❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

miniPCI karta MikroTik R5H

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
novajz
Kontaktovat uživatele:

Re: miniPCI karta MikroTik R5H

Příspěvekod novajz » 16 years ago

No mi už jedna R5H jede asi měsíc, bez jediného problému. A o tom, že to jede líp, jsem tu již psal. Sice "srší", to je fakt, ale jede bez problémů.
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

a já už jsem psal že srší i CM11-HP takže kde je problém?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

soucez píše:Jednak je kupuju na ASPA.CZ kde mají MMCX na RSMA, ale i Klíma má MMCX na N-Female. zde: http://www.wifiprofi.cz/p113-pigtail-mm ... khead-30cm
Když koupíš kvalitní kabel tak je tam N na obou stranách, pokud kupuješ karty kvůli MMCX konektoru, nepředpokládám že používáš něco takového jako tenké kabely N-Rsma, nebo jo? :)

soucez píše:Nicméně R5H velké zklamání. Jak v RB600 tak RB433AH "srší" ty karty jako by se pálily nebo co. I při zregulovaném TX srší.

Neřeš, v minulém zaměstnání jsme měli 3COM 8portové switche, sršeli už z výroby, po 5 letech se měnili protože začly být aktuální gigabitové verze. Celou dobu běželi k maximální spokojenosti.

soucez píše:Superrange XR5 jsou téměř potichu, jen malé šustění se ozývá když dám ucho až na kartu. Už 2dny bez restartu jedou v DUAL-NSTREME spoji na stole v této konfiguraci. RB433AH+2x XR5 ========2x XR5+RB433AH.

Na jakou vzdálenost ti to má jet žes zvolil 4xXR5? Do 10km dual nstreme používám obyč CM9 k maximální spokojenosti. S přehledem přenesu s fixnutým bittrate na 36mbit reálně 30-31mbit, Myslím že na takovouto vzdálenost není třeba nějaké extra karty.

soucez píše:Otázka: Má cenu zatrhávat Nstreme funkci na kartách v DUAL-NSTREME spoji?

nemá to takový vliv jako u sólo spoje ale něco navíc to přenese, přeskok asi 300m mě dal s nstreme mode asi 41,7Mbit FD
0 x