Taky se připojím
Mám 2 AP, obě uplně stejné.RB253 + 502 , 2 m koax N-F na R-SMA, všesměrovka PW 12 dBi,Plastový rozvaděč.POE asi 10 m, rozdíl je jediný u jednoho mám obyčejný utp cabel a u druhého FTP s FTP konektory a stožár je ještě pořádně uzemněný.A právě u toho s FTP mi při každý bouřce klesne taky signál o 20 dBi na CM9
Je divné že mi to neděla i u toho druhého.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CM9-AP na 2,4Ghz pokles signalu o 20 dbi HLASTE SE DO KLUBU
Mario píše:Taky se připojím
Mám 2 AP, obě uplně stejné.RB253 + 502 , 2 m koax N-F na R-SMA, všesměrovka PW 12 dBi,Plastový rozvaděč.POE asi 10 m, rozdíl je jediný u jednoho mám obyčejný utp cabel a u druhého FTP s FTP konektory a stožár je ještě pořádně uzemněný.A právě u toho s FTP mi při každý bouřce klesne taky signál o 20 dBi na CM9
Je divné že mi to neděla i u toho druhého.
to podle me neni UTP kabelem ale spis lokalitou.. proste to neni vsude stejne... nekde je ta indukce proste vetsi a nekde mensi...
0 x
Zalezi hodne na kvalite uzemeni, kde neni hromosvod je to pruser atd. pokud vam to bude dalat i s bleskojistkou tak to je problem CM9tky, proste k antenam kde se muze vyskytnout potencialovy rozdil - vesmery,sektory na takych mistech 100% bleskojistka, na smerovky nenu potreba - kolicek je schovany v zarici 

0 x
cm9 opravdu problem ,dela to staticka elektrina to je pravda ale priklad pro vsechny
zacalo to cele na 15metrovem komine puvodni sestava rb112 +cm9 + vsesmer+obyc trafo
zamracilo se a cm9 v haji nasledovala vymena pridana bleskojistka,za chvili opet mrtvola, pozvan clovek udelal novy hromosvod s revizi a cekalo se ,zas mrtvo
vymena rb 112 za 532 -opet mrtvo
Vymena zdroje za pulzni ----mrtvo
vymena cm9 za tplink -----a pozor vydrzela nejdele !!!!! -- ale mrtvo
nutno dodat ze tam umrelo cca 10 karet
)
no a nakonec vymena vsesmer za sektor a ejhle!!!!! uz 6 mesiců klid tak na to kaslu a kde to odejde nasazuji sektory protoze si spocitejte kolik karet a jineho zarizeni sem zahodil takhle dam par korun mam klid od klientu a nemusim se stim zlobit.
nejvice me totiz se... klienti s otazkama :"a proc to furt vypadava?" .......to bych je zbil nahromadu!!!!!!!!
Kaslete na to nekde to proste nefunguje dejte tam sektorky a mate klid..
zacalo to cele na 15metrovem komine puvodni sestava rb112 +cm9 + vsesmer+obyc trafo
zamracilo se a cm9 v haji nasledovala vymena pridana bleskojistka,za chvili opet mrtvola, pozvan clovek udelal novy hromosvod s revizi a cekalo se ,zas mrtvo
nutno dodat ze tam umrelo cca 10 karet

no a nakonec vymena vsesmer za sektor a ejhle!!!!! uz 6 mesiců klid tak na to kaslu a kde to odejde nasazuji sektory protoze si spocitejte kolik karet a jineho zarizeni sem zahodil takhle dam par korun mam klid od klientu a nemusim se stim zlobit.
nejvice me totiz se... klienti s otazkama :"a proc to furt vypadava?" .......to bych je zbil nahromadu!!!!!!!!
0 x
Nemám rád INTERNET................. 

FAny1000 píše:cm9 opravdu problem ,dela to staticka elektrina to je pravda ale priklad pro vsechny
nutno dodat ze tam umrelo cca 10 karet)
ono se to dobre rika... ale jsou mista na siti, kde fakt potrebuju vykrit 360° a kvalitnejsi sektory zrovna nejsou za lidove ceny.... stejnak mi nejde do hlavy proc to na sektorech nedela a na vsesmerech jo? ma pro to nekdo nejake rozumne vysvetleni?
0 x
net.work píše:FAny1000 píše:cm9 opravdu problem ,dela to staticka elektrina to je pravda ale priklad pro vsechny
nutno dodat ze tam umrelo cca 10 karet)
ono se to dobre rika... ale jsou mista na siti, kde fakt potrebuju vykrit 360° a kvalitnejsi sektory zrovna nejsou za lidove ceny.... stejnak mi nejde do hlavy proc to na sektorech nedela a na vsesmerech jo? ma pro to nekdo nejake rozumne vysvetleni?
A nebo pouzivat jine nez omni vsesmery - delaji se jeste 360° s horizontalni polarizaci - sterbinovky.
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
zatim vydrzela cca 4 bourky...mozna bude dobra http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=53359
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
Ja myslím že je to konstrukcí všesmerek, kdyz ji rozeberete a je jedno jakou (zkoušel jsem:-)) je to jen laicky receno drat v plastove roure . No a kdyz se kolem prohání bouřka nebo jen suchá statika je to asi takove jako kdyz treme ebonovou tyc hadrem nebo jak to v ty skole rikali:-)
No kdezto sektor je krytý vnitřní kontrukce je taková že máte nejaky malý zářič a za nim je kvůli odrazu plech který je mnohonásobně větší než zářič!!! Takže statika se vybije přes tento zemnicí plech a karta prezije .
To je můj postřech a že jsem se s tim nazlobil
A sektory? Používám od aspy tyto: http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=18287
Dám dvě a klidně připojím klinta který je malinko bokem takže místo všesmeru dám pouze dvě tyto sektorky a věřte mam klid a super signály i ve srovnání s omni 12dbi všesměrem
)
Nehledě na to mi netvrdte ze na vykrytí 360 stupnu mate klinte na kazdem stupni ,vzdycky se mi to podařilo kompromisně nastavit pro všechny.
No kdezto sektor je krytý vnitřní kontrukce je taková že máte nejaky malý zářič a za nim je kvůli odrazu plech který je mnohonásobně větší než zářič!!! Takže statika se vybije přes tento zemnicí plech a karta prezije .
Dám dvě a klidně připojím klinta který je malinko bokem takže místo všesmeru dám pouze dvě tyto sektorky a věřte mam klid a super signály i ve srovnání s omni 12dbi všesměrem

