❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SXT Lite5
Re: SXT Lite5
zajimave je ze ty chainy sou zvlast odstinene.. to si myslim ze je dobre...
0 x
Jan Ptáček
ppp76 píše:Jde o to co pod tim plechem bylo a co je pod nim ted
To je otázka na Hapiho jestli by ten plech sundal a vyfotil? Staré SXT můžu nafotit já
0 x
Hatatitla píše:Absolútne nejde o cenu zariadení. Ja som začal používať ubnt kvoli tomu že mikrotik nevedel / nevie poriadne rozbehať nv2. Bud to odhadzovalo klientov alebo teraz tuhnú. Pokial to mrznutie konečne neodstránia tak asi budem musieť úplne prejsť k ubnt čo bi som nerád . A rozdiel pár eur v cene CPE pre mňa absolútne nehrá rolu.
to sou ti o kterých mluvim. Když má MK problem tak fakt nezačnu kupovat UBNT. Vypnu NV2 a jedu dál.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
honzam píše:Docela mám strach z té rádiové části. Jak je málá...
Zavzpomínejte na staré sxt a jeho "velký" stínící plech
http://www.air-stream.org.au/files/SXTMod-1-PCB.jpg
sem o tom mluvil, pod plechem SXT je ještě atheros chip a pak koncáky. u Lite5 jsou jenom koncáky protože ten chip je v CPU. Proto jsou dva menší pouze pro koncáky. Nevidim na tom nic horšího.
0 x
Hatatitla píše:Absolútne nejde o cenu zariadení. Ja som začal používať ubnt kvoli tomu že mikrotik nevedel / nevie poriadne rozbehať nv2. Bud to odhadzovalo klientov alebo teraz tuhnú. Pokial to mrznutie konečne neodstránia tak asi budem musieť úplne prejsť k ubnt čo bi som nerád . A rozdiel pár eur v cene CPE pre mňa absolútne nehrá rolu.
Zdravím,
to je divné, MKT/RB mi nezatuhl už ani nepamatuji. A mám je z 99,9 procent.
mpcz, 02.02.2013
0 x
Tuhnutim asi myslel ten problem co nastal od verze 5.20 kdy zatuhli klienti na vysilaci karte , ale tak stacilo zustat na verzi nizsi a nic nezatuhovalo , a zatuhly jen vysilaci karty klient jako takovej nikdy ! Kdyz uz mi nekd eneco zcpenelo tak protoze sem mel chybu mezi klavesnici a zidli

0 x
ppp76 píše:Tuhnutim asi myslel ten problem co nastal od verze 5.20 kdy zatuhli klienti na vysilaci karte , ale tak stacilo zustat na verzi nizsi a nic nezatuhovalo , a zatuhly jen vysilaci karty klient jako takovej nikdy ! Kdyz uz mi nekd eneco zcpenelo tak protoze sem mel chybu mezi klavesnici a zidli![]()
No teda nevím, nevím,
těch 5.20 jsem napočítal ze 200 ks, na AP i na klientech, nikdy nic nezatuhlo. Asi to bude něco s něčím, co zrovna v síti nemám.
mpcz, 02.02.2013
0 x
karty zatuhávaly od jakživa na v5. Známej to hlásil i n 2.4GHz 802.11b/g
0 x
Takovýto kousek už za nějakých cca 1000Kč i s daní ...to je vážně pecka když to bude dobře šlapat:-)
Nevíte kde je mají skladem? Chci je objednat ale zatim jsem je nikde nenašel

0 x
medved píše:Takovýto kousek už za nějakých cca 1000Kč i s daní ...to je vážně pecka když to bude dobře šlapat:-)
Aj tam kde maju je to teraz nedostatkove zbozi. Za prve MK to nestaci vyrabat a za druhe dodavatelia maju plne sklady este non lie verzie tak sa do Lite moc nebudu hrnut kym to nevyredaju.
0 x
-
Mne dneska prislo 20ks. Hned som pripojil s tym noveho klienta. Pri nahravani nastavovanije to rychlejsi, nez klasicke SXT, asi zrejme kvoli 600Mhz CPU a i 64Mb ramke.
Vsetko v poriadku, az ...
Je tam nahrata verzia 5.22. Ako sa snazim, tak sa snazim uberat vykon z defaultu az na 5db a nic
. Dalej si netrufam ubrat, aby som sa nemusel prebehnut.
Jednoducho to nereaguje a ide to stale na max.
Tx/Rx je stale -49/-55
Signal To Noise: 55db
Tx/Rx CCQ: cca 98/99%
Je to prvy kus a dnes nasadim asi druhy, cim zistim, ci sa jedna len o dany kus,.alebo o problem, ktory budu asi riesit nejakej novej verzii MK..
Nemate niekto s tymto este problem, skusnost,..??
Vsetko v poriadku, az ...
Je tam nahrata verzia 5.22. Ako sa snazim, tak sa snazim uberat vykon z defaultu az na 5db a nic

Jednoducho to nereaguje a ide to stale na max.
Tx/Rx je stale -49/-55
Signal To Noise: 55db
Tx/Rx CCQ: cca 98/99%
Je to prvy kus a dnes nasadim asi druhy, cim zistim, ci sa jedna len o dany kus,.alebo o problem, ktory budu asi riesit nejakej novej verzii MK..
Nemate niekto s tymto este problem, skusnost,..??
0 x
Zkus nahrát poslední bios, vypadá to že tam něco opravovali. 3.04 http://routerboard.com/fwf/171/ar9344-3.04.fwf
poté nový ROS http://download2.mikrotik.com/routeros/ ... e-5.23.npk
a zkus znovu ubírat. Pokud se budeš bát tak zapni SAFE mod. Vlevo nahoře. Pokud by se ti klient odpojil tak to vrátí změny zpět a připojí se.
poté nový ROS http://download2.mikrotik.com/routeros/ ... e-5.23.npk
a zkus znovu ubírat. Pokud se budeš bát tak zapni SAFE mod. Vlevo nahoře. Pokud by se ti klient odpojil tak to vrátí změny zpět a připojí se.
0 x
-
Hm,..a nic! Najskor bios na 3.04 a nic a potom verzia na 5.23 a zase nic!
Mam pocit, ze im to asi zrejme zase nejaky mesiac potrva, aby to dali do poriadku.A, mozno nas prekvapia, ze to bude skor.
Vyskusam dnes zapojit dalsieho klienta a uvidim, ci bude robit i na dalsom kuse..
Mam pocit, ze im to asi zrejme zase nejaky mesiac potrva, aby to dali do poriadku.A, mozno nas prekvapia, ze to bude skor.
Vyskusam dnes zapojit dalsieho klienta a uvidim, ci bude robit i na dalsom kuse..
0 x