❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
keksik

Re: CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Příspěvekod keksik » 12 years ago

hapi píše:jo akorát se to dá sehnat levněji a se 4 ethernety na desce a výkonějšim cpu a menší ramkou protože 8GB je zbytečný atd.. Cena za case s pozicí pro cdromku taky zvyšuje cenu atd.. Můžu rovnou nastřelit že to bude o 3 tisíce levnější včetně SSD disku a licence pro MKčko atd..

Co pises znie paradne, presne nad tym som rozmyslal, optimalizovat to ako pisees.Tak porad kde. U nas v Asbise maju len hento. Dik.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

všechno si poskládáš sám. Nebudeš kupovat komplet sestavu. Vybereš komponenty, zvážíš chlazení atd.. maji spoustu různých case s různými zdroji a různým chlazením atd.. Já ti víc neporadim leda by jsi zaplati :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Kolombo

Příspěvekod Kolombo » 12 years ago

Plánujete si to někdo koupit a otestovat v reálném provozu? Koukal jsem, že už je to v ČR skladem*
*Není pravda, omlouvám se za mystifikaci
Naposledy upravil(a) Kolombo dne 11 Dec 2012 08:57, celkem upraveno 1 x.
0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Kdo kde to ma skladem? me to ipmedie odlozila az na konec roku a uz to tam mam objednany snad mesic
0 x

Kolombo

Příspěvekod Kolombo » 12 years ago

ppp76 píše:Kdo kde to ma skladem? me to ipmedie odlozila az na konec roku a uz to tam mam objednany snad mesic

Omlouvám se, s tím "skladem v ČR" beru zpět, koukal na i4wifi, kde už to propaguji na hlavní straně a zkoušel jsem ho dávat do košíku což šlo... asi žiju ve staré představě že na i4wifi šlo objednat pouze to co bylo skladem...
0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)

hapi

i4wifi udává skladem po novým roce. Normis nebo kdo od mikrotiků říkal že dostupnost je kolem 17. prosince. Pokud to nedodají shopy tak na ně šlapat ať něco dělaji.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Kolombo píše:
ppp76 píše:Kdo kde to ma skladem? me to ipmedie odlozila az na konec roku a uz to tam mam objednany snad mesic

Omlouvám se, s tím "skladem v ČR" beru zpět, koukal na i4wifi, kde už to propaguji na hlavní straně a zkoušel jsem ho dávat do košíku což šlo... asi žiju ve staré představě že na i4wifi šlo objednat pouze to co bylo skladem...

I4 zaspava dobu , na ipmedii uz to slo objednat pred mesicem :wink:
0 x

hapi

Obrázek

všimněte si propadu výkonu a to tam je pouze 25 filtrovacích pravidel!!! co takhle 250 nebo 2500 plus k tomu nějaký mangle!!! fuj
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

ten propad vykonu je tam obrovsky, nicmene hlavne u malych packetu (coz ale neni rozhodne vetsina trafficu) a hlavne i pri tech malickych packetech to udela porad 2Gbit :)
0 x
Jan Ptáček

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

hapi píše:všimněte si propadu výkonu a to tam je pouze 25 filtrovacích pravidel!!! co takhle 250 nebo 2500 plus k tomu nějaký mangle!!! fuj

na druhou stranu to jsou porad miliony pps, umi to vas xeon?
0 x

hapi

jistě že neumí ale už se ukazuje jak moc ty jadýrka jsou pomalí. Čim víc toho budou mít na práci tak tim rychleji pujdou k zemi. To je jako spojit bžilion kalkulaček ale nikdy to nebude mít výkon pentia.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Pockame co to udela v relau , zatim posldni termin kterej mam je 29 prosince ze bych to mel mit ve schrance, takze kdyz se bdu o silvestra nudit hodim to misto xeona co mi dela pravidla :wink:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Walkeer píše:
hapi píše:všimněte si propadu výkonu a to tam je pouze 25 filtrovacích pravidel!!! co takhle 250 nebo 2500 plus k tomu nějaký mangle!!! fuj

Ne, to neumí, ale zase ho u 200Mbitu nezboří 25 pravidel :D
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

Leeonek píše:
Walkeer píše:

Ne, to neumí, ale zase ho u 200Mbitu nezboří 25 pravidel :D

a CC1036 zbori? to mi z toho neplyne
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Nevíme metodiku toho měření, bych řekl. A předpokládám, že při více spojeních se více zapojí rozklad mezi jádra a je předpoklad, že to půjde nahoru. Nebo zůstává předpoklad, že tam mají něco špatně a nehne se to :-)
Nebo na to lze koukat jinak - síť, cca 2600 userů, odhadem dvounásobek počítačů - a ve špičkách 60kpps. I když nevím, jak mám postavený grafy a bude to možná dvounásobek :-) Ale i tak pro CCR s prstem v nose.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.