❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

R52N miniPCI karta 802.11n,(2,4/5Ghz)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Hatatitla

Re: R52N miniPCI karta 802.11n,(2,4/5Ghz)

Příspěvekod Hatatitla » 15 years ago

153
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

153 neměla tak málo paměti.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

level

Příspěvekod level » 15 years ago

RB133C
hlavne to porad dokola pise ze vyprsi licence ale jede to dal
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

rychla otazka. Kterej vstup je main?
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

rychla odpoved : levej J2
0 x

honzam

diky. Ted kdyz nam vysla 4.0 final tak snad nic nebrani zacit tyto karty nasazovat na problematicka mista kde odchazi ostatni karty.
Karta je postavena na kvalitním chipsetu Atheros AR9220. Velkým plusem je integrovaná ochrana proti přepětí na anténním výstupu.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

u této karty je uplně, ale uplně jedno, kam zapojíš anténu, na obou konektorech se to tváří uplně stejně, potvrzeno na posledním školení.
0 x

hapi

taky jsem to testoval a je to tak. Zajímalo by mě jak by to fungovalo například z 2x120° sektoramma na jednu kartu v 802.11a. Samozřejmě nasměrovaný do jiných směrů.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

Leeonek píše:u této karty je uplně, ale uplně jedno, kam zapojíš anténu, na obou konektorech se to tváří uplně stejně, potvrzeno na posledním školení.
¨¨

antenna a/b prepinac nefunguje, ale pokud zvolis chain 1, tak se to zmeni, teda aspon tak se nam to tvarilo ;) Pouzivame single n - 65Mbit nejvyssi parovaci rychlost.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

honzam

Leeonek píše:u této karty je uplně, ale uplně jedno, kam zapojíš anténu, na obou konektorech se to tváří uplně stejně, potvrzeno na posledním školení.

Jakto? I když to bude v normě 802.11a?
0 x

Leeonek

Právě že když je to v Ačku tak to reaguje uplně stejně, u Nka už tam rozdíl při konfiguraci je
0 x

honzam

Leeonek píše:Po včerejší dlouhé bouřce která se přehnala i přes jedno krizové místo na které jsem klientovi nainstaloval tuto Nkartu a kde neustále docházelo k ohluchnutí všech ostatních karet, toto přežila uplně bez problémů, uvidíme co další bouřky :)

Ahoj. V červenci jsi psal že přežila bouřky. Chci se zeptat jestli do ted jede bez problému a neohluchla? Konečně když tu máme 4.1 tak bych ji na pár míst ke klientům dal. Díky
0 x

Leeonek

V pohodě, kupodivu nebyl ani jeden problém s V4.0 beta3. Karty mají stejný signál jako při zapojení.
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 15 years ago

hapi píše:i kdyby to v 802.11n neběželo tak ty karty jsou o dost lepší v 802.11a než CM9 či R52 a o to mi jde předevšim. Nko samozřejmně vyzkoušim taky.

Nevim, jake mate zkusenosti, ale CM9 ma podle me nejlepsi citlivost, urcite lepsi nez R52 nebo i R52n. Na klientovi, kde mam s CM9 (malinkaty sito PW, karta na 17dB, na AP sektorovka Alvarion a CM9 na 20dB) signal 66dB/66dB, s R52n mam signal 80dB/78dB. Tak nevim. Mel jsem mista, kde jsem R52 vymenil za CM9 z duvodu spatneho signalu, s R52 se to rozpadalo, s CM9 uplne bez potizi... S R52 jsem mel lepsi vysledky pouze na 2.4GHz, ale na 5GHz jedine CM9.
0 x

hapi

promiň ale citlivost nemůžeš odvozovat od signálu v kolonce. Teoreticky ať použiješ jakoukoliv kartu, tak by jsi měl naměřit stejnej signál.

Podle datasheetu má citlivost R52 na 54Mbit -74dBm a CM9 na 54Mbit pouze -67dBm.

Jestli odvozuješ citlivost karty podle přijímanýho signálu, tak se ani nedivim že tomu věříš protože pokles o 15dB jak uvádíš bude v něčem jinym.
0 x