❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB333 - KONEČNĚ TADY!!!

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
level

Příspěvekod level » 18 years ago

Nstreme 2 nema vubec cenu na RB333 testovat vykon stale jeste neni dostatecny snad az RB600 ale stejne pochybuju zrejme ani to nebude stacit
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 18 years ago

2,9 tam nenahrajete protoze nepodporuje cpu PowerPC kterym je RB333 osazen. Jinak mam doma dva kousky RB 333 s 3rc3. Dal jsem je na test na mene zatizene AP a zatim bez problemu. Vse maka jak ma, nic nezatuhava. Tot muj poznatek
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 18 years ago

level píše:Nstreme 2 nema vubec cenu na RB333 testovat vykon stale jeste neni dostatecny snad az RB600 ale stejne pochybuju zrejme ani to nebude stacit

Mne by kludne stacilo, keby to zvlada nstreme1 na dvoch interfacoch. Testne niekto takuto konfuguraciu ?
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

riddle

Příspěvekod riddle » 18 years ago

tak jsem udelal mensi testik Alix VS RB333,

podle prvnich dojmu Alix se zda o neco vykonejsi nez RB333, pri podobnem vykonu jen s rozdilem cca 3-7Mbps , ale co je nejdulezitejsi odezva se stale drzi v rozmezi 2-6ms se zatizenim 100%, coz se mi u RB333 moc nestavalo.. :)
0 x

Chimiak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Chimiak » 18 years ago

Ahoj,
muzes prosim uvezt jakou verzi MK jsi pouzil a jaka je tedy maximalni propustnost pri ptp spoji s nstereme pripadne i pri nstreme2.

riddle píše:tak jsem udelal mensi testik Alix VS RB333,

podle prvnich dojmu Alix se zda o neco vykonejsi nez RB333, pri podobnem vykonu jen s rozdilem cca 3-7Mbps , ale co je nejdulezitejsi odezva se stale drzi v rozmezi 2-6ms se zatizenim 100%, coz se mi u RB333 moc nestavalo.. :)
0 x

riddle

na Alixu jsem mel 2.9.46 x86
VS
a bylo to VS RB333 V3rc.3

-testy byli prováděny na vzdálenost 1km se sílou signálu -50
-testoval jsem jen jednoduchý Nstreme
-výsledek na UDP byla propustnost 65mbps (jedním směrem, pokud test byl spouštěn z RB333, tak docházelo ke stálému odpojování či padání winboxu, u Alixe jsem ten to problém nezaznamenal)
-výsledek v TCP 42mbps (jedním směrem)
-UDP v halfduplexu 40mbps
-TCP v halfduplexu 35mbps

testy byli skoro stejné jak na RB333, jen s tím rozdílem že odezvy při plném vytížení se pohybovali v UDP okolo 8-20ms a v TCP okolo 2-9ms.

Podle mě je to otázka jen softu, na RB333 není ani ta správná funkční verze a oproti alix je už plně odladěn a to s verzí 2.9.46.
Dále díky redukci na 4miniPCI to dělá velikého konkurenta 532.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

riddle píše:na Alixu jsem mel 2.9.46 x86
VS
a bylo to VS RB333 V3rc.3

-testy byli prováděny na vzdálenost 1km se sílou signálu -50
-testoval jsem jen jednoduchý Nstreme
-výsledek na UDP byla propustnost 65mbps (jedním směrem, pokud test byl spouštěn z RB333, tak docházelo ke stálému odpojování či padání winboxu, u Alixe jsem ten to problém nezaznamenal)
-výsledek v TCP 42mbps (jedním směrem)
-UDP v halfduplexu 40mbps
-TCP v halfduplexu 35mbps

testy byli skoro stejné jak na RB333, jen s tím rozdílem že odezvy při plném vytížení se pohybovali v UDP okolo 8-20ms a v TCP okolo 2-9ms.

Podle mě je to otázka jen softu, na RB333 není ani ta správná funkční verze a oproti alix je už plně odladěn a to s verzí 2.9.46.
Dále díky redukci na 4miniPCI to dělá velikého konkurenta 532.

a bandwith test si pouste z alixe na rb333 nebo jsi za nema mel nejake masiny, ktere generovali packety?
0 x

riddle

z alixe na 333 mi to delalo problemy
0 x

Mapik

Příspěvekod Mapik » 17 years ago

level píše:Nstreme 2 nema vubec cenu na RB333 testovat vykon stale jeste neni dostatecny snad az RB600 ale stejne pochybuju zrejme ani to nebude stacit

Zdravím, já bych se nechtěl hádat, ale jeden spoj v nstreme2-best-fit provozujeme a při průtoku 30mbit TCP jsme na zátěži CPU asi 45%
0 x

riddle

Příspěvekod riddle » 17 years ago

hehe mapik, jen mensi otazecka:
co Vilda nemusel jsi ho moc komandovat? :D
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

by mě zajímalo kdy to konečně přestane být demo. Přeci až se to začne prodávat na ostro tak k tomu musí být ostrý firmware a né RC :idea:
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

honzam píše:by mě zajímalo kdy to konečně přestane být demo. Přeci až se to začne prodávat na ostro tak k tomu musí být ostrý firmware a né RC :idea:

No vzhledem k tomu, jak pokracuje "ladeni" tak asi brzo ne :)
0 x

riddle

Příspěvekod riddle » 17 years ago

presne tak , budeme si muset pockat jeste par mesicu na finall verzi
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

airbilly píše:Mne by kludne stacilo, keby to zvlada nstreme1 na dvoch interfacoch. Testne niekto takuto konfuguraciu ?
nam zvlada rb532 v ostrem provozu nstreme 1 na 3 ifacech, takze rb333 by nemela mit sebemensi problemy :wink: (je ale fakt, ze tama tece vecer max. 6Mbit - ale diky uzivatelum, ne cpu :lol: )
0 x

vecino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vecino » 17 years ago

Zdravim,

nemate nekdo zkusenost, zda-li se RB333 vejde do GentleBOX JR-200 ? Nekde jsem cetl, ze ano ale pouze se dvema miniPCI. Mate nekdo vyzkouseno ? Moc se mi to nezda.

Diky

Vecino
0 x