Leeonek píše:Walkeer píše:Vypadly pri zaloze, tedy kdy to jelo primo z te baterky, misto toho kdyz to jelo z toho zdroje? To je trochu divny, ne?
Teda ani po několikanásobném přečtení jsem nepochopil cos vlastně chtěl napsat![]()
O příspěvek výš jsem napsal, že zdroj za provozu normálně dodával všechna napětí jak měl (5 a 12V) ale po vypnutí napájení zdroje (230V) ihned zdechlo všechno ikdyž byla baterie (100AH) plně nabitá. Prostě reakce jako by nebyla vůbec baterie připojená. Po výměně zdroje za nový, vše fungovalo v pořádku, ale po roce se problém opakoval, tak jsem raději vyměnil všechno za řešení od BKE.Walkeer píše:To jsi asi musel nejak hodne zatizit tech 5V, ktere to zrejme tada pred DC-DC menic, ale ten by prece mel jet i pri normalnim provozu.
Na 5V větvi mám pouze optický konvertor s odběrem 4-5W. 5V větev by podle specifikace měla být schopná dodat 3A, což jsem nepřekročil ani omylem
Chtel jsem napsat to, ze me prekvapuje, ze ten zdroj chcipne ve chvili, kdy vlastne nic nedela. Pri normalnim provozu ten zdroj napaji ty spotrebice, tedy menic jede, pri vypadku proudu ale pouze nejakym aktivnim prvkem prepne na akku a nedela vpodstate nic, menic je offline. Zrejme tedy musel odejit ten aktivni prvek, coz me docela prekvapuje. Ocekaval bych tam nejaky vykonovy tranzistor, tyristor nebo neco podobnyho (nejsem elektrotechnik), co by pri proudech, ktere tam tecou, odejit rozhodne nemuselo.