❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB2011 - zasekávání portů 1-5

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: RB2011 - zasekávání portů 1-5

Příspěvekod honzam » 12 years ago

melvi píše:Dnes od TIKů dorazila nová verze která by měla zasekávání opravit, tak můžete zkoušet, já se k tomu dostanu až o víkendu...

http://www.melvi.cz/routeros-mipsbe-6.1rc1.npk

Mazec, včera vydali 6.0 a dnes tu máme 6.1. Taky trošku mohli počkat vydáním finální 6.0
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Jak to vypadá s těma 2011? Hlásím se do klubu.
Včera jsem začal konfigurovat desky pro nový AP a nová, asi měsíc zpět kupovaný RB2011L (v5.23/fw 3.04), mi vytuhl v půli práce.
Všechny porty mám oddělené, každý dělá jednu podsíť. Když vytuhl, nešlo se na něj ani dopingnout a porty se chovaly jako obyč. switch - všechno na portech bylo dostupné přes mac telnet.
Vzhledem k tomu, že jsem to měl všechno v kanclu na stole a pracoval na tom z domu, neměl jsem možnost to restartovat. Takže jsem se na to vykašlal, že to dodělám v pondělí.
Asi po hodině jsem náhodou zjistil, že se deska sama restartovala a naběhla. Takže jsem tam nahrnul v5.20 a fw 2.41 (tohle mi jinde jede ok), dokončil konfiguraci a zatížil bandwidth-testem.
Momentálně je uptime 18h.
0 x
T-T

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

tak co už má někdo otestováno a je to s 6,1 RC opravdu OK ?
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

20 dní uptime. To s předchozí verzí určitě nebylo.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

neska to yebnu na novy AP bod, zatim tam bude jen majitel stavby pres kabel, ale jesi do tydne nebude remcat, tak snad opraveno :)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

dnes zase zásek portů 1-5 s verzí 5.25 nevíte jestli 6.01 něco řeší? bojím se to dávat že to ještě víc dojebu :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 12 years ago

okoun píše:dnes zase zásek portů 1-5 s verzí 5.25 nevíte jestli 6.01 něco řeší? bojím se to dávat že to ještě víc dojebu :)

4.6.2013 mi od MT prislo:

Thank you very much for your reports and cooperation.
v6.0 and higher have fixes for RB2011 switch problem.
Please install it and let us know about the results.

cili bych zkusil 6.1 - ale ja 6.X jeste na zadny RB2011 v produkcnim prostredi neinstaloval
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

vcera sem daval tri novy 2011 tak sem do nich nahazel 6.1 a slapou v pohode
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

hmm... včera
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

No jo ja vim ze je to teprva 24 hodin ale ani u zadneho predchoziho sem nemel problem se zasekavanim portu , tyhle byly z nove objednavky ktera vcera dsla a hned sme nahazel 6.1 verzi a nebyl problem po nahrani verze ani pro konfiguraci, rbcka delaj routing + mangle + omezovani a nejaky drobny veci ve fw co tam nahazi ispadmin
0 x

honzam

Hlavně jak se zde diskutovalo. Delá jen pokud je velký trafic přes porty 1-5. Do nějakých 20Mbit se to nestalo nikdy. Nevím kolik vám tam teče...
Pokud má někdo velký trafic tak to může testnout s 6.1.
Ale obecné tlachání "mám nasazeno 6.1 od včera" nic nevyřeší
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

1-5 jsou gigový porty? chci je nasadit na routing 100Mbit takže od toho ruce pryč?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 12 years ago

honzam píše:Hlavně jak se zde diskutovalo. Delá jen pokud je velký trafic přes porty 1-5. Do nějakých 20Mbit se to nestalo nikdy. Nevím kolik vám tam teče...
Pokud má někdo velký trafic tak to může testnout s 6.1.
Ale obecné tlachání "mám nasazeno 6.1 od včera" nic nevyřeší

no tim trafficem bych to nepodminoval. Konkretni pripad me ted z hlavy nenapada ale problemy jsme meli i na lokalitach, kde tece spis min nez tech zminovanych 20mbps a problem nastal tusim i nad ranem (= takrka bez provozu)
0 x

honzam

hapi píše:1-5 jsou gigový porty? chci je nasadit na routing 100Mbit takže od toho ruce pryč?

Jo, 1-5 Gigo. 6-10 100Mbit. Ale nic ti nebrání v tom přepnout si Gigové na 100Mbit
0 x