❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB333 - KONEČNĚ TADY!!!
Ahoj,
muzes prosim uvezt jakou verzi MK jsi pouzil a jaka je tedy maximalni propustnost pri ptp spoji s nstereme pripadne i pri nstreme2.
muzes prosim uvezt jakou verzi MK jsi pouzil a jaka je tedy maximalni propustnost pri ptp spoji s nstereme pripadne i pri nstreme2.
riddle píše:tak jsem udelal mensi testik Alix VS RB333,
podle prvnich dojmu Alix se zda o neco vykonejsi nez RB333, pri podobnem vykonu jen s rozdilem cca 3-7Mbps , ale co je nejdulezitejsi odezva se stale drzi v rozmezi 2-6ms se zatizenim 100%, coz se mi u RB333 moc nestavalo..
0 x
na Alixu jsem mel 2.9.46 x86
VS
a bylo to VS RB333 V3rc.3
-testy byli prováděny na vzdálenost 1km se sílou signálu -50
-testoval jsem jen jednoduchý Nstreme
-výsledek na UDP byla propustnost 65mbps (jedním směrem, pokud test byl spouštěn z RB333, tak docházelo ke stálému odpojování či padání winboxu, u Alixe jsem ten to problém nezaznamenal)
-výsledek v TCP 42mbps (jedním směrem)
-UDP v halfduplexu 40mbps
-TCP v halfduplexu 35mbps
testy byli skoro stejné jak na RB333, jen s tím rozdílem že odezvy při plném vytížení se pohybovali v UDP okolo 8-20ms a v TCP okolo 2-9ms.
Podle mě je to otázka jen softu, na RB333 není ani ta správná funkční verze a oproti alix je už plně odladěn a to s verzí 2.9.46.
Dále díky redukci na 4miniPCI to dělá velikého konkurenta 532.
VS
-výsledek na UDP byla propustnost 65mbps (jedním směrem, pokud test byl spouštěn z RB333, tak docházelo ke stálému odpojování či padání winboxu, u Alixe jsem ten to problém nezaznamenal)
testy byli skoro stejné jak na RB333, jen s tím rozdílem že odezvy při plném vytížení se pohybovali v UDP okolo 8-20ms a v TCP okolo 2-9ms.
Podle mě je to otázka jen softu, na RB333 není ani ta správná funkční verze a oproti alix je už plně odladěn a to s verzí 2.9.46.
0 x
riddle píše:na Alixu jsem mel 2.9.46 x86
VS
a bandwith test si pouste z alixe na rb333 nebo jsi za nema mel nejake masiny, ktere generovali packety?
0 x
nam zvlada rb532 v ostrem provozu nstreme 1 na 3 ifacech, takze rb333 by nemela mit sebemensi problemyairbilly píše:Mne by kludne stacilo, keby to zvlada nstreme1 na dvoch interfacoch. Testne niekto takuto konfuguraciu ?

0 x
Zdravim,
nemate nekdo zkusenost, zda-li se RB333 vejde do GentleBOX JR-200 ? Nekde jsem cetl, ze ano ale pouze se dvema miniPCI. Mate nekdo vyzkouseno ? Moc se mi to nezda.
Diky
Vecino
nemate nekdo zkusenost, zda-li se RB333 vejde do GentleBOX JR-200 ? Nekde jsem cetl, ze ano ale pouze se dvema miniPCI. Mate nekdo vyzkouseno ? Moc se mi to nezda.
Diky
Vecino
0 x