Vliv pocasi (teplo/zima) na to musi mit (aspon nejaky). Pred tydnem bylo jeste vetsinou pres den slunecno a signal pochodoval, ale ted uz je jen pod mrakem a teploty nizke - signal nepochoduje. Oba obrazky se tykaji jednoho klienta - jen jeden je z pohledu ap a druhy z pohledu uzivatele.
Klient je od AP cca 150m. Tx power u klienta nastaveny na 5 dBm. U klienta je SXT.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB711 nová verze - nechce se připojit na AP
Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP
- Přílohy
-
- client.png (18.51 KiB) Zobrazeno 2754 x
-
- ap.png (15.74 KiB) Zobrazeno 2754 x
0 x
Ahoj, již jsem to tu psal, signál kolísá na vadných kusech v souvislosti na odesílané data, to je již prokázáno spolehlivě. Navíc takovou stanici mám v provozu a mohu měření opakovat. Neboli v klidu mám -90, při odesílání 20 Mbit -65, závislost je skoro lineární. Takže i internetový provoz klienta přes den může budit dojem, že je to teplotou. Jak ukončím odesílání, signál jde hnedka dolů. To by asi na tom grafu mělo být vidět. takže to teplotou být může a nemusí. Zatím tápeme. Další poznatek, který jsem nabyl z RB 435:
- i když je venku pěkná kosa, teplota desky je o 10-20 stupňů vyšší,
- úbytek napětí na POE je menší, než jsem si kdy myslel. Zarazilo mě, že napětí z healthu RB ukazuje 10.5 V při 12 V zdroji. To se mi zdálo na dost velký úbytek, kabel měl 2 metry, tak jsem měřil, kde se to ztrácí a vše se ztrácí až na desce RB, čili mezi ETH a měřícím obvodem na plošném spoji! Když vezmu v úvahu garantované napětí dané Sergejem (asi) na vstupu, tak tady je evidentní problém. Z toho plyne dotaz na "majitele" vadných kusů: jaké napětí zdroje a metry kabelu je použito, když se závada projevuje?
Dík.
mpcz, 20/11/2011
- i když je venku pěkná kosa, teplota desky je o 10-20 stupňů vyšší,
- úbytek napětí na POE je menší, než jsem si kdy myslel. Zarazilo mě, že napětí z healthu RB ukazuje 10.5 V při 12 V zdroji. To se mi zdálo na dost velký úbytek, kabel měl 2 metry, tak jsem měřil, kde se to ztrácí a vše se ztrácí až na desce RB, čili mezi ETH a měřícím obvodem na plošném spoji! Když vezmu v úvahu garantované napětí dané Sergejem (asi) na vstupu, tak tady je evidentní problém. Z toho plyne dotaz na "majitele" vadných kusů: jaké napětí zdroje a metry kabelu je použito, když se závada projevuje?
Dík.
mpcz, 20/11/2011
0 x
No jo ale jak tam mam sypat data kdyz se to ani nepripoji ?????
Zdroje Sunny 18V delka kabelu 3m
Zdroje Sunny 18V delka kabelu 3m
0 x
pepulis píše:Vliv pocasi (teplo/zima) na to musi mit (aspon nejaky). Pred tydnem bylo jeste vetsinou pres den slunecno a signal pochodoval, ale ted uz je jen pod mrakem a teploty nizke - signal nepochoduje. Oba obrazky se tykaji jednoho klienta - jen jeden je z pohledu ap a druhy z pohledu uzivatele.
Klient je od AP cca 150m. Tx power u klienta nastaveny na 5 dBm. U klienta je SXT.
Bavime se tu o novych RB711 a ne o SXT ne?
Tam, jsem nezaznamenal zadny problem a to mam ted novou varku.
0 x
Ja som mal napatie 15v a cca do 20m kablu. Ale takisto som to mal aj 1m kablu a 12voltový akumulátor cca 14v.
0 x
mne na spoji s Groove robi nieco podobne, sice sa to stalo spoji aj ked len na -85 ale ked cez to zacnu ist data signal ide na -60 a kym cez to idu data tak sa drží.
0 x
Taky mám takto vadný groove. Už jste to někdo reklamoval? Jak to dopadlo?
0 x
Ladik píše:pepulis píše:Vliv pocasi (teplo/zima) na to musi mit (aspon nejaky). Pred tydnem bylo jeste vetsinou pres den slunecno a signal pochodoval, ale ted uz je jen pod mrakem a teploty nizke - signal nepochoduje. Oba obrazky se tykaji jednoho klienta - jen jeden je z pohledu ap a druhy z pohledu uzivatele.
Bavime se tu o novych RB711 a ne o SXT ne?
Tam, jsem nezaznamenal zadny problem a to mam ted novou varku.
Omlouvám se, je tam samo novy RB711 s gentleboxem. Netuším, proč jsem napsal SXT.
0 x
Chcete mi říci že 10KS BR711UA-2HnD mi v reálu může začít takhle blbnout ? To snad ne... Mam serii 2D6F0149931D/141
0 x
Hlásím se do klubu
Krásne je tam videt vliv teploty, aktualne je u nas kolem -1°C.

- Přílohy
-
- shit_mesic.JPG (28.84 KiB) Zobrazeno 2585 x
-
- shit_tyden.JPG (28.07 KiB) Zobrazeno 2585 x
0 x
rada přímo od Mikrotiku, nevím jak vy ale my to budeme reklamovat. Na opravy doma kašlu i když záruka prý uznananá bude.
All new RB711 with black ethernet port and MMCX could be affected, if specific MMCX connector is used (some pigtails). Most pigtails work fine, but if your pigtail has this problem, you can apply that fix.
All new RB711 with black ethernet port and MMCX could be affected, if specific MMCX connector is used (some pigtails). Most pigtails work fine, but if your pigtail has this problem, you can apply that fix.
- Přílohy
-
- oprava.jpg (93.5 KiB) Zobrazeno 2574 x
0 x
To si delaji prdel ne? To si budu kurvit uz tak vadny konektor no potes koste. A pak reklamace papa 

0 x
pripomina mi to aferu prvnich kusu SXT, kdy nemeli otvor na pripadny odtok kondenzatu
opet tu mame prvotridni DoDo - Dodělej Doma.
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Zkuste to nekdo prosim, ja sam tomu moc neverim, ze to pomuze...
0 x