❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Omnitik U-5HnD

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
hapi

Re: Omnitik U-5HnD

Příspěvekod hapi » 13 years ago

o tomhle jsem uz uvazoval ale spis jako apcko protoze to ma L4. jenomze, po osazeni konektoru se musi prepajet jeste rezistor a navic omnitik nema standartni roztece der takze sme se na to vyprdnuly. navic ty mmcxka neco stoji a levny zrovna nejsou takze to srani s tim uz tak vyhodny neni.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 13 years ago

Co jsem koukal tak to má na DPS předpřipravený plošky na konektor a osazení rezistoru není též problém. Našel jsem u nás několik firem který nabízej x druhů MMCX konektorů v cenách okolo 100Kč za kus. Kdyžtak někdo oměřte posuvkou ten konektor na DPS, ne kterej tam je příprava. Podle toho by se vidělo zda by tam pásnul nějakej u nás prodávanej konektor . . .
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

postřeh mimo soudek
často teď projíždím republikou a všimnul jsem si, že se Omnitiky možní jako houby po dešti a hlavně na sítích kde jsou Ubntisti primárně. Byl bych rád kdyby se někdo takový ozval a napsal proč se rozhodl APčka překopat na Omnitiky, když MK klienty nepoužívá, prostě co ho k tomu vede
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Okoune myslim ze prachy , zdravej rozum zustal doma :)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

okoun píše:postřeh mimo soudek
často teď projíždím republikou a všimnul jsem si, že se Omnitiky možní jako houby po dešti a hlavně na sítích kde jsou Ubntisti primárně. Byl bych rád kdyby se někdo takový ozval a napsal proč se rozhodl APčka překopat na Omnitiky, když MK klienty nepoužívá, prostě co ho k tomu vede

A nebo je taky otázka jestli ho taková sít nepoužívá pouze na routování? Zkoušel jsi ho naskenovat?
0 x

hapi

podle vas je lepsi pouzit 3x NS M5 ktery zasere 3 kanaly do vsech stran nez jednoho omnitika kterej zasere jenom jeden kanal?
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

zalezi na tom jake je ten ISP inteligentni. Ja uz bych po vlastnich zkusenostech vyrobky ruznych vyrobcu nekombinoval a u Nkovejch produktu je to jeste markantnejsi - AirMAX a NV2 - Prijit o tuhle ficurinu mi oprovdu nevynahradi uspora cca 2tisc. za vystavbu vysilace.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

No právě to je přesně ono, a když jsme u toho tak jsem si všimul, že se začínají na některých sítích zavádět i SXT. To znamená chcete standardní instalaci dáme Vám Nanostationu, chcete lepší železo dáme vám SXT, takže halt chlapci musejí používat holé Nko.
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 13 years ago

hapi píše:podle vas je lepsi pouzit 3x NS M5 ktery zasere 3 kanaly do vsech stran nez jednoho omnitika kterej zasere jenom jeden kanal?

ne. Koupim si ubnt vsesmerku. A pokud to bude nekam potreba vic protict tak dodam P2P spoj. A hlavne vsesmera vsechno zkazime. Mam ten na tom UBNT 9ppl a je to slusne zaruseny prostredi. SIce vysilace konkurence mam tak 100m a dal... ale i tak... NEvidim proc by to nesplnilo ucel na kratke vzdalenosti.
0 x

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 13 years ago

máme zatím jen prototyp nástavce na omnitika, který usměrňuje vyzařovací diagram na cca 50* a přidává cca 6dB na zisku vyvinutý zkušeným anténářem. Mluvilo se o tom na Jezerce... a my jsme následně činili. Ze zadní strany nástavce je původní signál omnitika potlačen o 20dB. Během několika týdnů bychom měli zkusit udělat pár dalších ks a poslat je na změření. Ty antenky na omnitiku sice stojí za houby, ale s nástavcem je to jakžtakž použitelné.
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Muzes postnout male foto jak to vypada, pripadne kolik to treba bude stat, alespon nastrel?

Diky Lada
0 x

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 13 years ago

Sorry, zatim nemuzu, ale udelam to hned jak bude hotova nulta serie, potom sem dam foto i grafy z mereni realneho kusu (ne prototypu) na tocne u pana Stourace. Je to jakesi udelatko, ktere se nasune na ty puvodni doutniky a zasilikonuje nahore kvuli snehu. Nulta serie bude cca do 14 dni, cekam az budou naohybany plechy podle nasi dokumentace a naohybany a obrobeny plasty. Duvod je jednoduchy, bude to z jinych materialu nez prototyp. Tedy jiny plech, jiny plast a potencialne tak i jine RF vlastnosti, mozna bohuzel horsi. Ale je to o tom co mame aktualne k dispozici a za jake ceny.
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 13 years ago

hapi píše:rozšíření poe pro další 3 porty. Vypadá to že omnitik má přípravu pro poe s řízením co má bejt v RB750U jenom to neni osazené tak jsem to tam místo spínacích tranzistorů spojil. Půdvodně tam nejspíš má bejt v cestě i dioda bych řek.

IMG_20111127_135005.jpg

Kdyz to budu chtit na vsechny 4 porty, tak to propojim, dle prikladu ostatnich portů, nebo je to u toho posledniho jinak? Diky
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

jojo propojis dle prikladu ostatnich portů, funguje to ok.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

sleduj prokovy.

Obrázek
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků