB tazatel zkoušel připojit jiný počítač s jinou síťovkou hned na začátku, než napsal sem.
0 x
Si vis pacem, para bellum.