Nehledě na to mi netvrdte ze na vykrytí 360 stupnu mate klinte na kazdem stupni ,vzdycky se mi to podařilo kompromisně nastavit pro všechny.
0 x
Nemám rád INTERNET................. 

- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
FAny1000 píše:Ja myslím že je to konstrukcí všesmerek, kdyz ji rozeberete a je jedno jakou (zkoušel jsem:-)) je to jen laicky receno drat v plastove roure . No a kdyz se kolem prohání bouřka nebo jen suchá statika je to asi takove jako kdyz treme ebonovou tyc hadrem nebo jak to v ty skole rikali:-)
Dám dvě a klidně připojím klinta který je malinko bokem takže místo všesmeru dám pouze dvě tyto sektorky a věřte mam klid a super signály i ve srovnání s omni 12dbi všesměrem)
jasan...jenze uvedom si, ze pouziti byt i dvou sektoru prinasi nutnost budto dalsi karty, kabelu, bleskojistky a ja nevim ceho jinyho nebo pouzit nejakej splitter, kterym to proste rozbocis (a podle toho, co jsem mel v ruce tak neni o co stat) na ty dva sektory. Ale pravda je v tom, ze bych se taky nepriklanel k tvrzeni Jaliho o spatnym PSW, ale spis k Tve teorii, jelikoz karty odchazeji i za velkeho vetru (vitr tre ten obal vsesmeru a bohuzel naindukovane napeti se vybiji pres ten stredni drat, potazmo zaric) nejspis je to i pro bleskojistku maly napeti na to, aby ho svedla k zemi. Predpokladam, ze spatny PSW by se projevovalo de facto porad, nicmene tyhle problemy vznikaji az z atmosferickymi vlivy.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
FAny1000 píše:Ja myslím že je to konstrukcí všesmerek, kdyz ji rozeberete a je jedno jakou (zkoušel jsem:-)) je to jen laicky receno drat v plastove roure . No a kdyz se kolem prohání bouřka nebo jen suchá statika je to asi takove jako kdyz treme ebonovou tyc hadrem nebo jak to v ty skole rikali:-)
Dám dvě a klidně připojím klinta který je malinko bokem takže místo všesmeru dám pouze dvě tyto sektorky a věřte mam klid a super signály i ve srovnání s omni 12dbi všesměrem)
Prave ze vsechny vsesmery nejsou uplne stejne

Existuji ty udelane ze spaliku kabelu (tzv. omni) a pak sterbinovky. Rozdil je jasny okamzite. Sterbinovka ba vetsi prumer (klidne 10 cm), pri zisku 8dBi bude mit tak 30 cm na vysku. Je krasne videt co je vevnitr na http://www.strizkov.wz.cz

Ve vertikalni polarizaci nic nez "prutovky" neni a proto je dobre nasazovat sektory.
0 x
Maxik píše:Kdyz tam das zkratovou bleskojistku tak nemuze byt proble s zadnou antenou, samo ji musis spojit s potencialovou zemi tedy nejspis hromosvod.Pokud si tam mel blekosjitku plynovou tak se nediv protoze je na nic
tak prosim posli nejaky link na zkratovou bleskojistku...... kazdy tady rika kup zkratovou bleskojistku, ale nikde v popisu zadne bleskojistky jsem nenasel jestli je zkratova, nebo jaka...
0 x
net.work píše:Maxik píše:Kdyz tam das zkratovou bleskojistku tak nemuze byt proble s zadnou antenou, samo ji musis spojit s potencialovou zemi tedy nejspis hromosvod.Pokud si tam mel blekosjitku plynovou tak se nediv protoze je na nic
tak prosim posli nejaky link na zkratovou bleskojistku...... kazdy tady rika kup zkratovou bleskojistku, ale nikde v popisu zadne bleskojistky jsem nenasel jestli je zkratova, nebo jaka...
http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=24
0 x
presne tak http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=24 je to Tcko s 1/2vlny dlouhym kolickem spojenym s obalem tj. neni mozne aby se tam nejaky napeti dostalo kdo toho na ktere je to ladene
Mimochodem nektere vsesmerovky maji take tenhle 1/2 vlny culik na vrsku anteny coz se tam dela prave proti statice staci zmerit v Nku ohmmetrem kdyz je zkrat je to ok. kdyz neni = rozhodne bleskojistku 

0 x